Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, September 02, 2015

AZMIN ALI, MANA ITU RM30 BILLION PUNYA HARTA???Sentimen selalunya mengaburi keupayaan kita untuk berfikir secara rasional. Maka, kadang-kadang penulis hanya mampu tersenyum melihat karenah rakyat Malaysia mempertahankan hujah-hujah di laman media sosial dalam isu-isu tertentu.

Darul Ehsan Investment Group, syarikat “bernilai” RM2 yang ditubuhkan oleh Azmin Ali telah mengundang keresahan di kalangan rakyat Selangor, kerana mempunyai potensi yang besar terdedah kepada penyelewengan dan salah urus tadbir yang akhirnya dikhuatiri mengalirkan sejumlah RM30 billion kekayaan negeri ke “tangan-tangan ghaib”.

Di mana kedudukan DEIG, adakah bernaung di bawah Menteri Besar Incorporated (MBI), atau berlegar di singgahsana di atas MBI serta dianugerahkan kuasa mutlak untuk berbuat sesuka hati, seolah-olah RM30 billion itu harta mak bapak mereka yang punya.

Dalam cubaan untuk menghalalkan perancangan DEIG, penulis mendapati antara hujah-hujah yang diberikan ialah “bagaimana dengan RM2.6 billion?”. Solusinya mudah, RM2.6 billion adalah wang derma yang diterima dan tidak melibatkan wang rakyat. Malah, ianya disalurkan kepada rakyat (jentera parti).

Sebaliknya, RM30 billion yang dirancang untuk diuruskan dengan penubuhan DEIG adalah harta rakyat Selangor yang selama ini diperolehi melalui anak-anak syarikat seperti PKNS, Peransang dan lain-lain lagi sebelum ditadbir dibawah MBI yang terikat dengan Enakmen Menteri Besar Selangor; tidak seperti DEIG yang terikat dengan “ikut suka hati”.

Hujah ini bukan sahaja digunapakai oleh pro Azmin, tetapi juga di kalangan orang UMNO sendiri. Amat malang untuk UMNO, apabila ahlinya sendiri gagal memahami dasar sesuatu isu. Samada tidak faham atau sengaja tidak mahu faham, anda tepuk dada, tanyalah selera.

RM2.6 billion bukan wang rakyat, sementara RM30 billion adalah mutlak milik rakyat Selangor.

Sehingga artikel ini ditulis, Azmin Ali masih dilanda sindrom bisu. Entah apa yang sedang difikirnya, mungkin sedang menyediakan plan komprehensif untuk menjawab segala persoalan yang dilontarkan berhubung isu DEIG.

Jangan hendaknya ada pula Plan B untuk terus menguasai RM30 billion tersebut, setelah Plan A (DEIG) disedari oleh umum.


5 comments:

Anonymous said...

Knp blogers pembangkang laknatullah x bising pasal ni ya.....

Anonymous said...

Nie lah bangsat mb cap ayam!!!
Ex mb bukakan cerita mb cap ayam...adalah cerita benar.
Ex pm bukakan cerita pm malaysia...adalah krn nyanyuk tak dpt jadikan dia boneka..

IBU TIJA said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

Mohamad Hasril said...

Mana 2.6 billion harta.. kasi jwb dulula

Anonymous said...

RM2.6 bilion bukan duit awak atau duit rakyat. So x de kena mengena pun, nak meroyan kenapa?. Tapi yg rm 30 bilion ni duit cukai rakyat. Ini betul2 wang rakyat, bukan cobaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa