Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Thursday, April 17, 2014

SENARAI SAMAN TRAFIK YANG DITINGGALKAN OLEH KARPAL SINGH


HARAP-HARAP WARIS SI MATI DAPAT SELESAIKAN SEMUA SAMAN NI..
JANGAN HUTANG-HUTANG BAYAR SAMAN...
MANA JER PENGAMAL UNDANG-UNDANG...
TAPI DIA SENDIRI TAK IKUT UNDANG-UNDANG...
HIDUP MATI KASI SUSAH ORANG...

JPX



15 comments:

Anonymous said...

Membela penjenayah dapat upah berpuluh-puluh ribu tapi saman berharga RM100-RM300 tak pernah nak bayar. Peguam celaka yang suka langgar undang-undang...

Anonymous said...

En. Karpal Singh dah lama berstatus "kurang upaya"' ini mesti kerja pemandu2 beliau, dapat saman tak bagi tau, sorok dari majikan.

Jebon Jenglot said...

Buat liputan ttg kesalahan karpal singh..Ada saman JPJ 9..PDRM 35..check kt myeg 400628-07-5079..pemandu warga india..entah ada lesen memandu dan permit kerja atau tak?org gaji warga indon tengah tenat pun x pasti ada permit ker x?

Anonymous said...

pelik ar mcm mne renew roadtax bole lepas????puihhh...

Ali Wowberita said...

Siapa pon dia keluarga dia layak terima ucapan takziah. Tak perlu kot kutuk ketika ada yg berada dalam kesedihan. Islam tak ajar tu.

Anonymous said...


ada 29 saman kereta masih bermaharajalela kat jalanraya??

jpj tak sedar ke? kalau orang ramai ada satu dua saman dah tak boleh baharui roadtax..

tahniah polis dan jpj...

Anonymous said...

Ada sesapa berani pegi check kat JPJ, sape yg keluarkan roadtax kereta tu TANPA perlu bayar saman.

Cuba rakyat biasa, mampus roadtax tak boleh renew.

Anonymous said...

ITU TANDANYA...
PADA HARI KEMATIAN BELIAU...
KERETA TELAH DIPANDU LAJU...
DAN GAGAL MEMBERHENTI ATAU MENGELAK DARI MELANGGAR APA YANG ADA DI DEPAN...
APA MASIH SALAHKAH ORANG YANG DILANGGAR DI HADAPAN SEDANG DIA BAWA KERETA LAJU DAN REKOD TELAH MENUNJUKKAN BUKTI....

Anonymous said...

Mungkin kalau tak perbaharui nanti kena saman... sapa nak bayar saman, naik mahkamah dan turun mahkamah. Orang macam kapal dan bang non boleh le ada duit, boleh main tarik tali sampai tangguh kes boleh masuk guiness book of record... penjawat awam mana ada duit... mahu tak mahu biar je le roadtax tu hidup.. tangguh nanti kena saman pula..bukan sikit oooo... juta juta tu...

Anonymous said...

Aku syaki tuanpunya kereta tu sendiri dr. GENG KONGSI GELAP - kalau dah boleh BERMAHARAJALELA dgn. punya banyak JENAYAHnya!

Namun SYUKUR ALHAMDULILLAH! Semoga ALLAH SWT kita terus MENGHANCURkan musuh-musuh Islam, di Tanah Melayu ISLAM kita ini, pusaka nenek moyang kita dr. sebelum dijajah si KAPIR LAKNAT Barat-ZIONIS dan mana-mana puak pendatang KAPIR yg. dibawa si PENJAJAH buas tu!

Lihat artikel BERNAS di http://celahgelegar.blogspot.com/2014/04/samakah-dengan-karpal-berita-kematian.html:

[SAMAKAH DENGAN KARPAL] BERITA KEMATIAN ABU JAHAL, Nabi Kata Laa ilaha illaLLah, Allahu Akhbar, Alhamdulillah

April 17, 2014

'Ibrah dari Sirah:

Berita Abu Jahal terbunuh tersebar

Berita terbunuhnya Abu Jahal dengan cepat disampaikan kepada pasukan Islam. Mendengar berita tersebut, semangat juang mereka semakin membara. Manakala, bagi pihak Musyrikin, berita tersebut menghancur-luluhkan semangat mereka.

Rasulullah saw mendengar berita kematian Abu Jahal daripada Abdullah bin Mas’ud ra, baginda bersabda,

”Wallahi, Laa ilaha illaLLah , Laa ilaha illaLLah, Laa ilaha illaLLah, Allahu Akbar, AlhamduliLLah, Dia yang memenuhi janjiNya dengan menolong hambaNya dan mengalahkan musuhNya.”.....

Tapi bukan main lagi si Kairi-budak-mentah-bercita-nak-jadi-PM yg. memang asyik diPUJA EvangeliSStar (ejen si DAPBANGKAI/PKRPELIWAT serta penaja mereka dr. Barat-ZIONIS), sergah Timbalan Pres. PERKASA, Datuk Zulkifli Nordin “to shut up” psl. kapal ni - umat Islam/Melayu yg. asyik diHINA dan diBUNUH, termasuk MAJORITI mangsa dlm. kemalangan jlnraya oleh lori/bas/kereta4WD BUAS, tak pula si mamat-mentah-amat-benci-PERKASA ni nak bela!

Nampaknya, makin ramai si liberal/GAY-PENJILAT-KAPIRDAJAL nak hancurkan UMNO/PAS dr. dalam!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).


Anonymous said...

itu lah penguatkuasa di malaysia, yang ada duit, yang berkuasa, yang pandai undang undang akan ditakuti oleh semua penguatkuasa di malaysia, akui lah wahai PDRM dan JPJ... perkara begini begitu memalukan.. kalu kaum marhain sampai lubang cacing pun di carinya..

azhari ithnin said...

Macam mana nine road tax boleh bayar.

Anonymous said...

Punjabi ni memang bangsa sial di bumi Melayu ini...buat onar...

Anonymous said...

Punjabi ni memang bangsa sial di bumi Melayu ini...buat onar...

Anonymous said...

aku bukan sokong karpal, tp aku x pelik pun kalau dia masih boleh renew roadtax sbb saman tu tak disenaraihitam (blacklisted). tgk column 'BL' kat sreenshot MyEG tu, semua tulis 'NO". kepada yg tak tau tu, korang cuma perlu settle saman yg blacklisted sahaja kalau x lepas nak renew roadtax.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa