Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, October 16, 2013

KEJAHATAN DAP DAN KEBINATANGAN LIM GUAN ENG SEMAKIN MENJADI-JADI


SETIAUSAHA Agung DAP, Lim Guan Eng semalam mengeluarkan kenyataan akhbar yang antara lain dilihat tindakan membalas dendam terhadap ahli-ahli DAP yang dilabel sebagai ’wearing Rocket badges but have BN hearts” (pakai lencana Roket tapi ada hati BN).

Perkara ini merujuk kepada tindakan beberapa ahli DAP yang membuat aduan kepada Pendaftar Pertubuhan (RoS) berhubung pemilihan CEC tahun lepas dan yang memohon injuksi di Mahkamah agar pemilihan semula pada hujung bulan lepas, dibatalkan.

Untuk tujuan tersebut, dua orang anggota CEC, Gobind Singh Deo dan Anthony Loke telah diarahkan untuk mengambil tindakan terhadap ahli-ahli terbabit, termasuklah tindakan undang-undang.  Tidak cukup dengan itu saja, DAP juga ugut akan mengambil tindakan terhadap akhbar Utusan Malaysia dan NST yang disifatkan memfitnah parti tersebut sehingga parti itu ‘dipaksa’ mengadakan pemilihan semula.

Entah apa yang fitnah pun kita tak tahu, bukan Utusan atau NST yang terlibat sampai keputusan pemilihan 15 Disember 2012 bertukar 2 minggu selepas pemilihan sebenar tamat – kononnya silap Ms Excel!!

Tapi itulah DAP, dia nak balas dendam pada ahli partinya sendiri, orang lain yang dilibatkannya.  Lepas tu menyalak pasal kebebasan akhbar sana sini, kebebasan akhbar kepala hotak dia.

Dalam kenyataan media yang sama, Guan Eng juga mendakwa pemilihan tersebut paling demokratik kerana diaudit firma audit antarabangsa, UMNO pun tak buat macam itu kata dia - lahanat juga cina Melaka ni, apa kaitan dengan UMNO pun kita tak tahu.

Apa UMNO ada isu macam pemilihan DAP Disember lepas ke, silap komputer? Atau Shahrizat menang nombor satu tapi Raihan yang jadi Ketua Wanita UMNO macam Guan Eng – dapat nombor lima tapi jadi Setiausaha Agung?  Bodoh betul.

Semua ini bagaimanapun pada penulis menjelaskan 2 perkara sahaja; 1) DAP mengesahkan bahawa pemilihan semula tersebut diadakan berikutan aduan yang dibuat sendiri oleh ahli parti tersebut (bukan UMNO, bukan Utusan dan bukan NST) dan 2) DAP semakin jadi parti kuku besi dan tidak demokratik kerana membalas dendam terhadap ahlinya yang cuba mencari kebenaran mengikut saluran undang-undang.

Patutnya DAP sudah boleh ditukar nama kepada CAP (Communist Action Party).

Tindakan seumpama ini kalau berlaku dalam UMNO, penulis percaya DAP tidak cukup kajang kertas nak mempersoalkan demokrasi dalam UMNO.  Tapi sebab ini berlaku dalam parti tersebut, maka ia dilihat sebagai tindakan yang wajar dan sah di mata pemimpin parti tersebut.

Selain itu, DAP juga tidak sudah-sudah nak menyalahkan RoS, kononnya mengarahkan parti tersebut mengadakan pemilihan semula tanpa memberi sebarang alasan.  Anehnya, walaupun medakwa arahan ’RoS’ itu tanpa alasan, DAP adakan juga pemilihan semula, apahal pulak dengan itu? Janji nak menyaman RoS, sampai sekarang tidak tertunai, dan kalau saman sekalipun, siapa yang kisah?

Orang pun tahu taktik saman ini hanya akal DAP untuk tutup mulut orang dari bercakap tentang hal sebenar yang berlaku dalam parti tersebut.

Apa pun sebelum terlambat, penulis mahu lihat pihak-pihak yang disebutkan dalam kenyataan Guan Eng semalam, (UMNO, RoS, Utusan, NST), memeriksa dengan teliti kenyataan tersebut dan kalau boleh mengambil tindakan undang-undang yang sama ke atas DAP dari terus mengeluarkan kenyataan fitnah seumpama itu.

Saman-saman ini sudah jadi penting sekarang sebab DAP guna saman sebagai kayu ukur nak mengatakan dia tu tak bersalah, walhal cara mana dia  goreng dalam Mahkamah sampai yang mendengar dan buat keputusan pun terperdaya, ada siapa minat nak ambil tahu?

DAP pun tak sibuk nak cerita perincian ini semua, dia ambil yang atas saja - menang atau kalah saman.

1 comment:

Anonymous said...

MULTI TONGSAN TONGKANG TURUN CINABENG KEBANGGAAN CINION BANGSAT.


Apa lagi Cinions ah beng anak unker kit mau ?

Mau jadi quarellsome ,mau cari pasal,mau cari isue ?
Nak main mercun seludup nilaian ratusan ribu ringgit.
Nak berjudi haram buka cyber cafe.
Nak gasak tanah.(free)
Nak gasak pasir.(free)
Nak cetak surat khabar vernakular,bahasa dong zhong,caci Melayu.
Nak gasak balak.(free)
Nak impot betina amoi dari tanah besar.
Nak pangkat Tan sri dato Seri dato seri utama Dato, sanggup beli pangkat darjah datuk mindanao dan SULTAN Melaka.
Nak buat kilang haram.(free)
Nak sedut lpg gas disel petrol tukar jenama subsidi ke non subsidi harga mahal.
Nak jual barang tiruan tipu seludup.
Nak pakai amah indon,siang dan malam.Tak mau kasi makan,tak bayar gaji.
Nak elak bayar tol,tukat tiket.(free)
Nak elak bayar cukai,lari cukai,tuntut BR1M,tipu tada kerja.
Nak cetak sendiri lencana cukai jalan JPJ.
Sangat Amat gemar seronok pakai stiker sampai 2,3, yang ada kalimah hikmat tangkal Huruf POLIS PDRM Bekas Polis(asal kan ada tulis polis),tapi caci PDRM POLIS anjing dan rasuah.(macam cerite ini).
Nak buat makanan tiruan campuran kimia.Tak sijil halal,cetak tipu halal logo,pakai nama PAU AHMAD.
Nak sekat orang melayu buat bizness sarang burung,tak mau jual barangan keluaran melayu.
Buat bizness sebesar mungkin ,herdik--melayu tak pandai,tak layak,ta ada kelulusan.
Kata Mealyu tak tau, tak mau ambil pekerja Melayu (semenjak 1967 lagi).
Melayu tak mau,duit Melayu mau,kalau blih,free punya duit.
Nak jual disel gred super di tengah laut,cakap ta ada ikan.
Nak buat kilang haram buat barang gantian tiruan motor kar motor sikal.
Nak buka tanah ladang sayur haram di cameron highland,fraser,lojing.
Nak buat makmal dadah di condominium,tipu semua orang dia orang kaya.
Nak mohon paspot antara bangsa 3 bulan sebelum raya lunar TIAP TAHUN.
Nak masuk tender ali baba
Nak masuk daftar pembekal MOF ali baba,tak mau bayar komisen,lari projek kerajaan,buat pasang aluminium sub standard di bumbung masjid surau hospital.
Nak minta subsidi gas dari Petronas dan minta TNB wajib beli bekalan letrik,dah jadi kaya,semua tiga beranak bergelar tan sri, desak kerajaan tarik balik subsidi,mereka sekluarga.
Keluarga 3 Tan sri menjamu 3 TUN melayu di hotel majistik kepunyaan keluarga itu.
Nak buat kilang besi di selangor dan mintak tak payah , tak mau bayar bil letrik TNB berjuta juta RM.
Nak buat pasangan paip air haram dan CURI air ratusan ribu RM.
Nak buang sampah sisa toksik di rata tempat,tak mau bayar bil pelupusan.
Nak buat ladang ternak babi dan buang sisa kumbahan toxik ke parit longkang dan sungai.
Nak sekolah sendiri punya bahasa tapi sudut duit kerajaan(ah jib Gor bagi plak tu)..
Beranak di tanah ini, tau mau guna bahasa tempatan, pakai bahasa impot Amoi pun impot.Jenis bangsa ini ternak yang Vivian dan pasang nya..
Nak kontrak BESAR BESAR dari kerajaan dan pegawai orang melayu yang mereka benci,dengki,caci dan maki hamun.
Nak cepat kaya,caci Malaysia,tak bolih buat duit, buka syarikat EMAS Geneva,tolong pelabur tipu diri sendiri,bawa lari duit luar negara,marah kerajaan kerana tangkap dia buat salah.

Bila sudah kena tangkap,bila di tangkap dan tangkap :

Dia tanya balik "APA SALAH" "MANA ADA SALAH" ,"SEKARANG lu apa MAU,"" sapa lu punya boss ?" Macam cerita ini.

Akibat kesemua apa mau lagi itu dan 1000 dalil,mereka memegang harta terkumpul RM45BILLION RM,selepas 50 tahun di tindas keraajan melayu dan di diskriminasi olih kerajaan melayu.

Jenis apa ini primitive pig taada ranciau.

Pendatang lama guna/exploitasi pendatang baru dari indon india myanmar sri lanka vietnam filipin bangla thailand nigeria bosnia irak nigeria tanah besar cina laos kambodia dan jumlah pendatang baru mencecah jumlah terkini 4 juta orang.
Ng Yen Yen mau impot lagi amoi 2014.
Nazri ok nak bawak 36 juta lagi dari negeri amoi . demi untuk 100 biliion AS$ demi untuk Truly Asia(tak jadi guna ENDLESS POSSIBILITIES datuk farid punya.)
arjuna waspada
changkat lobak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa