Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, September 09, 2015

MAKLUMAT TERKINI TENTANG PERHIMPUNAN MELAYU BAJU MERAH!!!


1. Perhimpunan Baju Merah pada 16hb September ini akan diteruskan. Dalam mesyuarat Jawatankuasa Penganjur semalam diputuskan perhimpunan itu akan berakhir di Padang Merbok dari 9.30 pagi ke 6.30 petang. 

Ada beberapa tempat meeting points sebelum peserta bergerak ke Padang Merbok. Antaranya ialah Masjid Jamek, Masjid Al Bukhary di Pudu, LRT/Surau Bukit Bintang, DBKL dan Petaling Street. 

Selepas Zohor peserta akan bergerak bermula jam 2 petang daripada meeting points tersebut ke Padang Merbok.

2. Penganjur tidak akan membatalkan perhimpunan tersebut. Membatalkannya bermakna amalan demokrasi dicemari dan bertentangan dengan spirit Akta Perhimpunan Aman. Membatalkannya juga bermakna "double standard" telah berlaku. Iaitu BERSIH 4 boleh buat, tetapi RAKYAT BERSATU tidak boleh buat. 

Apatah lagi kalau BERSIH 4 boleh buat sampai dua hari kenapa RAKYAT Bersatu yang cuma buat setengah hari tidak boleh? Dan kalau BERSIH 4 boleh buat di Dataran Merdeka ketika Rakyat akan menyambut Hari Kebangsaan 2015 maka kenapa RAKYAT Bersatu tidak boleh buat sempena sambutan Hari Malaysia pada 16 september?

3. Tindakan BERSIH 4 mengadakan perhimpunan di Dataran Merdeka dan SOGO jelas menganggu persiapan dan acara sambutan Hari Kebangsaan 2015. Ada beberapa acara terpaksa dipindahkan ke tempat lain seperti Konsert Sehati Sejiwa terpaksa berpindah ke Stadium Bkt Jalil. 

Dan ada juga yang dibatalkan seperti Dinner KL Converse kerana jalan ditutup akibat perhimpunan BERSIH 4 berlaku sampai malam. Sedangkan Perhimpunan RAKYAT Bersatu diadakan di Padang Merbok bukan di tempat acara kemuncak Hari Malaysia akan diadakan iaitu di Kota Kinabalu Sabah.

4. Maka tidak ada sebab polis menghalangnya. Tidak ada sebab pihak lain apatah lagi BERSIH 4 dan Lim Kit Siang bising kerana mereka juga adalah penganjur kepada satu perhimpunan yang berunsur perkauman. Di samping itu tingkah laku mereka amat biadap seperti membawa penyapu dan memijak gambar PM dan Ustaz Hadi Awang.

5. Apabila timbul cerita perhimpunan RAKYAT Bersatu akan diadakan tiba tiba ada pihak yang membantah. Macam macam andaian dibuat, perkaumanlah, perhimpunan balas dendamlah, membazirlah, menyusahkan pelanconglah dan tidak sesuai sempena Hari Malaysia. Semua itu adalah pre emptive untuk mensabotaj dan membatalkan perhimpunan Baju Merah ini.

6. Maka RAKYAT Bersatu WAJIB diteruskan. Kalau Low Yat terpaksa tutup, maka tutuplah. Kalau Bukit Bintang terpaksa tutup, maka biarlah mereka tutup satu hari. BERSIH 4 sudah 4 kali diadakan. Maka empat kali itulah SOGO terpaksa tutup. Maka 4 kali itulah peniaga peniaga kecil di Jalan Tunku Abdul Rahman terpaksa tutup kedai. 

Ada orang BERSIH bersimpati? Ada DAP bersimpati? Ada Lim Kit Siang dan Wan Azizah bersimpati? 

7. Diharap seluruh Rakyat Malaysia yang benci kepada BERSIH 4 maka datanglah beramai ramai ke Perhimpunan RAKYAT Bersatu pada 16 September ini. Tidak perlu was was. 


13 comments:

Anonymous said...

Tahniah ,baru lah bangga jadi orang MELAYU di MALAYSIA

Anonymous said...

No Comment teruskan lah wahai orang Melayu sbb orang-orang Cina nak tengok samada orang-orang Melayu ni berani buat atau pun tidak? Setidak-tidaknya lain kali mungkin ada peniaga-peniaga Cina sendiri yang akan membantah sekira Ambiga BERSIH nak buat demo lagi sbb mereka telah pun mendapat first hand experience Insyallah dari HMM ini.

Apabila undang-undang tidak mampu untuk membendung sikap kurang ajar mereka biar "keadaan" yang mendidik mereka.

Allah Hu Akbar Allah Hu Akbar Allah Hu Akbar

Anonymous said...

Baru sahaja orang bercakap mengenai Tun M yang dianggap menyokong bersih 4 , jadi kita cadangkan kepada pihak penganjur untuk menjemput Tun M bersama turun ke Bukit Bintang bagi menunjukkan beliau adalah seorang pejuang yang bertindak mencari kebenaran, jadi jika bersih dia turun serta dan jika pula himpuan melayu bersatu Tun M turut bersama , maka tertutplah pengkritik Najib yang cuab memermainkan Tun M.

Penganjur, sudahkah surat jemputan resmi diberikan kepada TUn M untuk bersama rakyat melayu bersatu

AnakMelayu said...

Salam,
saya terharu degan keberanian penganjur, inilah sifat Melayu Islam yang kita mahukan. Bukan untuk bergaduh tetapi untuk menyatakan hak dan maruah. Supaya puak2 biadap BERSHIT tahu mereka itu kotor.

Saya menyokong 200% himpunan ini. Berhimpunlah dengan aman, tunjuk pada cina lahanat dan dunia bahawa Melayu bermaruah. Semoga Allah SWT memberikan kejayaan dan Keberkatan NYA.

ALLAHU AKBAR
ALLAHU AKBAR
ALLAHU AKBAR

AnakMelayu said...

Salam,
saya terharu degan keberanian penganjur, inilah sifat Melayu Islam yang kita mahukan. Bukan untuk bergaduh tetapi untuk menyatakan hak dan maruah. Supaya puak2 biadap BERSHIT tahu mereka itu kotor.

Saya menyokong 200% himpunan ini. Berhimpunlah dengan aman, tunjuk pada cina lahanat dan dunia bahawa Melayu bermaruah. Semoga Allah SWT memberikan kejayaan dan Keberkatan NYA.

ALLAHU AKBAR
ALLAHU AKBAR
ALLAHU AKBAR

Anonymous said...

Allah maha besar "Hidup Melayu Di Tanah Melayu".

Anonymous said...

harap2 ramai ye, cecah ribuan..target 500,0000..ingat 16hb Sep hari selasa bukan hari Sabtu & Minggu.ambil cuti lah....

Anonymous said...

duduk lama2 sikit kat bukit bintang tu.. biar orang2 sana tak leh berniaga pulak.. biar diorang plak rasa susah bila ada demo2 ni.. takde la kedai2 kat jalan TAR je kena..

Anonymous said...

semua poyo je....kenapa bersih 4 hari tu orang melayu tak turun.....bersih 4 bukan untuk orang cina...melayu yg tak turun knapa...tahu apa agenda bersih 4 ? aku rasa budak skolah rendah pun tahu..sekarang orang melayu nak turun apa agenda...nak tuntut apa..? nak tunjuk kuat ke...?
bersih 4 itu hari pas tak turun broo..hanya hanrtar wakil je....itu pasal nanpak cina je...rata2 cina yg berniaga di kl memang alu2 kan kedatangan puak2 merah ni...ramai lah yg bebelanja,kan ramai orang kampong turun kl...orang cina dan bangla jugak yg masukkk...kahkahkah..

Anonymous said...

Aku banga jadi melayu.....

Anonymous said...

Bangga jadi melayu mesti lah, sebab setiap bangsa bangga jadi kaum tersendiri, tak akan orang cina nak bangga melayu ataupun orang india nak bangga melayu, bangga sesama sendiri tetapi jangan lupa kita semua ini di malaysia, iaitu satu pernyataan dari PM kita 1MALAYSIA, satu malaysia slogan untuk berbilang kaum & bangsa bukan sekadar kata sahaja. BERSIH 4 bukan nak boikot kerajaan ataupun agama, its an open rally for all race, bermakna sesiapa sahaja boleh menyertai bagi hak masing masing bukan membawa isu perkauman. Melayu bersatu bermakna bangsa lain panggil apa pulak kat malaysia, so let began all indian & chinese, INDIA BERSATU & CINA BERSATU pilih mana mana hari buat perhimpunan macam Melayu bersatu ini. Kalau kita semua bertindak macam ini, apa jadi kepada negara kita, imej negara kita, sesama kaum sesama gaduh, tidak bersatu. "BAHAWASANYA NEGARA KITA MALAYSIA mendukung cita-cita hendak:
mencapai perpaduan yang lebih erat di kalangan seluruh masyarakatnya;
memelihara satu cara hidup demokratik;
mencipta satu masyarakat adil di mana kemakmuran Negara akan dapat dinikmati bersama secara adil dan saksama;
menjamin satu cara liberal terhadap tradisi-tradisi kebudayaannya yang kaya dan berbagai corak; dan membina satu masyarakat progresif yang akan menggunakan sains dan teknologi moden.MAKA KAMI, rakyat Malaysia, berikrar akan menumpukan seluruh tenaga dan usaha kami untuk mencapai cita-cita tersebut berdasarkan atas prinsip-prinsip yang berikut :

KEPERCAYAAN KEPADA TUHAN;
KESETIAAN KEPADA RAJA DAN NEGARA;
KELUHURAN PERLEMBAGAAN;
KEDAULATAN UNDANG-UNDANG;
KESOPANAN DAN KESUSILAAN

BERSIH ATAUPUN PEJUANG NEGARA KITA BUKAN MINTA TUKAR KERJAAN CUMA MINTA TUKAR PEMIMPIN UNTUK MELIHAT PERBEZAAN. KALAU ITU PUN TAK BERANI BUAT, THAN FOR WHAT WE ARE VOTTING FOR? DENGAN INI, SAYA MEMINTA MAAF SEKIRANYA MENYAKITKAN MANA2 PIHAK DENGAN TIDAK SENGAJA.

SALAM 1MALAYSIA

Anonymous said...

Bangga jadi melayu mesti lah, sebab setiap bangsa bangga jadi kaum tersendiri, tak akan orang cina nak bangga melayu ataupun orang india nak bangga melayu, bangga sesama sendiri tetapi jangan lupa kita semua ini di malaysia, iaitu satu pernyataan dari PM kita 1MALAYSIA, satu malaysia slogan untuk berbilang kaum & bangsa bukan sekadar kata sahaja. BERSIH 4 bukan nak boikot kerajaan ataupun agama, its an open rally for all race, bermakna sesiapa sahaja boleh menyertai bagi hak masing masing bukan membawa isu perkauman. Melayu bersatu bermakna bangsa lain panggil apa pulak kat malaysia, so let began all indian & chinese, INDIA BERSATU & CINA BERSATU pilih mana mana hari buat perhimpunan macam Melayu bersatu ini. Kalau kita semua bertindak macam ini, apa jadi kepada negara kita, imej negara kita, sesama kaum sesama gaduh, tidak bersatu. "BAHAWASANYA NEGARA KITA MALAYSIA mendukung cita-cita hendak:
mencapai perpaduan yang lebih erat di kalangan seluruh masyarakatnya;
memelihara satu cara hidup demokratik;
mencipta satu masyarakat adil di mana kemakmuran Negara akan dapat dinikmati bersama secara adil dan saksama;
menjamin satu cara liberal terhadap tradisi-tradisi kebudayaannya yang kaya dan berbagai corak; dan membina satu masyarakat progresif yang akan menggunakan sains dan teknologi moden.MAKA KAMI, rakyat Malaysia, berikrar akan menumpukan seluruh tenaga dan usaha kami untuk mencapai cita-cita tersebut berdasarkan atas prinsip-prinsip yang berikut :

KEPERCAYAAN KEPADA TUHAN;
KESETIAAN KEPADA RAJA DAN NEGARA;
KELUHURAN PERLEMBAGAAN;
KEDAULATAN UNDANG-UNDANG;
KESOPANAN DAN KESUSILAAN

BERSIH ATAUPUN PEJUANG NEGARA KITA BUKAN MINTA TUKAR KERJAAN CUMA MINTA TUKAR PEMIMPIN UNTUK MELIHAT PERBEZAAN. KALAU ITU PUN TAK BERANI BUAT, THAN FOR WHAT WE ARE VOTTING FOR? DENGAN INI, SAYA MEMINTA MAAF SEKIRANYA MENYAKITKAN MANA2 PIHAK DENGAN TIDAK SENGAJA.

SALAM 1MALAYSIA

Nazri Mohd said...

Bangga jadi melayu dan islam..tapi pemimpin melayu yang korup kena turun..jgn malukan melayu lg

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa