Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Saturday, January 11, 2014

MENTERI BESAR SELANGOR BANTU KAFIR SEBAR SYIAR AGAMA KRISTIAN


Oleh: Zaini Hassan

Terdesak kerana Pas, parti yang kononnya memperjuangkan Islam, tidak mahu mempercayai wujudkan gejala penyebaran al-Kitab Bible kepada anak-anak muda kita.

Sebenarnya, setelah berkecimpung selama 25 tahun dengan dunia kewartawanan ini, saya cukup masak dengan kerenah Pas ini. Ia cakap tak serupa bikin.

Riuh sekampung, hasilnya tiada. Yang ada ialah untuk menyemai kebencian kepada orang ramai, terutamanya umat Melayu Islam. Tujuannya ialah supaya orang Melayu menyokong mereka. Untuk apa, untuk politik totok mereka semata-mata.

Apabila tibanya isu seperti JAIS ini mereka sanggup memutar-belit perkataan demi memelihara hati rakan-rakan cauvinis DAP dan PKR.

Wahai pembaca sekelian. Sudah banyak kali Pas berkelakuan sedemikian. Sejak puluhan tahun lalu.

Isu hudud diadu-dombakan setiap kali pilihan raya sahaja untuk membuka mata rakyat Melayu supaya membenci pemerintah. Mereka menuduh Pusat tidak mahu melaksanakan undang-undang itu.

Namun, amat dikesalkan di Kelantan sendiri, negeri yang mereka perintah sejak pilihan raya umum 1990 -- tidak pula dilaksanakan, walaupun secebis kecil daripada undang-undang itu.

Memang benar orang politik ini banyak cakap "tapi tak serupa bikin".

Bayangkan para juak-juaknya berkata serbuan JAIS adalah bagi mengalih perhatian rakyat kepada isu barang naik! Astagfirullah, macam itu sekali.

Sebagai orang Islam, saya melihat telah berlaku cubaan demi cubaan pihak gereja yang cuba mencabar umat Islam, terutamanya di Selangor, sejak kerajaan pakatan pembangkang ini memerintah. Gerejanya semakin berani dan paderi mereka juga sudah ke hadapan.

Dulu perkara-perkara mengarut ini tidak pernah kedengaran. Walaupun ada, namun bukan secara terbuka seperti ini.

Kini gerakan pendakwahan Kristian ini sudah berani. Mengapa mereka terlalu berani?

Pengedaran Bible versi bahasa Melayu dilakukan secara terbuka di Shah Alam dan tempat-tempat lain di Selangor. Adakah Selangor memberi perlindungan kepada mereka? Apakah ada orang-orang tertentu dalam politik mereka juga menjadi penggerak kepada pendakwahan ini?

Saya rasa Datuk Dr. Hasan Ali, bekas Exco Selangor ada jawapannya. Beliau telah menolak prinsipnya demi agama Islam yang suci. Tetapi bagi orang Pas ini, apabila Dr. Hasan bercakap benar, dia dicap sebagai fitnah, zalim dan pembohong!

Itulah Pas, yang mula saya kenali daripada lubuknya sendiri di Kelantan, semasa dihantar bertugas di sana 23 tahun lalu. Nik Aziz Nik Mat baru masuk ke pejabat Menteri Besar dan Husam Musa masih berhingus lagi.

Sepanjang berada di situ selama kurang 2 tahun, negeri itu penuh dengan politiking. Siang malam cakap politik. Orang itu kafir, orang itu taghut, orang itu zalim, orang itu masuk neraka. Semua yang jahat ialah kerajaan Pusat dan orang UMNO. Hanya mereka yang masuk syurga.

Selama satu generasi itulah rakyat Kelantan diindoktrinasikan otak dan fikiran mereka. Yang putih jadi hitam, yang hitam jadi putih.

Saya bercakap berdasarkan pengalaman, pemerhatian dan terbabit secara langsung dengan mereka.

Itu pasal apabila JAIS mengambil tindakan itu, ia terus disalahkan. JAIS tidak demokratik walaupun ia mengikut peraturan undang-undang dan Perlembagaan.

JAIS dulu semasa di bawah kerajaan yang dijatuhkan, tidak pernah diperlakukan sebegini. Agama Islam terus semarak, dan institusi surau dan masjid berkembang pesat. Mengapa kini ia berlaku semasa di bawah Pas?

Apakah Pas malu apabila berita rampasan Bible itu telah menjadi berita dunia? Apakah DAP dan PKR sangat marah?
Apa yang takut sangat, kitab suci al-Quran pun pernah dibakar, dipijak-pijak, dihina oleh Paderi Terry Jones dari Gereja Dove World Outreach Center, Florida di Amerika Syarikat.

Penghinaan itu lebih dahsyat lagi daripada hanya merampas kitab Bible yang dilakukan mengikut undang-undang.

Jangan butakan mata-hati kita semua. Pihak musuh hanya mahu memecah belah umat Melayu Islam. Itu adalah grand design atau agenda besar mereka. Itu semua ialah cubaan neokolonisasi, penjajahan baru mereka bagi menukar sepenuhnya rejim Melayu Islam di negara ini.

Pas masih tidak sedarkah dan terus berfungsi atas dasar politik semata-mata. Mereka sudah tiada perasaan.
Wahai rakyat yang waras, marilah kita menyokong JAIS.

Jangan biarkan ia keseorangan -- dihentam, dibalun, dipersendakan. Bersatu teguh, bercerai roboh!

2 comments:

Anonymous said...

Badan2 Islam mula nyatakan sokongan terbuka kpd JAIS:

Kenyataan Akhbar
Puan Ibu Hatijah Aam
Berhubung Penguatkuasaan JAIS terhadap pengunaan kalimat ” Allah”


Saya dan kami GISB Holdings sebuah badan NGO atas nama YKPPM menyokong tindakan JAIS terhadap penerbitan Al Kitab yang menggunakan Kalimah Allah! Pada saya JAIS benar, mempunyai wibawa dan justifikasi perundangan dalam mempertahankan keagungan Allah! Allah Tuhan Yang Maha Agung, Allah yang tidak diberanakkan dan tidak mempunyai anak.

Penganut Kristian sudah ada Kalimah Sendiri untuk Tuhan mereka! Gunakanlah apa yang telah lama mereka gunakan. Kita tahu kebiadaban penganut Kristian di Negara mejoriti Islam Malaysia mempunyai agenda tersendiri. Agenda dakyah yang licik untuk mengelirukan umat Islam khususnya di Malaysia secara jangka pendek dan panjang. Mereka makin berani dan yakin berjaya kerana mereka yakin dengan sokongan kuat kumpulan tertentu. Mereka juga menggula-gulakan hak asasi manusia sedangkan mereka yang melanggar hak umat Islam di Selangor. Mereka memperkatakan soal keharmonian dengan justifikasi dangkal sedangkan agama lain tidak pernah pun menerima tindakan penguatkuasaan yang dibuat oleh JAIS sepertimana yang mereka terima. Ini bermakna jika tidak ada suatu perbuatan tertentu, saya yakin JAIS tidak akan membuat apa- apa tindakan siasatan.

Dalam hal ini, saya menyeru Umat Islam untuk bersatu! Janganlah kerana ada kepentingan selain Allah kita sanggup membiarkan Allah dipermain-mainkan!. Sesungguhnya Allah tidak pernah tergugat dengan penggunaan oleh mereka kerana Agama Islam sebagai Ad Din, tetapi perbuatan melampau ini jelas tidak menghormati sensitiviti umat Islam.

Akibat tidak bersatu ialah Umat Islam yang tidak faham Allah akan keliru. Mana satu nak sokong? Oh Allah, tolong satukan Umat Islam demi membela Islam daripada ancaman Kristian.

Sebenarnya tujuan gereja menggunakan Kalimah Allah ialah untuk mengkristiankan seberapa ramai Umat Islam di Selangor. Jadi JAIS telah menggunakan kuasa mereka untuk menyelamatkan Umat Islam daripada di tipu Gereja! Sebab dunia tahu, Tuhan orang Kristian bukan Allah! Jadi bila Kristian tukar Tuhan itukan penipuan!

Dalam Al Quran Allah telah berfirman: Sesungguhnya telah kafirlah orang-orang yang berkata: Sesungguhnya Allah (Tuhan) yang ketiga dari tiga. Padahal tak adalah Tuhan, kecuali Tuhan yang Esa. (5 Al-Maa-Idah ayat 73)

Umat Islam marilah membela akidah kita dan generasi akan datang!. Jangan kupa mereka adalah musuh kita, dan sedetik pun kita tidak boleh melupakannya. Bersatulah untuk membela Islam untuk membela Allah! Kristian itu musuh Islam! Kalau kita Umat Islam berpecah untunglah Kristian! Kristian akan gunakan peluang untuk membuat keuntungan besar!

Islam seindah-indah Agama, macamana Umat Islam boleh perpecah dalam hal dan persoalan pokok?.Islam Agama kasih sayang, kenapa Umat Islam bermusuh sesama sendiri? Kerana kita bersengketa, hilanglah kasih sayang, hilang indahnya Islam, akhirnya mereka mudah memnikam dari belakang.
Kenapa terjadi kepada Umat Islam tidak mampu membuktikan Kesatuan Islam? Maka di atas perpecahan ini, nampaknya musuh makin bersatu!
Kepada Umat Islam yang menyokong orang Kristian menggunakan Kalimah Allah,saya suka mengingatkan,

firman Allah:
Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: ‘Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)’. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. (Al Baqarah ayat 120)

Ya Allah, tolong menangkanlah Islam! Ia adalah Agama Mu ya Allah. Apa pun terjadi kami tetap akan bersama Mu!

Amin,
Sekian, Terimakasih.

Puan Ibu Hatijah Aam
(Pengerusi Eksekutif GISB Holdings)

Anonymous said...

dlm isu ini, secara tanpa di sedari, ALLAH menguji para ahlul Bahalol PAS,adakah mereka benar benar ber iman dan sanggup bertindak GARANG & LANTANG dlm membela islam ATAS SIKAP BIADAP sekutu kafir harbi nya sendiri sepertimana garang dan lantangnya mereka terhadap sedara seagama mereka dari UMNO bila islam cuba di cemari dulu...persoalan yg perlu di jawab oleh semua ahlul PAS dlm isi ini ialah: DIMANA KAH TELOR AKU?????

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa