Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Thursday, January 30, 2014

JOM BACA:NIK AZIZ SOKONG AMALAN SYAITAN


MEMBAZIRKAN AMALAN SYAITAN...
PUAK NI SELALU MARAH CAKAP KERAJAAN MEMBAZIR...
SEKARANG NI ANWAR PULAK NAK BAZIRKAN DUIT RAKYAT DENGAN SENGAJA ADAKAH PRK...
KALAU ADUN TU MATI LAIN CERITA...
INI ANWAR "BUNUH" ADUN TU  UNTUK KEUNTUNGAN POLITIK DIRI SENDIRI..
ADA KE PATUT...???
ORANG PAS YANG "WARAK" KENA KAJI BETUL-BETUL CERITA PRK KAJANG NI...
ADDAKAH INI AMALAN YANG BAIK DI SISI AGAMA???

JPX 

Setiap kali Anwar Bin Ibrahim melakukan kesalahan maka Nik Aziz akan tampil mempertahankan beliau seolah-olah telah menjadi tugas khas Nik Aziz untuk “mencuci najis” Anwar Bin Ibrahim. Sepatutnya manusia yang berada dipenghujung usia seperti beliau sentiasa mengeluarkan kenyataan yang benar dan adil sahaja tanpa dipengaruhi oleh sebarang kepentingan peribadi.

Dalam keadaan Nik Aziz yang sentiasa uzur beliau dilihat berada dalam keadaan yang cukup terdesak apabila sanggup mencabar Umno dan Barisan Nasional (BN) untuk tidak meletakkan calon mereka sekiranya menganggap pengosongan kerusi di Dun Kajang itu sebagai satu pembaziran dan penghinaan terhadap proses demokrasi.

Mengapa Nik Aziz tidak lantang bersuara mempertahankan kesucian maruah Islam apabila Kalimah Allah dengan jelas cuba diperkotak katikkan oleh rakan-rakan seperjuangan Nik Aziz. Anehnya apabila Nik Aziz yang kononnya mewakili parti Islam Se-Malaysia sebenarnya tidak peduli langsung akan untung nasib bangsa Melayu yang beragama Islam.

Kononnya Nik Aziz muak dengan akhbar-akhbar pro Umno yang memainkan isu kononnya langkah mengosongkan kerusi itu ialah langkah memanipulasi demokrasi padahal kononnya Umno sendiri lupa, bahawa langkah mereka di Perak pada tahun 2009 itulah langkah yang lebih teruk. Sebenarnya siapa yang cuba Nik Aziz tipu dengan segala manipulasi tak beretika beliau. Langkah PKR mengosongkan kerusi sesuka hati tanpa sebab musabab yang kukuh sebenarnya satu tindakan yang tidak bertanggungjawab dan tidak beretika sehingga merugikan negara dan rakyat.

Senario ini seolah-olah menggambarkan etika sebenar para pemimpin pembangkang yang cukup tidak beretika. Mereka seolah-olah lebih tertumpu untuk merebut kekayaan dan tidak lagi menumpukan kepada tugas sebenar sebagai ahli politik. Sedangkan hakikat sebenarnya parti politik bukan untuk mengayakan diri tetapi sebaliknya mempunyai tanggungjawab untuk membangunkan negara.

Kemelut politik yang berlaku di Selangor jelas mengambarkan ketidakikhlasan dan ketidakupayaan pembangkang dalam memperjuangkan kepentingan rakyat. Mereka telah jauh tergelincir dari landasan yang sebenarnya. Politik adalah berkenaan pentadbiran negara memajukan negara. Namun begitu bagi pembangkang yang mendapat kuasa di Selangor telah menyalahgunakan kuasa itu untuk kepentingan diri.

Berbalik kepada isu Nik Aziz mempertahankan Anwar. Kegagalan Nik Aziz dalam membangunkan Kelantan selepas lebih dari dua puluh tahun meneraju negeri tersebut sepatutnya dijadikan “benchmark” ketidakupayaan Nik Aziz, PKR dan DAP dalam menjalankan pentadbiran. Ketidaktelusan mereka seiring dengan penderitaan rakyat sepatutnya membuka mata rakyat. Namun bagi rakyat yang memilih untuk mempercayai fitnah dari hakikat kebenaran demi dendam peribadi telah membuka ruang dan peluang untuk pembankang mempergunakan mereka untuk kepentingan politik masing-masing.

Oleh itu bagi kita yang diberi hidayah untuk melihat kebenaran yang cuba dipermainkan pembangkang, mempunyai tugas yang cukup berat untuk berjihad menyedarkan mereka yang tertipu dengan semua dakyah pembangkang. Jihad kita demi agama Islam, bangsa Melayu dan tanahair.--MYKMU

7 comments:

Anonymous said...

yeyyeye

umno dh gelisah panas jubuq dgn PRK kajang ni.

inilah balasan kepada puak yg suka fitnah liwat jubuq. sekarang masing2 termasuk seorg tua kutuk pun panas jubuq mcm kena liwat.

sebutlah byk2 buat zikir liwat liwat liwat.. insyaallah makbul masing2 akan rasa kena liwat.

ambik kau

Anonymous said...

yg pakai kerusi roda tu senyap je...mesti tgh angin giler. suroh taubat taknak taubat.

Anonymous said...

Nik Aziz pun syaiton? pergghhh...

Anonymous said...


orang tua ada 2 fasa, pertama berakal dan bernas fikiranya disamping fizikal yang mantap. kedua nyanyu-nyanyuk dan lupa diri fizikalnya macam pokok sakit beranting jer, ini sebenarnya mursidul sampah pork aziz yang tak berapa waras cuma bolih cakap ikut sedap mulut longkangnya, politikus yang ada pengiikut yang sewaktu dirinya.

pork aziz dari dulu berpatua berkawan dengan jembalang, saitan lebih baik dari berkawan dengan UMNO. ORANG YG SEKUTUNYA dengannya sudah direzabkan surga anugrah pork aziz....dunia zaman akhir kian gila walaupon serban besar bakul dan sarung jubah macam kelambu.

Anonymous said...

hang kencing pun tak basuh..dok cerita syaitan malaikat, halal haram..

Anonymous said...

Nik Ajis ni harus Anak Haram !

Anonymous said...

Ada cerita ex- risik ATM - al juborey guna pawang Indon...sembelih 7 ekor sapi hitam sekali gus dgn mantera tertentu...

Najib nasib baik "di pagari" oleh pawang kesultanan Brunei ! Jika tidak Jubori telan dah .sekarang pon macham Najib dah kena telan.....

Is it true ?

Ini lah permainan Iblis...Kau musnahkan nama Baik Allah dan kesultanan Melayu

Jika benar sahih lah ini lah syaitan yang aku tunggu selama ini ! Bismillah...dengan kemuliaan nama mu aku akan menghiris urat leher Nya hingga putus dengan tangan dan tenaga pemberian mu jua..

Menghina Allah , MAUT kamu di tangan ku demi benarnya aku membeli minyak Zaitun 3 shekel menerangi qubor Nabi Ibrahim a.s di Hebron...

inshaallah ..

How far is true...not known..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa