Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Tuesday, August 27, 2013

PEMBANGKANG GUNA KHIDMAT KONGSI GELAP UNTUK GULINGKAN KERAJAAN!!!


Walaupun kongsi gelap ini telah lama wujud di negara kita, namun kegiatan mereka makin ganas dan berani dengan bertambahnya kekuatan pembangkang.  Ini telah menjadi tanda Tanya kepada kita semua. Maka hubungan akrab diantara kumpulan kongsi gelap dan pakatan pembangkang mula diselidiki dengan terperinci.

Tambahan pula sikap pakatan pembangkang yang kerap kali menyatakan pendirian melalui demo jalanan dan tuntutan serta asakan dari pakatan pembangkang  yang membela para penjenayah hampir setiap kali mereka terkorban  terus menjadi misteri. 

Sejak kebelakangan ini pakatan pembangkang cukup konsisten dalam mempertahankan penjenayah malahan mereka juga telah membuat pameran diseluruh negara dengan mempamerkan gambar gambar penjenayah yang ditembak mati untuk meraih simpati daripada rakyat.

Kemusykilan kita akan bertambah tinggi menyedari betapa pakatan pembangkang bersikap cukup “double standard” terhadap kematian para anggota polis yang dibunuh oleh para penjenayah. Begitu juga dengan kematian orang awam yang dibunuh oleh penjahat.

Tiada sebarang demo jalanan dari pihak pakatan pembangkang menuntut pembelaan ke atas warganegara yang baik yang telah menjadi mangsa .  Tiada tuntutan majlis peguam yang berada dipihak pakatan pembangkang membela “good citizen”.

Pembangkang seolah-olah tidak dapat menyelami perasaan keluarga yang telah kehilangan anak, abang, saudara mereka disebabkan oleh penjenayah kesalahan berat seperti Kugen, Jamesh Ramesh, N. Dharmendran dan ramai lagi. Perasaan hiba dan tangisan bapa , anak dan isteri yang kehilangan ahli keluarga disebabkan seorang penjenayah tidak mendapat perhatian pembangkang.

Kita juga tahu bahawa para penjenayah ini bernaung dibawah kumpulan kongsi gelap masing-masing dengan mendapat sokongan yang tidak berbelah bahagi dari pihak pakatan pembangkang yang cukup tidak bertanggungjawab.

Oleh itu Kementerian Dalam Negeri akan mendedahkan kesemua nama kumpulan kongsi gelap di negara ini termasuk jenis jenayah yang dilakukan bagi membolehkan masyarakat menilai setiap pertubuhan yang disertai. Ini bertujuan untuk membuktikan kesungguhan polis dalam membanteras kumpulan kongsi gelap yang dipercayai memonopoli kegiatan jenayah di negara ini.

Op Cantas Khas telah  menunjukkan keberkesanan selepas seminggu dilancarkan apabila berjaya menahan suspek bagi membendung kegiatan jenayah khususnya berkaitan aktiviti kongsi gelap.Tambahan pula bekas tahanan Simpang Renggam dan Ordinan Darurat (EO) kini berada di beberapa kawasan panas di Lembah Klang maka polis akan memberi tumpuan yang lebih untuk mengekang keganasan yang berkemungkinan berlaku.

Kerajaan barisan Nasional sentiasa mengambil langkah menjaga keselamatan dan keamanan rakyat. Sekiranya pakatan pembangkang mahu terus cuba mencetus provokasi keganasan melalui para ahli kongsi gelap maka kerajaan tidak akan teragak-agak bertindak terhadap mereka apabila cukup bukti.

2 comments:

KL BOYZ Channel said...

Kasi bersih sama mereka2 ni...!!!

Anonymous said...

SYUKUR ALHAMDULILLAH di atas ketegasan dan keberanian YB Menteri KDN, KPN. dan polis-polis kita, yg. mempertarungkan NYAWA mereka melawan PENJENAYAH SAMSENG/PENGGANAS KEJAM!Dan KDN harus menyiasat hal ini juga bawah undang-undang TERORISMA!

Jadi, saya cadangkan NGO Islam/Melayu buat repot polis tentang kemungkinan penglibatan SAMSENG DAPBANGKAI/PKR dgn. GENG KONGSI GELAP CINA/INDIA, yg. MENGANCAM keselamatan umat Islam/Melayu, dalam bentuk terorisma.

Tengok Mat Saleh British yg. baru ditangkap dgn. duit palsu US berjuta - saya syak dia ini ejen gabungan MI6-CIA-Mossad, utk. menaja keganasan TERORISMA geng-geng kongsi gelap ini. Cara jenayah-jenayah ini memang dilakukan pd Bumiputera Mexico dan Latin Amerika, di mana CIA-MI6-Mossad juga terlibat dalam sindiket dadah/senjata api global, seperti yang ditaja besar-besaran mereka di Afghanistan, Mexico dan Latin Amerika (lihat http://www.intrepidreport.com/archives/968, Zeta gang connected to U.S. Special Forces/Mossad, By Wayne Madsen, March 10, 2011!). Ini adalah untuk menghancurkan moral jenerasi muda dan meningkatkan JENAYAH termasuk akibat penggunaan dadah/senjata api, untuk menghuru-harakan negara, di Dunia Islam dan Dunia Ketiga, yang kaya minyak-gas. Jadi senanglah mereka nak MENJAJAH!

Dan Mossad-CIA pula berpusat di S'pura, termasuk bangsa Yahudi Israel MENYAMAR jadi rakyat Mexico (lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009). Maka, saya syak sindiket dadah/senjata besar , contohnya yang diketuai Cina Malaysia/Singapura, dan 3 bangsa ‘Mexico’ ini yg. sebenarnya adalah ejen Mossad – lihat di http://www.nst.com.my/nation/general/death-sentences-for-5-upheld-1.337943, Death sentences for 5 upheld, 15 August 2013:

PUTRAJAYA: The Court of Appeal yesterday upheld the conviction and death sentences on five men, including three Mexican brothers, for trafficking drugs worth RM44 million.

A three-member panel chaired by Justice Datuk Azahar Mohamed unanimously dismissed their appeal against their conviction and death sentence imposed by the High Court

The men were Malaysian crane operator Lee Boon Siah, 49, Singaporean painter Lim Hung Wang, 56, and brothers Jose Regino Gonzales Villarreal, 34, Simon Gonzales, 37, and Luis Alfonso Gonzales, 45.

"We see no error in the High Court's judgement which ruled that the appellants were involved in trafficking in 29,460.17gm of the drugs," said Azahar. Bernama
Jadi saya cdgnkan mana-mana penjenayah-penjenayah 'Mexico' atau mana-mana ada passport Barat, yg. terlibat dlm. sindiket dadah/senjata di atas, tidak dihantar ke Mexico atau balik ke Barat, kerana mereka mungkin ejen Mossad-Israel. Biar mereka dihukum mati atau dipenjara selamanya kat sini, dan suruh kerja BERAT kalau tak dihukum mati - kalau hantar balik mungkin mereka akan bebas dgn. duit jutaan jadi ejen CIA-MI6-Mossad!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa