Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Sunday, May 12, 2013

SUSPEK PEMBUNUHAN TIMBALAN PENGARAH KASTAM SUDAH DITANGKAP!!!KUALA LUMPUR –  Seorang lelaki berusia 56 tahun telah ditahan berkaitan pembunuhan Timbalan Pengarah Kastam, Datuk Shaharuddin Ibrahim.

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Mohmad Salleh berkata, suspek ditahan oleh pasukan petugas khas di Petaling Jaya pada kira-kira 8.30 pagi Sabtu.

“Kami percaya suspek mempunyai kaitan.

“Dia telah ditahan untuk memudahkan siasatan pembunuhan Shaharuddin,” kata beliau dalam satu kenyataan, Ahad.

Beliau berkata suspek akan ditahan reman. Ditanya sama ada polis akan membuat lebih banyak tangkapan, beliau enggan mengulas lanjut.

Walau bagaimanapun, beliau berkata polis akan menggunakan segala sumber untuk menangkap mereka yang bertanggungjawab dalam kes ini kerana ia adalah kes berprofil tinggi.

“Saya berharap media dan orang ramai boleh memberi kita ruang untuk menyiasat kes itu dengan teliti,” katanya.

Sehingga hari ini, lebih daripada 35 orang telah disoal siasat oleh polis berhubung pembunuhan Shaharuddin.
Pihak polis menyoal siasat individu-individu ini dalam usaha untuk menentukan motif bagi mendapatkan maklumat terperinci tembakan tetapi tidak boleh didedahkan kerana ia boleh menjejaskan siasatan.
Shaharuddin, yang mengetuai bahagian Kastam dan Unit Cukai, telah ditembak pada 26 April.

Beliau meninggalkan rumahnya di Dengkil pada 7.55 pagi menaiki Nissan SUV dan telah ditembak di lampu isyarat di Lebuh Wawasan-Lebuh Sentosa 20 minit kemudian oleh dua lelaki menunggang motosikal.

Pembonceng melepaskan tiga tembakan dengan senjata automatik.

Shaharuddin, yang dilahirkan di Negeri Sembilan telah berkhidmat jabatan itu selama lebih 30 tahun.

Mstar.com.my

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa