Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, May 06, 2013

AYAM SABUNG PAS SUDAH JADI AYAM BACUL!!!Beberapa tokoh besar PAS kalah dalam pilihan raya umum ke 13 ini, antaranya termasuk Timbalan Presiden, Mohamad Sabu di kerusi parlimen Pendang.

Timbalan Muryidul Am PAS, Datuk Harun Din kalah di kerusi parlimen Arau.

Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa pula tewas di Putrajaya, manakala Salahuddin Ayub kecundang di Pulai.

Dr Dzulkefly Ahmad gagal mempertahankan kerusi Kuala Selangor yang dimenangi pada 2008.

PAS juga kalah di Baling,  Kubang Pasu, Jerai, Jerlun, Padang Terap dan Sik.

Parti itu juga kehilangan negeri Kedah yang dimenangi pada tahun 2008 kepada Barisan Nasional.

Bagaimanapun, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menang di Marang; Datuk Nik Aziz Nik Mat (DUN Chempaka) dan Mujahid Yusof Rawa (Parit Buntar) serta Dr Siti Mariah Mahmud (Kota Raja).

Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor, Khalid Samad berjaya mempertahankan kerusi parlimen Shah Alam selepas mengalahkan Datuk Zukifli Noordin dari Barisan Nasional.

Naib Presiden Datuk Mahfuz Omar menang di Pokok Sena dan Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak di Sungai Tiang.

Rampas 3 kerusi

PAS juga merampas dua kerusi parlimen – Dungun dan Kuala Nerus- kedua-duanya di Terengganu dan Temerloh di Pahang melalui Nasrudin Hassan, Ketua Pemuda Pusat.

PAS kehilangankerusi parlimen Titiwangsa, Kuala Selangor, Pendang, Baling, Sik, Padang Terap dan Jerai.

2 comments:

Anonymous said...

Sudah tiba masanya umat Islam samada dalam PAS dan UMNO serta PKR bersatu demi agama, bangsa dan negara.

Anonymous said...

Mat sabu di bayar RM15 ribu utk ceramah hasut orang melayu...lepas ni mat sabu kena minta RM50ribu dari Lim guan Eng...kasi Up Sikit !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa