Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Tuesday, July 17, 2012

KEJADIAN AMOK PARANG PANJANG BERULANG DI SELANGOR


SEKADAR HIASAN

Tindakan beberapa penyokong pembangkang yang dipercayai penyokong PAS telah membuat ugutan dengan menggunakan senjata tajam kepada seorang pemuda baru-baru ini dilihat sebagai satu bentuk ugutan yang cukup membahayakan dan perlu diambil perhatian segera oleh pihak berkuasa dalam menangani budaya gangsterterism dalam PAS hari ini.

Ianya bermula apabila Mohamed Durrany Izam pada 11 Julai lalu apabila selesai melaksanakan tugas memasang banner debat antara bekas Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr Hassan Ali dengan Dr Rani, Pesuruhjaya PAS Selangor di luar kawasan Masjid Al-Syariff di Meru, kehadiran dua orang lelaki dengan menaiki sebuah kereka Toyota Hilux dengan salah seorang darinya membawa parang panjang telah mencantas dan memotong banner-banner yang digantung Izham sebelum ini.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa