Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, June 25, 2012

TOK ALI TAK SELAMAT DI MELAKA???


HEBAT ORANG TU CAKAP MACAM TU...
TAPI BIASALER TU...
DIA PUN SENDIRI DAH TAHU TAHAP KEMAMPUAN DIA...
DIA PUN DAH TAHU TAHAP SOKONGAN RAKYAT PADA PARTI DIA...
DARI MALU TAK MELAWAN...
BAIK DIA CAKAP YANG BUKAN-BUKAN...
BIAR DIA CAKAP BENDA YANG MERABAN...
BIAR DIA TUNJUKAN "WARNA" SEBENAR DIA DAN PARTINYA...
BIAR MEREKA CAKAP BANYAK-BANYAK...
SEBAB KALAU MEREKA CAKAP...
BANYAK BERI UNTUNG PADA KITA...
YER TAK??

KALAU NAK CERITA PASAL SEJARAH PARTI PAS KAT MELAKA NI, MEMANG TAK SYOK SEBAB MEMANG TAKDE BENDA YANG SYOK YANG PARTI PAS PERNAH BUAT KAT SINI.

SERASA AKU TAKDE SORANG PUN PEMIMPIN PAS MELAKA NI HEBAT SANGAT DI PERINGKAT NASIONAL.

TAPI BILA ADA YANG BERANI CAKAP MACAM NI KAT NEGERI MELAKA, MEREKA MEMANG PATUT DIPUJI. MEREKA MEMANG BERANI.

TAPI KALAU SETAKAT BERANI BERCAKAP SAJA PUN TAK GUNA. BERPULUH TAHUN BERTANDING DI MELAKA, SIKIT PUN ORANG MELAKA TAK PANDANG.

TAK PERNAH PUN CALON PAS JADI ADUN DI MELAKA. JADI KALAU NAK CUBA DALAM PRU 13 PUN TAK GUNA, ORANG MELAKA MEMANG TAK HINGIN SIKIT PUN PADA PARTI PAS NI.

ORANG MELAKA TAK MAHU TANGGUH HAJI. ORANG MELAKA TAK MAHU KONGSI KUASA DENGAN KOMUNIS. ORANG MELAKA TAK MAHU BERSEKUTU DENGAN PELIWAT DAN YAHUDI.

JADI KALAU PAS MASIH NAK CUBA, KITA TAK BOLEH NAK BUAT. INI NEGARA DEMOKRASI BIARLAH MEREKA NAK BUAT APA.

TAPI KALAU PAS DAH GAGAL JANGAN KATA SALAH UMNO PULA...!!!

JPX

Datuk Seri Mohd Ali Rustam menyifatkan kenyataan Pesuruhjaya PAS, Adly Zahari yang kononnya DUN Bukit Baru bukan lagi sebagai kawasan selamat untuk BN pada pilihan raya umum akan datang sebagai cakap-cakap kosong. 
Sambil menjelaskan apa yang dilontar Adly itu sebagai cakap orang terdesak, Mohd Ali yang juga Pengerusi Perhubungan Umno Negeri Melaka berkata apa yang diangan-angankan PAS itu tidak mungkin menjadi kenyataan. 
"Sebenarnya sejak dari dulu lagi PAS sudah keluarkan kenyataan kononnya DUN Bukit Baru akan jatuh ke tangan pembangkang dan ini adalah isu lama. Mereka kata BN sudah hilang sokongan tetapi sebenarnya merekalah yang sudah hilang sokongan. 
"Apa yang dikatakan oleh Pesuruhjaya PAS ini adalah cakap-cakap orang terdesak. Mereka sudah ketandusan idea," katanya ketika diminta mengulas mengenai kenyataan Pesuruhjaya PAS Melaka di Antarapos baru-baru ini. 
Ketua Menteri Melaka itu juga menganggap PAS sebagai munafik kerana lantang memperjuangkan Islam namun pada masa sama menyokong Bekas Presiden Majlis Peguam, Datuk S Ambiga yang memperjuangkan Seksualiti Merdeka. 
"Bagi saya orang PAS ini jika kita layan mereka membuang masa kita sebab dia pun cakap macam orang munafik kerana menyokong perjuangan Ambiga yang mahukan amalan lelaki kahwin lelaki, perempuan kahwin perempuan di negara ini. 
"Baru-baru ini pula, PAS tidak kasi orang-orangnya pergi menunaikan fardu haji sehinggalah tarikh pilihan raya dan mereka ini saya lihat lebih menyokong perkara-perkara maksiat," katanya. 
Mohd Ali juga sekali lagi mengulangi kenyataannya, bahawa PAS adalah sebuah parti Pak Turut. 
"PAS kalau dia memerintah dia akan jadi Pak Turut kepada DAP dan PKR," katanya. 
Beliau turut ditanya mengenai dakwaan PAS mengenai gelombang kebangkitan rakyat di Johor akan merebak ke Melaka. 
"PAS dakwa BN sudah hilang sokongan tetapi sebenarnya merekalah yang sudah hilang sokongan rakyat dan saya tidak nampak mereka akan mendapat tempat di Melaka. 
"Penyokong mereka semakin berkurangan bukan sahaja di DUN Bukit Baru malah seluruh Melaka disebabkan PAS ini suka menyokong perkara-perkara maksiat," katanya

2 comments:

bayan said...

Salam Bro,Tok Ali ni orang kuat kerja,bukan macam orang Pas cakap kosong no action.

Megat Alam Gempita said...

Pangkah PeeAaaAss dapat DeeAaPig. Sanggup jatuhkan BN untuk naikkan kafir harbi DeeAaPig. Memang bodoh betul PeeAaaAss

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa