Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, February 13, 2012

NIK ABDUH LEBIH HEBAT DARI NIK AZIZ!!!SYABAS ANAK NIK AZIZ...
ADA TELOR JUGAK KAU NAK BERSUARA...
INGAT SELAMA INI KAU SETUJU AJA...
NAMA PARTI PUN PASTI ANGGUK SAHAJA...

NAMA PUN KARPAL TU SI KAFIR HARBI...
MESTI ISLAM DIA TAK SETUJU PUNYA...
KALAU KAU YANG MENGAKU ISLAM BUAT APA SEKUTI SAMA KAFIR HARBI NI??
BUKAN SEKALI KAU TERKENA..
DAH BERKALI KALI-KALI..
KALAU BUAT ROSAK BINASA DIRI KAU DAN KELUARGA KAU AJA TAKPER..
INI DIA HINA AGAMA ALLAH...
TAK KAN NAK BIARKAN AJA...

JPX

KUALA LUMPUR 12 Feb. – Timbalan Ketua Dewan Pemuda Pas Pusat, Nik Abduh Nik Aziz hari ini menyelar tindakan Pengerusi DAP, Karpal Singh yang tidak bersetuju dengan pendirian Pas menentang sambutan Hari Kekasih.

Sambil meminta Karpal belajar menghormati agama lain, Nik Abduh turut menegaskan peguam itu sepatutnya tidak memaksa pandangannya diterima oleh orang lain.

“Ia bukan hanya pendirian Pas, ia pendirian semua umat Islam. Semua pihak mesti terlibat mendidik dan menyeru umat Islam kepada kebaikan beragama.

“Mencegah kemungkaran adalah kebaikan yang dipromosi agama secara unggul. Dalam diri umat Islam ada agama. Ia hak tertinggi. Justeru, mendidik umat agar menghormati ajaran agama adalah hak asasi umat Islam.

“Karpal kena belajar walau sudah tua untuk menghormati agama lain, bukan memaksa pandangan sendiri ke atas orang lain. Politik bukan mahkamah,” katanya menerusi status terkini di laman sosial Facebooknya hari ini.

Kenyataan Nik Abduh itu dipercayai berkait dengan tindakan Karpal yang menggesa Pas menarik balik pendirian membantah sambutan Hari Kekasih pada 14 Februari ini kerana ia mempromosikan aktiviti tidak bermoral.

Karpal seperti yang dilaporkan oleh sebuah akhbar hari ini dipetik berkata, pendirian Pas itu tidak boleh dipertahankan kerana sambutan Hari Kekasih diterima umum dan disambut hampir di semua negara.

Menurut Karpal, DAP berpendapat pendirian Pas menentang sambutan Hari Kekasih bukan satu langkah yang baik dan tindakan Pas juga bertentangan dengan hak asasi manusia dan prinsip kebebasan.

Dewan Pemuda Pas pada 7 Februari lalu, menggesa kerajaan melancarkan kempen menentang sambutan Hari Kekasih termasuk dengan menyiarkan iklan anti sambutan hari tersebut bagi mencegah umat Islam menyambutnya.-UTUSAN

1 comment:

Anonymous said...

inilah akibatnya bila agama dijadikan pelacur politik utk meraih keuntungan dunia, kuasa dan putrajaya.
sbnrya pntgan islam mymbut valentine day ada bersangkut soal agama dan umat islam shj. pgnut agama lain yg nak raihkn, itu hak kbebasan mrk. namun jgn paksa umat islam utk mraihknnya. bgitu juga, umat islam tdk boleh paksa pganut lain dari mymbutnya.
tindakn pas yg mnentngnya atas kapasiti sbg sebuah parti politik dgn mminta media tdk mgiklanknnya, maka sudah tentula pgnut lain juga atas kapasitinya sbg sbuah parti bgkit mnntang krn malaysia adalah ngra demokrasi dan mmbnarkn agama lain mgamalkn agama mrk.
itulah akibtnya bila pas sering mpergunakn isu agama utk mndapat sokongn parti. sudahnya bukan yg islam yg mjadi sekutu karibnya sndir smakin tidak mghormati islam.

-wau

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa