Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Tuesday, January 10, 2012

ANWAR MELAMAR PERSONALITI TV3 UNTUK JADI ISTERINYA???!!!


"SENYUM SIMPUL SUKA SAMA SUKA"


Anwar Ibrahim menyifatkan tindakan tidak disengajakan seorang pembaca Tv3 melaporkan beliau sebagai Perdana Menteri Malaysia membuktikan Allah lebih berkuasa melebihi segala-galanya.

Menurutnya, sebelum ini puluhan tahun Tv3 memfitnah beliau dan pada masa sama dirinya langsung tidak diberi peluang untuk menjawab di stesyen TV milik Umno itu.

"Padahal kerja Tv3 ini maki kita sahaja. Ini Allah punya Kuasa. Anda bayangkan, kalau setakat Tv Indonesia, Thailand atau Iran yang silap, saya fahamlah.

"Ini Tv3, Perdana Menteri Anwar Ibrahim," kata Anwar semasa berucap di Kampung Baru malam Ahad lalu.

Tidak menyalahkan pemberita itu, Anwar bagaimanapun bersedia untuk menemui wartawan itu.

"Maknanya dia pun tahu, cuma cakap terawal sikit (untuk saya dilantik jadi Perdana Menteri), Saya pun nak jumpa Jay Jamalina ini," kata Anwar lagi disambut sorakan penyokongnya.

Jay Jamalina atau nama sebenarnya Nur Jamalina Mohd Jamali semasa dalam Buletin Utama yang disiarkan secara langsung pada Sabtu lalu melaporkan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri berhubung lawatan Datuk Seri Najib ke Johannesburg, Afrika Selatan.

"Di Johannesburg, wartawan Lukman Hamidi melaporkan, lawatan Datuk Seri Anwar... Datuk Seri Mohd Najib itu dijangka...," kata Jay Jamalina yang selepas itu memohon maaf di laman twitternya.

2 comments:

Anonymous said...

semua orang boleh tersasul. ya Allah buruknya perangai Anwar Ibrahim ni

Benci ah dengan KPOP Bodoh! said...

Anwar Ibrahim, Adam Adli dan Khalid Ibrahim adalah boneka kepada DAP. Pemerintah Selangor ialah DAP yang tidak hormat Islam, Melayu dan Raja-Raja Melayu.

Minta semua pengudi jangan undi parti yang bukan UMNO, undi parti UMNO sahaja. undi BN jika perlu, jangan jadikan orang kafir sebagai Pemimpin, kerana mereka tidak layak jadi pemimpin kita umat Islam di tanah Melayu Islam.

jangan beli produk Cina dan bukan Melayu yang Lain.

Hapuskan hak mengundi non-bumiputra kerana mereka cuma nak tanah kuasa dan tidak hormat Melayu dan Raja Raja Melayu, cuma fikir Tanah Besar Cina.

Hang Tuah juga Cina cina lahanat ini pertikaikan, walhal itulah antara Wira Melayu.

Hapuskan Bahasa, tulisan dan fahaman Cina di malaysia. Kita tidak Perlukan orang Cina di MALAYsia.

Orang Cina malaysia juga tidak hormat undang undang.

Mereka adalah bapa pelacuran, perjudian, along haram, rumah urut haram, DVD haram, pusat judi haram, perosak bahasa Melayu, tidak mahu cakap Melayu walau sudah 40 tahun tinggal di Malaysia.

Tidak hormat Raja-raja Melayu, undang undang Negara dan undang undang Jalan raya.

Cina tamak haloba, Kerajaan punya semua nak percuma, Cina punya semua mahal.

Cina juga penyebab krisis ekonomi di Malaysia, mereka yang menaikkan harga barang-barang harian, harga rumah, sewa kedai, kereta, motor, alat ganti,pakaian, alat rumah dan sebagainya.

Ambil semula tanah dan harta Melayu yang telah di ambil oleh DAP, MCA dan Gerakan. hapuskan parti lain selain UMNO dan BN.

Adam Adli...pergi habiskan belajar atau berhenti dari UPSI...budak tak malu, CGPA pun setakat cukup makan, nak tunjuk pandai.

Hapuskan PKR, DAP, Gerakan, MCA dari Malaysia
Khalid Ibrahim patut di buang negara
Anwar Ibrahim patut dibuang negara ke India kerana ramai pengundinya di India
Adam Adli PATUT DIBERHENTIKAN@DIBUANG dari UPSI!!!

Fared430

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa