Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, January 11, 2012

BUKTI KERAJAAN NEGERI MELAKA ZALIM KEPADA RAKYAT DIDEDAHKAN


SYABAS DAN TAHNIAH KEPADA KERAJAAN NEGERI MELAKA YANG BENAR-BENAR ALERT DAN PRIHATIN. TINDAKAN PANTAS KERAJAAN NEGERI DALAM USAHA MENYELESAIKAN PERMASALAH INI AMATLAH DIPUJI DAN WAJAR DICONTOHI.

ADA SATU BLOG PEMBANGKANG YANG BERSUNGGUH-SUNGGU LAPOR BAHAWA KERAJAAN MELAKA YAN DITERAJUI OLEH YAB DATUK SERI HJ MOHD ALI RUSTAM TERLUPA DAN MENGABAIKAN MASYARAKAT SERTA RAKYAT MELAKA.

BLOG ITU YANG DITUGASKAN UNTUK MENCARI LOOP HOLE DALAM KERAJAAN DAN MEMPERBERSARKAN ISU WALAUPUN ISUNYS SEBESAR ZARAH. 

BLOG ITU JUGA DILIHAT SEBAGAI BERAT SEBELAH APABILA TULISANNYA TERUS MENJATUHKAN HUKUM KEPADA KERAJAAN NEGERI TANPA ADA KAJIAN ATAU SELIDIK YANG LEBIH KHUSUS BERKAITAN DENGAN ISU YANG DITIMBULKAN.

CERITANYA BERKAITAN BAS HENTI-HENTI DI MELAKA YANG KERUGIAN UNTUK TAMPUNG KOS OPERASI. BILA  PERSATUAN PENGUSAHA BAS MELAKA BUAT KENYATAAN DI AKHBAR BERKAITAN PERMASALAHAN INI BLOG PR NAMPAK MAKANANNYA DAN TERUS TULIS IKUT SUKA JARI MENAIP.

TAPI DALAM MASA MENAIP, PENULIS ITU TERLUPA BAHAWA YANG DIA PERTIKAIKAN ADALAH KERAJAAN NEGERI MELAKA. KERAJAAN NEGERI YANG SISTEM TADBIR URUS YANG BAIK DAN TERBUKTI BAIK. KERJAAN NEGERI YANG BERPULUH KALI GANDA BAIK DARI KERAJAAN NEGERI PAKATAN SEPERTI KELANTAN.

BILA DAPAT TAHU PASAL PERMASALAHAN INI, YAB DATUK SERI KETUA MENTERI MELAKA TERUS BERTINDAK UNTUK SELESAIKAN. BACA BERITA DI BAWAH INI YER...

MELAKA 10 Jan. - Kerajaan negeri bersetuju membayar pampasan berjumlah RM7.2 juta kepada syarikat dan pekerja bas henti-henti di negeri ini bagi menyelesaikan isu pengambilalihan perkhidmatan itu sebelum 1 Februari ini.

Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, bagi menanggung kos pembayaran pampasan itu, kerajaan negeri akan meminjam daripada beberapa agensi lain termasuk pihak berkuasa tempatan (PBT).

Menurutnya, jika semuanya berjalan lancar proses pembayaran kepada syarikat bas terbabit akan dilakukan dalam tempoh dua minggu lagi.

"Memandangkan peruntukan Kerajaan Pusat belum diterima, jadi kerajaan negeri terpaksa meminjam beberapa agensi kerajaan negeri bagi membayar pampasan itu bagi memastikan pengguna bas tidak alami kesulitan," katanya di sini, semalam. UTUSAN.

YANG HAIRANNYA, KENAPA BLOG  NI TAK NAK LAPOR PULAK TENTANG CERITA DI ATAS???

KENAPA TAK NAK CERITA PASAL BAGAIMANA KERAJAAN NEGERI MELAKA BANTU PENGUSAHA BAS INI???

KENAPA TAK NAK LAPOR BAGAIMANA  PRIHATINNYA KETUA MENTERI MELAKA PADA PERMASAALAHAN RAKYAT???

KALAU PENULIS BLOG ADDIN RASA DIA DAPAT MENARIK MINAT PEMBACA UNTUK MENGUNDI PR, MAKA DIA SALAH. SEPERTI YANG SERING MEREKA KATAKAN, RAKYAT SUDAH PANDAI MENILAI DAN TIDAK MUNGKIN RAKYAT AKAN TERPEDAYA DENGAN DAKYAH MURAHAN SEPERTI YANG DILAKUKAN OLEH >>>ADDIN<<<.

JPX

1 comment:

Cencaluk said...

Salam,

Diharap pembangkang di Melaka tidak membuang masa dengan memburuk-burukkan Kerajaan Negeri Melaka.

Apa yang tak cukup di Melaka... cuba huraikan.

Pelajaran di beri perhatian, kebersihan ditahap paling memuaskan. Kos hidup di melaka juga tidak begitu tinggi berbanding dengan negeri lain.


Saya anak jati Melaka, apa yang diperlihatkan selama ini sokongan kepada Pembangkang semakin merosot di Melaka.

PAS dan DAP juga semakin tidak dipandang di Melaka disebabkan usaha Kerajaan Negeri membangunkan dan mempastikan rakyat Melaka dapa hidup dengan aman dan damai.

Pembangkan hanya pandai mencari dan mencipta Isu tapi untuk membantu rakyat di mana mereka?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa