Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Thursday, June 09, 2016

DAP MENGAKU CINA BABI!!!


0c51e5a9-7c79-42fc-a946-75c994d5c39f

Papan iklan yang menempelak BN dan PAS di Sekinchan telah dibuat dan dinaikkan oleh DAP , akui pengerusi parti itu bagi negeri Selangor, Tony Pua.

“Ia dibuat oleh kami. (Kami meletakkannya) petang ini, ” kata Pua kepada Malaysiakini.

Tony mempertahankan tindakan tersebut, terutama bagi papan iklan yang memetik ungkapan kontroversi Ketua Umno Sungai Besar, Datuk Jamal Md Yunos.

“Kami hanya menonjolkan fakta bahawa apa yang dia (Jamal) sebagai Ketua Umno Sungai Besar katakan mengenai orang Cina.

“Kami mahu mengetengahkan isu-isu ini . Tetapi Suruhanjaya Pilihan Raya telah memutuskan ia melanggar peraturan pilihan raya selepas menerima adun dan papan iklan telah diturunkan,” kata Pua.

Papan iklan Jamal itu memaparkan perkataan ‘Panggil Cina babi tidak salah’ dalam Bahasa Melayu dan Cina.

1 comment:

Anonymous said...


Siapakah yang memulakan semua angkara ini, bukankah penyokong2 DAP yang mula menaikkan darah org Melayu dg memijak2 pemimpin Melayu2 Najib & Haji Hadi. Tiba2 mereka spinkan cerita, sekarang dah nak jadi rg Melayu pula yg bersalah.
Sepatutnya BN & PAS menggantung gambar yang kena pijak itu di PRK ini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa