Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Tuesday, November 24, 2015

SAIFUDDIN BAKAL BAWA PEMBANGKANG TERKUBUR TIDAK LAMA LAGI!!!


Sejak sudah bertukar bendera, bukan main lagi Datuk Saifuddin Abdullah membodek Pakatan Harapan yang kononnya berpeluang cerah untuk menjajah Malaysia pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 nanti. Baik sunggu bodeknya…
Kata Saifuddin, memandangkan wujudnya anti-UMNO yang kuat, parti barunya itu akan menang pada PRU ke-14 nanti. Dia memberi contoh ‘terkena’ bahana akronim ABU yang menyebabkan dia kalah bertanding pada PRU ke-13 yang lalu.
Namun lain pula yang dinyatakan oleh Pengarah Pusat Penyelidikan PAS (PPP), Dr Mohd Zuhdi Marzuki. Pemimpin pembangkang ini mendakwa bahawa Pakatan Harapan akan berkubur lebih awal, tamat riwayatnya sebelum PRU ke-14 berlangsung.
Hujah Dr Mohd Zuhdi mendakwa bahawa sehingga kini DAP, PKR dan Parti Amanah Negara masih gagal untuk mencapai kata sepakat tentang banyak isu termasuk TPPA. Katanya, DAP menyokong perjanjian tersebut manakala PKR dan Amanah masih ‘playsafe’…
Dr Mohd Zuhdi Marzuki
Soalnya, bagaimana untuk ada harapan menang PRU ke-14 jika Pakatan Harapan berkubur sebelum ia berlangsung, kan? Nampaknya ada perkara yang tidak kena tentang dua ramalan ‘ahli nujum’ berdua itu.
Penulis bukan ahli nujum. Namun apa yang jelas, memang benar ada unsur anti-UMNO sekarang. Namun itu perkara biasa bagi UMNO. Sejak awal merdeka lagi sentimen anti-UMNO itu sudah wujud. Biasalah, siapa lagi yang anti-UMNO jika bukan pembangkang, bukan?
Masalah yang melanda UMNO sekarang ini ialah masalah dalaman. Ada ‘pembangkang’ dalam UMNO, namun mereka mendakwa mereka ‘ahli UMNO sejati’. ‘UMNO sejati’ bagaimana jika rujuk dan percaya pada media propaganda pihak pembangkang? Itulah yang dikatakan ‘api dalam sekam’…
senarai pm
Namun penulis positif, masalah yang UMNO hadapi akan berjaya diselesaikan juga nanti. Sebagai sebuah parti politik tertua negara, UMNO pernah diuji dengan dugaan yang lebih berat dan mencabar. Namun segalanya dapat diselesaikan dan UMNO kembali mendapat sokongan dari majoriti rakyat.
Selaku sebuah gabungan baru, Saifuddin harus tahu bahawa partinya, DAP dan Mat Sabu masih ‘mentah’ dan memiliki hubungan yang goyah berbanding BN. BN punya perlembagaan dan peraturan bertulis, Pakatan Harapan ada? Setakat cakap mulut, baik mesyuarat di kedai kopi!
BN saling faham memahami dan hormat menghormati tentang perkongsian kuasa. Tapi Pakatan Harapan ada? Apa yang berlaku di Pulau Pinang sekarang? Siapa tempelak siapa? Hormat bagaimana hingga tuduh-menuduh begitu? Sampai ada yang menangis-nangis? Memalukan!
norlela
Mungkin kita masih mempunyai tempoh kira-kira dua tahun lagi sebelum ‘temasya’ PRU ke-14 bermula. Pun begitu, DAP, PKR dan Amanah sudah mula bertegang urat tentang kerusi yang bakal ditandingi? Sudah mula berebut DUN dan kawasan Parlimen? Macam itu dikatakan ‘pakatan’ yang ‘sepakat’?
Cubalah realistik sedikit. Apakah PKR dan Mat Sabu fikir DAP akan tunduk pada kehendak mereka? Dalam pengamatan penulis, DAP tidak akan sesekali bersetuju tentang sesuatu yang menguntungkan kepentingan mereka.
Cuba lihat apa yang berlaku pada PAS sebagai contoh. Setelah puas diperah keringat, ‘diperkudakan’ sewenang-wenangnya, mereka susun pula gerakan memecah-belahkan parti itu dan cuba menjatuhkan Datuk Seri Abdul Hadi Awang.
Kenapa? Kerana Abdul Hadi sudah sedar dan tidak mahu tunduk lagi pada DAP. Itu saja puncanya. Teruk PAS dihentam siang malam, pagi petang, kiri kanan, depan dan belakang. Tiap-tiap hari keluar kenyataan hentam Abdul Hadi dan kepimpinan PAS yang baru.
Lim-Kit-Siang-Lim-Guan-Eng.storyimage
Apakah PKR dan Mat Sabu fikir DAP tidak akan memberi layanan yang serupa pada mereka nanti? Jika tidak percaya, cubalah berkeras dan bantah DAP. Baru saja lima Adun PKR di Pulau Pinang mengambil pendekatan berkecuali di DUN, sudah dihentam teruk. Masih lagi tidak serik?
Penulis kesal. Jika PKR dan parti Mat Sabu masih lagi tidak sedar, maka mereka mungkin wajar dijadikan contoh Melayu ‘Si Kitul’ yang tidak tahu diri. Mereka seolah-olah ‘dibutakan’, semata-mata untuk memenuhi tuntutan nafsu serakah politik sendiri. Sangat mengecewakan…
Cuma penulis mengharapkan agar Melayu-Melayu diluar sana cepat sedar dari permainan politik kurang ajar dan tidak sihat yang sedang dimainkan pihak pembangkang itu. Jangan nanti sampai ada yang menangis melihat ‘tanah yang dipijak bertukar menjadi milik orang’…

1 comment:

Anonymous said...

Allahu Akbar Allahu Akbar Allahu Akbar

Marilah kita sama sama kembali untuk berpegang erat dengan tali Allah sesungguhnya umat Islam itu bersaudara
Semoga Allah memudahkan gerak kerja ke arah perpaduan oleh Tuan Guru Presiden dan Mursyidul Am

“ اللهم أَعِزَّ الإسلامَ و المسلمين , اللهم أَذِلََّ الشِركَ و المُشرِكِين , أللهم انْصُرْ اخوانَنَا المسلمين و المجاهدين و المُسْتَضْعَفِين , فى فلسطين و فى لُبْنَان و فى العراق وفى كل مكان و فى كل زمان. ”
Ya Allah! Muliakan Islam dan orang islam. Ya Allah! Hinakan Syirik dan musyrikin. Ya Allah! Tolonglah saudara-saudara kami yang muslim dan mujahidin dan golongan-golongan lemah, di Palestine, di Lubnan, di Iraq, dan di semua tempat dan di semua masa.

“ اللهم دَمِّرْ أعْدَائَك أعداءَ الدِّين , اللهم أهْلِكِ الكَفَرَةَ و الشِرْكَ و المُنَافقين , اللهم اِنَّنا نَجْعَلُ فى نُحُورِ أعداءِنَا و نَعُوذُ بِك مِن شُرُورِهِم, اللهم بَدِّدْ شَمْلَهُم و فَرِّقْ جَمْعَهم و شَتِّتْ كَلِمَتَهم و زَلْزِلْ أَقْدَامَهم و سَلِّطْ عليهم كَلْبًا مِن كِلَابِك ”
Ya Allah! Binasakan musuh kamu, Musuh agama (Islam). Ya Allah! Hancurkan kekufuran, Syirik dan Munafiq, Ya Allah! Sesungguhnya kami jadikan pada leher-leher musuh kami (kami serah kepada Mu) dan kami berlindung dengan-Mu dari kejahatan-kejahatan mereka. Ya Allah! Cerai beraikan himpunan mereka, pisahkan kesatuan mereka, selerakkan kalimah-kalimah mereka, gegarkan ketetapan mereka, Kalahkan mereka dengan anjing dari anjing-anjing kamu.

“ يا قهَّار , يا جبَّار , يا مُنْتَقِم , يا الله , يا الله , يا الله , يا رب العالمين ”
Wahai Tuhan yang maha gagah, Wahai Tuhan yang maha keras, Wahai Tuhan yang maha membalas, Wahai Allah!!

“ اللهم يا مُنْزِلَ الكتاب و يا مُجْرِىَ السَحاب و يا هَازِمَ الأحزاب , اِهزِم الكفار , اهزم اليهود , اهزم الهنود , اهزم أمريكا ومن وَلَّا هُم , وانصُرْنا عليهم ”
Wahai Allah, tuhan yang menurunkan kitab (al-Quran), tuhan yang menggerakan langit, tuhan yang mengalahkan tentera ahzab, kalahkan kuffar, kalahkan yahudi, kalahkan hindu, kalahkan amerika dan sekutu-sekutu mereka, dan tolonglah kami atas mereka.

“ اللهم انت قَوِىٌّ و نَحْنُ ضُعَفَاء , نَشْكُوا ضُعْفَ قوتِنا , اللهم انت ربنا و نحن عبادك ”
Ya Allah, Engkau berkuasa, kami lemah, kami mengadu kelemahan kami. Ya Allah! Engkau Tuhan kami dan kami adalah hamba-hamba kamu.

“ اللهم ارْزُقْنا شهادةً فى سبيلك , ربنا أتنا فى الدنيا حسنة و فى الأخرة حسنة , وقنا عذاب النار ”
Ya Allah! Rezekikan kepada kami Syahid di jalan kamu. Ya Allah! Berikan kepada kami kehidupan di dunia ini baik dan di akhirat juga baik, dan selamatkan kami dari Azab neraka.

“ وصلى الله على رسوله الكريم , و على أله و صحبه أجمعين , و الحمد لله رب العالمين ”

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa