Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, June 10, 2015

AZMIN ALI KENA SOUND DENGAN DAP KOMUNIS


DAP Selangor hari ini memberi kata dua kepada Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali untuk memilih sama ada meneruskan kerjasama dengan parti itu atau pun dengan Pas dalam pentadbiran negeri itu.

Pengerusi DAP Selangor, Tony Pua berkata, perkara itu perlu diberi perhatian oleh Mohamed Azmin berikutan tindakan Pas memutuskan tahaluf siyasi dengan DAP pada muktamar lalu.

Kenyataan Tony itu adalah selaras dengan kenyataan Ahli Parlimen Pas, Datuk Mahfuz Omar yang turut menyarankan perkara sama.


“Saya setuju jika Pas mahu Mohamed Azmin memilih parti mana yang beliau mahu. DAP juga berkongsi pandangan sama. Jadi, saya serahkan kepada Azmin untuk tentukan.

“DAP akan bercakap dengan Mohamed Azmin untuk melihat kedudukannya,” katanya kepada pemberita di lobi Parlimen hari ini.

Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara itu berkata, amat mustahil untuk DAP, Pas dan PKR mengadakan mesyuarat bagi membincangkan kedudukan dalam kerajaan negeri itu.

“Bagaimana anda mahu kita berdamai? Melainkan Pas mengadakan muktamar lain dan menarik balik resolusi memutuskan tahaluf siyasi dengan DAP itu,” katanya.

Beliau berkata, konflik dalaman pakatan pembangkang itu tidak seharusnya berterusan kerana dikhuatiri akan menjejaskan peluang kemenangan gabungan parti pembangkang berkenaan dalam pilihan raya akan datang.

Muktamar yang berlangsung minggu lepas menerima usul tanpa bahas Dewan Ulama memutuskan hubungan dan kerjasama politik dengan DAP.

1 comment:

Anonymous said...

A simple view to Azmin Ali...as a muslim...yell to Tony Pua...Kick DAP's ass out. Embrace with PAS, you will be safe 'dunya wal akhirat'...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa