Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Recent Posts

Tuesday, January 14, 2014

TERKINI: SULTAN MELAKA DAH KENA TANGKAP


Sekarang aku berada di Pulau Besar Melaka yang kononnya akan diadakan upacara pertabalan "Sultan Melaka."

Dari maklumat yang aku dapat, "Sultan Melaka" dah kena tangkap dan tak berjaya datang ke sini.

Aku akan kemaskini cerita ini bila aku dapat maklumat lagi.

JPX

2 comments:

Anonymous said...

Kesian mamat ni dia pun nak rasa juga macam mana jadi sultan.best semua orang ikut, boleh buli orang, orang sembah, buat bisnes boleh kacau peluang orang seperti di Negara gapura selatan tu, kayu balak hasil hutan, lombong pasir semua dia kokot..
Kesian mamat ni dia pun berangan jugak nak dapat orang cium tangan dia dapat orang dan polis tabik dia. Gaji besar tak payah bayar income tax, kereta boleh bawak and boleh dapat plate no kecik.
Kesian mamat ni kasi lah dia peluang jadi raja barang satu bulan lagi pun negeri tu kan tak ada raja.
Kesian aku tengok mamat ni, handsome jugak dgn misai dgn baju kuning , mahal tu kain songket dan keris tu kena beli dan tempeh, mahal tu.
Daripada si Anuar Ibrahim pembontot tu jadi raja, atau cina2 DAP yang sememangnya sudah jadi raja di Negara ini, baiklah kasi mamat ni chan jadi raja..

Anonymous said...

Berpuluh laporan dibuat tentang padri kat selangor tu ...haram polis tak ambil tindakan ........Ni mamat yang mengaku sultan Melaka bukanya mengancam keselamatan negara pun polis sibuk tangkap .......HOI KDN,PDRM jangan main bangsat lah.....Orang Melayu dah panas ni ....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa