Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Tuesday, January 07, 2014

PANAS:MENTERI TERLIBAT DENGAN SINDIKET DVD HARAM DI MELAKA


AKU CUKUP  KESAL DENGAN KUALITI KERJA PEJABAT PERDAGANGAN DALAM NEGERI, KOPERASI DAN KEPENGGUNAAN MELAKA.

HARI JUMAAT LEPAS AKU CALL PEJABAT TERSEBUT UNTUK BUAT SATU LAPORAN TENTANG KEGIATAN KEDAI CINA JUAL DVD CETAK ROMPAK YANG SEPERTI CENDAWAN TUMBUH SELEPAS HUJAN DI SATU KAWASAN DI NEGERI MELAKA.

DAH LER PEGAWAI YANG LAYAN JAWAPAN CALL AKU TU MACAM ACUH TAK ACUH JE, SAMPAI MALAM TADI CINA-CINA TU MASIH LAGI BERLELUASA JUAL DVD HARAM TANPA SEBARANG TINDAKAN.
AKU SELALU DENGAR PAK MENTERI CAKAP  MOHON ORANG AWAM BANTU SALUR MAKLUMAT KEPADA MEREKA SUPAYA MEREKA SENANG AMBIL TINDAKAN, TAPI BILA KITA DAH SALUR MAKLUMAT NAK BAGI MEREKA MUDAH, MERAKA AMBIL MUDAH PULAK.

APA YANG SUSAH SANGAT NAK AMBIL TINDAKAN KEPADA CINA-CINA NI???

BUKAN SEKALI AKU MENGADU, DAH BANYAK KALI. MASIH TAKDE TINDAKAN YANG DIAMBIL?

DAH KENA SUAP KE SAMPAI TAKDE APA-APA TINDAKAN YANG DIAMBIL?

ADAKAH CINA-CINA LEBIH BERKUASA DARI PIHAK BERKUASA HINGGA PIHAK KPDNKK TAKUT UNTUK AMBIL TINDAKAN???

BUKAN SATU TEMPAT, SATU MELAKA BERSEPAH KEDAI CINA DVD HARAM NI DAN MUSTAHIL AKU SORANG YANG BUAT LAPORAN PADA KPDNKK DAN LEBIH MUSTAHIL PEGAWAI KPDNKK LANGSUNG TAKDE MAKLUMAT PASAL BENDA NI.

ATAU ADAKAH PIHAK KPDNKK SENDIRI ADA TERLIBAT DENGAN SINDIKET DVD HARAM INI HINGGA CINA-CINA INI KEBAL DARI DIAMBIL TINDAKAN???

PENGUATKUASAAN KPNDKK YANG LEMAH ADALAH PUNCA KENAPA CINA-CINA INI SEMUA SEMAKIN BESAR KEPALA DAN TERUS BERANI JUAL DVD HARAM.

INTERGRI PIHAK KPDNKK BOLEH BOLEH DIPERTIKAIKAN DALAM HAL INI. PEGAWAI-PEGAWAI KPDNKK YANG LEMAH DALAM MENJALANKAN TUGAS PENGUATKUASAAN PERLU SEGERA DIPANTAU.

KEGAGALAN KPDNKK DALAM HAL INI AKAN MENYEBABKAN TRANSFORMASI KERAJAAN YANG DILAUNGKAN OLEH KERAJAAN GAGAL DAN SEKALIGUS AKAN MEMUNGKINKAN RAKYAT MENOLAK KERAJAAN YANG SEDIA ADA PADA MASA HADAPAN.

AKU AKAN PANTAU DAN LAPOR KEMAJUAN KEDAI CINA DVD HARAM INI DARI MASA KE SEMASA.

JPX

12 comments:

Anonymous said...

bila da kenyang... sendawa...lepas tu tido

Anonymous said...

buat aduan gne call?sure2 details x lgkap la tu...cba g pejabat die cket.br tau bt kje o x bt kje.

Anonymous said...

dekat dataran pahlawan ada 2 atau 3 kedai jual cd cetak rompak.. kenapa pihak kompleks tak kena tindakan.dekat ocean jangan cakap la.. dah macam perkampungan cetak rompak dah.. dekat pasar malam dekat taman MGBM di bachang dan siap ada kedai tetap jual cd cetak rompak.. dekat Pokok Mangga depan 7 eleven.siap pasang speaker kuat2 lagi masa berniaga.. store cd cetak rompak mereka dia atas kedai kek di sebelah 7 eleven tu.. dekat baris tu juga ada 1 lagi kedai cetak rompak sebaris dengan kedai elektrik.. store simpanan dia ada kat atas kedai tu... sedangkan orang awam macam saya ni senang2 je boleh nampak kegiatan ni.. kenapa pihak berkuasa yang ada pasukan penguatkuasa tak boleh nampak benda2 ni.. mustahil tak tau..

Anonymous said...

BABI SEMUA NI. DEPA TIDO PERUT KENYANG. MELAYU MENIAGA SIKIT ABIS KENA LANGGAU. WEI HASSAN MALEK, LU KETAWA TENGOK MAHARAJA LAWAK JE LE KEJE LU.

Sengal said...

Semua retorik. Dengar cerita menteri buat kursus modul jadikan Muhammad Al Fateh sebagai contoh. Kalau begini sikap kakitangan KPDNKK maknanya modul kursus tak berjaya. Atau kursus tersebut ada keuntungan....

Anonymous said...

Nasib baik dia tak jawab yg kalau DVD cetak rompak tu mahal harganya.........tak payah la beli.....cetak rompak sendiri je!!! Ada aku kisah!!!!!!!!!! katanya. Saya nak bagi nasihat supaya adukan kpd SPRM tentang maklumat pegawai yg menerima aduan anda supaya tindakan dapat diambil.

Anonymous said...

menteri paling lawak penonton raja lawak

Anonymous said...

dia ni menteri paling vangang dalam sejarah politik malaysia. cakap macam guna bontot kentut

Anonymous said...

orang umno memang bodoh. orang umno memang suka makan duit haram

Anonymous said...

orang melaka cakap HANDAU JER kalau kita buat repot. apa takde tindakan. cina makin kaya. kalau melayu yang berniaga, kejapan jer dah berangkut

Anonymous said...

Kalau call x jln...g wat aduan kat pejabat melaka.sambil2 tu leh tgk diaorg wat keje ke x

Anonymous said...

G report direct kat pej melaka.sambil2 tu leh tgk diaorg wat keje or x

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa