Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Tuesday, January 07, 2014

KEMATIAN POLIS SEMALAM ADALAH SIA-SIA!!!SEMALAM MEDIA MELAPORKAN SEORANG ANGGOTA POLIS YANG BERTUGAS DI BALAI POLIS JAYA GADING DITEMUI MATI DENGAN KESAN TEMBAKAN DI LADANG LKPP PADANG JAYA, KUANTAN.

KOPERAL ABD HALIM MD ALI, 47, DIKATAKAN MENGEJAR DUA SUSPEK DALAM KEJADIAN KIRA-KIRA JAM 6 PETANG SEMALAM KETIKA MELAKUKAN RONDAAN CEGAH JENAYAH DI KAWASAN ITU BERSAMA DUA LAGI ANGGOTA DARI BALAI BERKENAAN.

SEORANG LAGI ANGGOTA PDRM GUGUR KETIKA MENJALANKAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB MENJAGA KESELAMATAN NEGARA. 

APA YANG MENGHAIRANKAN, TIDAK KEDENGARAN SEDIKIT PUN SUARA-SUARA PEMIMPIN TERUTAMANYA DARI PIMPINAN PEMBANGKANG UCAPAN TAKZIAH MAHUPUN SEBARANG KOMEN TENTANG KEJADIAN INI.

INI TERNYATA BERBEZA APABILA ADA PENJENAYAH DARI BANGSA TERTENTU MATI DITEMBAK OLEH PIHAK BERKUASA.


PEMIMPIN PEMBANGKANG DARI BANGSA-BANGSA TERTENTU AKAN TERUS BANGKIT MEMPERTIKAIKAN DAN MENYALAHKAN POLIS DI ATAS KEMATIAN PENJENAYAH YANG MATI DITEMBAK ITU.

ADA YANG MEMPERTIKAIKAN "STANDARD OPERATING PROCEDURE" (SOP) POLIS DAN ADA JUGA YANG BERANI MENGATAKAN POLIS "TRIGGER-HAPPY" SESUKA HATI MENGGUNAKAN KUASA YANG ADA MEMBUNUH BANGSA-BANGSA TERTENTU.


PENJENAYAH YANG MATI DITEMBAK SUDAH TENTU MATI ATAS KESALAHANNYA DAN JIKA HIDUPNYA PENUH DENGAN JENAYAH SERTA MERBAHAYA, MATI ADALAH TERBAIK UNTUKNYA.

POLIS PULA DITUGASKAN UNTUK MENGEKANG PENJENYAH DARI TERUS MELAKUKAN JENAYAH. MEREKA MEMPERTARUHKAN NYAWA MEREKA DALAM MENJALANKAN TUGAS DEMI AGAMA, BANGSA DAN NEGERA INI.

NAMUN SIKAP PIMPINAN PEMBANGKANG DI NEGARA INI SUNGGUH BERBEZA. MEREKA MENGUTAMAKAN PENJENAYAH YANG JAHAT DARI PIHAAK BERKUASA YANG MENJALANKAAN TUGAS.

ADAKAH PIMPINAN PEMBANGKANG JUGA TERDIRI DARI KALANGAN PENJENAYAH JUGA?


MEREKA KECOH SEHINGGA MENGADAKAN DEMO JALANAN UNTUK MENUNTUT KEADILAN BAGI PENJENAYAH YANG MATI DIBUNUH. MEREKA JUGA TIDAK SEGAN SILU MENYEDIAKAN PEGUAM BAGI KELUARGA PENJENAYAH, KONONNYA UNTUK MENCARI KEADILAH SERTA ATAS NAMA HAK ASASI MANUSIA.

BILA ALLAHYARHAM KOPERAL ABD HALIM MD ALI MATI DITEMBAK PENJENAYAH SEMALAM, MENGAPA TIADA SEORANG PUN DARI MEREKA TAMPIL MENAWARKAN BANTUAN MAHUPUN KHIDMAT BAGI MENUNTUT KEADIL BAGI PIHAK ALLAHYARHAM.

ADAKAH KERANA ALLAHYARHAM SEORANG ISLAM?

ADAKAH KERANA ALLAHYARHAM SEORANG MELAYU?

ADAKAH KERANA ALLAHYARHAM SEORANG ANGGOTA PDRM?

ATAU MEMANG DASAR PEMBANGKANG DI NEGARA INI HANYA AKAN MEMBELA PENJENAYAH DAN BANGSA-BANGSA TERTENTU SAHAJA DEMI KEPETINGAN POLITIK MEREKA?

ADAKAH KEMATIAN ANGGOTA POLIS KETIKA MENJALANKAN TUGAS ADALAH SIA-SIA DI  MATA PEMBANGKANG???

PEMBANGKANG DI NEGARA INI PERLU BERLAKU ADIL DALAM USAHA MEREKA MENCARI KEADILAN.

NYAWA KOPERAL ABD HALIM MD ALI ADALAH LEBIH MULIA DARI NYAWA PENJENAYAH YANG MEREKA BELA!!!

SEMOGA ALLAH MEMBERIKAN PAHALA SYAHID KEPADA ROH ALLAHYARHAM KOPERAL ABD HALIM MD ALI DAN MEMPELIHARA KELUARGA ALLAHYARHAM HINGGA HARI KIAMAT.

AL-FATEHAH.

JPX


2 comments:

Anonymous said...

Ketompok2 dari bangsa tertentu naik "bejentat sawat dalam cawat" ekoran serakus beberapa individu berfahaman jahiliah. Ketompok2 itu merasakan mereka tidak perlu lagi "bersunat" kerana menyakitkan.

Anonymous said...

Jangan kerana segelintir semua benda dijadikan isu perkauman dan agama..allahyarham telah berbakti kepada negara dan patut diberi pjian..jasamu akan sentiasa dikenang..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa