Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, January 20, 2014

GEMPAR:KPDNKK MELAKA ADALAH RAKAN KONGSI SINDIKET DVD HARAM


JIKA SELAMA INI ADA PIHAK YANG MENGGELARKAN PAK MENTERI SORANG NI SEBAGAI MENTERI AYAM, HARI INI AKU SANGAT BERSETUJU DENGAN GELARAN ITU.

LEBIH SEMINGGU LALU, ADA SATU UJIKAJI DIJALANKAN OLEH SAHABAT-SAHABAT PEJUANG DI ALAM MAYA TERHADAP PAK MENTERI INI. DI DALAM UJIKAJI TERSEBUT, TELAH TERBUKTI BAHAWA PAK MENTERI INI SANGAT CEKAP DAN PANTAS BERTINDAK.

UJIKAJI ITU TELAH BERJAYA DAN MENYERLAHKAN WAJAH SEBENAR SIAPA PAK MENTERI ITU SEBENARNYA.

DALAM MASA YANG SAMA, AKU SECARA KONSISTEN MENGADU DAN MELAPORKAN ON DAILY BASIS APA YANG BERLAKU DI KAWASAN AKU YANG HAL-HAL YANG DI BAWAH BIDANG KUASA PAK MENTERI TERSEBUT.

AKU LAPORKAN JENAYAH YANG DILAKUKAN OLEH CINA-CINA BIADAP MENJUAL DVD CETAK ROMPAK DI KEDAI-KEDAI TERBUKA SEPERTI TIADA UNDANG-UNDANG DAN NEGERA INI ATOK NENEK CINA YANG PUNYA.

PENGADUAN AKU BERTERUSAN MELALUI TWITTER DAN YANG MENARIKNYA TWIT AKU DIBALAS OLEH PAK MENTERI ITU SENDIRI. BERIKUT ADALAH SERBA SEDIKIT TIME LINE TWIT AKU DENGAN PAK MENTERI TERSEBUT.
PAK MENTERI ITU SEAKAN BERJANJI DAN DENGAN MEGAHNYA MENGATAKAN PIHAKNYA AKAN MENGAMBIL TINDAKAN DENGAN MAKLUMAT YANG DIBERIKAN.

NAMUN SEMUA ADALAH DUSTA SEMATA-MATA. SEHINGGA MALAM TADI, KETIGA-TIGA KEDAI CINA DVD HARAM INI MASIH LAGI BEROPERASI SEPERTI BIASA DAN TIADA SEBARANG TINDAKAN YANG DIAMBIL OLEH PEJABAT KPDNKK MELAKA.

CINA-CINA PENJUAL DVD HARAM LANGSUNG TAK HERAN DENGAN UNDANG-UNDANG KERANA LANGSUNG TIADA PENGUATKUASAAN YANG DIJALANKAN OLEH KEMENTERIAN YANG DIKEPALAI OLEH PAK MENTERI INI.

APA LAGI YANG KPDNKK MELAKA PERLU UNTUK MEMBOLEHKAN MEREKA SEGERA MENGAMBIL TINDAKAN TERHADAP CINA PENJUAL DVD HARAM NI???

KALAU KATA TAKDE MAKLUMAT, KORANG RUJUKLAH SENDIRI  GAMBAR DI ATAS. PAK MENTERI SENDIRI DAH CAKAP BAHAWA KES INI  SUDAH DILAPORKAN KE PEJABAT KPDNKK MELAKA.

KALAU NAK CAKAP TAK TAHU LOKASI, MUSTAHILLAH PEGAWAI KPDNKK MELAKA TERLALU BODOH NAK CARIK POLITEKNIK MERLIMAU DAN BUKAN ADA HANYA 10 POLITEKNIK DI MERLIMAU NI...

KEDAI CINA DVD HARAM NI PULAK BUKAN TERLETAK DALAM HUTAN PAYAH NAK MASUK. SEMUA LOKASINYA TEPI JALAN UTAMA DAN KAWASAN TUMPUAN RAMAI.

ATAU, PEJABAT KPDNKK MELAKA DAH TAK MAMPU AMBIL TINDAKAN SEBAB CINA KEPALA SINDIKET DVD HARAM NI DAH BAGI MAKAN SAMPAI PEGAWAI-PEGAWAI NI TAK MAMPU BANGUN DARI KERUSI...???

ATAUPUN, PAK MENTERI NI TAK TAHU NAK BUAT KERJA SAMPAIKAN PEGAWAI-PEGAWAI MEREKA PUN SAMA BEBAL TAK TAHU BUAT KERJA...

ATAUPUN MEMANG KPDNKK MELAKA MENYOKONG PENUH PENJUAL DVD HARAM DI NEGERI MELAKA KERANA MEREKA SENDIRI ADA TERLIBAT DALAM PENJUALAN DVD HARAM NI....

AKU DAN RATA-RATA RAKYAT DAH NAIK MUAK DENGAN PERANGAI HODOH PAK MENTERI DAN PENGUATKUASAAN KEMENTERIAN INI.

LANGSUNG TAK BOLEH DIBERIKAN HARAPAN. KITA INGAT BILA  KITA MENGADU PADA PAK MENTERI BOLEH ADA TINDAKAN SEGARA DIAMBIL.

MENGADU PADA PAK MENTERI RUPANYA LEBIH BUAT SAKIT HATI. KALAU DAH PAK MENTERINYA LEMAU, PEGAWAINYA LEBIH BERGANDA LEMAUNYA...

INI ADALAH SATU STUDY CASE KECIL YANG BOLEH KITA GUNA UNTUK UKUR KPI SESEORANG MENTERI DAN KEMENTERIANNYA. JIKA KES YANG MACAM NI TAK BOLEH DISELESAIKAN DENGAN MUDAH, RAKYAT JANGAN HARAPLAH UNTUK KES YANG LEBIH BESAR DAPAT PERHATIAN DARI PAK MENTERI INI.

AKU BUKAN MINTAK PAK MENTERI NI SENDIRI TURUN DAN BUAT PENGUATKUASAAN. KAN DIA ADA PENGARAH NEGERI DAN PEGAWAI YANG AKAN BUAT KERJA DENGAN ARAHANNYA SEBAGAI MENTERI.

KALAU TAK MAMPU BERI ARAHAN YANG MUDAH MACAM NI, LEBIH BAIK PAK MENTERI NI SEGERA BERUNDUR DAN BERI PELUANG PADA ORANG LAIN YANG MAMPU UNTUK LAKSANA KERJA MUDAH YANG MACAM NI.

SEKALI LAGI AKU PERSOALKAN INTERGRITI PAK MENTERI DAN PEGAWAI KPDNKK NEGERI MELAKA. 

HASAN MALEK TERLALU LEMAH SEBAGAI MENTERI. TAPI JIKA BAB MEMPERTAHANKAN JAWATAN, DIA ADALAH HERO UTAMA SAMPAI ANAK-ANAK DIA TERUS BANGKIT MEMPERTAHANKAN JAWATAN ANAKNYA.

TAPI BILA MELIBATKAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB KEMENTERIANNYA, DIA AMBIL MUDAH DAN LANGSUNG TAK AMBIL APA-APA TINDAKAN.

DIA BOLEH NAFI KENYATAAN AKU MENGENAI ENTRI INI, TAPI ANDA SEMUA NILAILAH APA FAKTA YANG AKU PAPARKAN DI ATAS.

NILAIKANLAH SENDIRI TAHAP MENTERI INI DAN TAK MUSTAHIL KERAJAAN SEDIA ADA AKAN HILANG KUASA JIKA ORANG-ORANG SEBEGINI TERUS DIBERIKAN KUASA.

KINI, CINA LEBIH BERKUASA SEKARANG DARI PIHAK BERKUASA. 

CINA AKAN TERUS KUASA EKONOMI MALAYSIA KERANA MEMANG RESAM CINA MACAM BABI, MEREKA SONDOL APA SAHAJA SEBAB BANGSA NI TAK KENAL HALAL HARAM.

LEBIH MENYAYAT HATI  KITA, CINA-CINA BEBAS BERKUASA DI ATAS KELEMAHAN PAK MENTERI MELAYU MELAKSANAKAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB MEREKA...

JPX


5 comments:

Anonymous said...

Hoho....sakitnyer ati....nk buat cmner nih...

Anonymous said...

Apa Nak Hairan Bro...! semua negeri sama sahaja. baik KPDNKK, DBKL,Imigeresen asalkan Penguatkuasa macam sudah tidak ada kuasa atau sudah dibayar bulan oleh Taiko-Taiko.. PATI masih berkeliaran kat KL/ChowKit, Jual DVD Haram jangan cakaplah.Warden parking DBKL saman kenderaan diletakkan diluar petak parking walau pun hari cuti dan malam buta tetapi yang pelik ada Lokasi yang terkecuali walaupun kenderaan di Parking tengah jalan dan menyusahkan pengguna lain. Kalau tuan berada kat KL- Jalan Lumut, Dato Hj Eusoff ( depan Vistana Hotel / stesen Lrt Titiwangsa ) cuba tuan datang dan tengok sendiri depan Restoran Seafood HOKAIDO ( Berdepan Hotel Vistana ) kenderaan diletakkan sesuka hati sampai tertutup jalanraya. warden cuma tengok dan tidak saman kenderaan. Yang kena saman dikawasan bersebelahan tempat MELAYU BERNIAGA. Fikir-fikirkanlah..wahai orang melayu.

pakteh said...

pak menteri sudah kekenyangan bak ular sawa.. tidurrr zzzzzz

Anonymous said...

Betul tu kes aku kat kpdnkk di seremban sampai skrg sejuk. Ref. App 2001-0068 sbn. Mmg menyakitkan hati.

Azahari Rahman said...

hampeh tekau..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa