Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, October 16, 2013

ALLAHUAKBAR:CINA DAP UMUM PERANG DENGAN ISLAM!!!DAP adalah parti politik yang paling galak mempolitikkan isu kalimah Allah ini, kita semua tahu pun, bukan rahsia lagi. Tukang bikin panas, Anwar Ibrahim, ini pun kita semua tahu juga.  Yang jadi macai sokong buta tuli pun kita tahu, PAS – parti yang kononnya memperjuangkan Islam.

Tapi kita tak sangka DAP bersungguh betul mempolitikkan isu kalimah Allah ini sampaikan perintah Mahkamah pun nak dilanggarnya.  ini penulis merujuk kepada kenyataan terbaru Ahli Parlimen Serdang Ong Kian Ming yang berkeras mahu orang Kristian menggunakan kalimah Allah di gereja walaupun setelah perintah Mahkamah ini.

Ong Kian Ming dipetik sebagai berkata “Penganut Kristian di negara ini akan tetap menggunakan kalimah Allah sebagai rujukan kepada tuhan mereka meskipun keputusan Mahkamah Rayuan membuat keputusan sebaliknya dalam kes majalah mingguan terbitan gereja, The Herald semalam”.

Lagi tambah mendidih darah kita bila Mahkamah Rayuan tidak pun memberikan perintah penangguhan sementara menanti rayuan di Mahkamah Persekutuan.  Maksudnya, sama ada Mahkamah Persekutuan buat keputusan atau tidak, perintah itu sudah terpakai dan orang Kristian dilarang guna kalimah Allah dalam gereja.

Itupun DAP berani langgar juga, kata ramai sangat peguam?

Juteru penulis mahu lihat DAP ini dikenakan tindakan,  atau kalau kenyataan Ong Kian Ming itu tidak mewakili pendirian rasmi parti tersebut, maka dia tu yang dikenakan tindakan.  Kalau tidak, kita anggap parti ini sudah bergerak dari jadi parti perkauman kepada parti yang mengapi-apikan sentimen keagamaan.

Tak payahlah penulis sebutkan bagaimana bahayanya perkara ini.  Mahu tidak mahu, kita perlu tangani isu ini dengan segera sebelum menjadi lebih parah, yang akhirnya boleh menyebabkan keamanan dan keselamatan rakyat di negara kita terancam.

Hanya kerana DAP atau Ong Kian Ming tidak mahu patuh pada undang-undang.

6 comments:

Anonymous said...

KAMI SEDIA MENUNGGU.

Anonymous said...

Bayang kn la Malaysia nie blom lg bangsa pendatang nie perintah dh berani melanggar arahan mahkamah, cuba kalau dorang dh memerintah kelak? undang2 pasti di tangan mereka..kalau zaman Tun M nie, si cina bangsat ni tk berani bersuara..

Anonymous said...

Diorang berani sbb the stupid present government is doing nothing to stop them from doing anything they like...

Anonymous said...

Tggu DS Zahid bertindak... PAS spt biasa mcm tunggul kayu je...

arab said...

Xbaca lg ttg judgement dia... Tp larangan tu dlm gereja atau dlm the herald jer??

Anonymous said...

kalau udah gitu sepatutnya tindakan pihak yang berkuasa terhadap Ong Kian Ming sepatutnya segera dilakukan.Kepada pengundi beragama Islam harap dapat berfikir akibatnya melantik kafir menjadi ketua tuanpuan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa