Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Friday, May 03, 2013

NURUL IZZAH CUBA BUNUH DIRI SETELAH RAHSIANYA TERBONGKAR!!!


Aku dapat jumpa mangsa interview secara langsung. Mangsa tampil selepas menyedari bahawa gambar yang diedar oleh Nurul Izzah dalam laman sosial itu adalah gambarnya.

Mangsa yang dimaksudkan adalah Mejar Aszmee Buang meluahkan rasa dukacita kepada aku dan rakan media turut mendedahkan rasa dipergunakan serta diambil kesempatan terhadap politik kotor oleh nurul izzah dan tian chua semalam. Mangsa juga menyatakan terasa dirinya telah mengkhianati kepada angkatan tentera yang lain.Berkongsi cerita kisah apa yang berlaku, Mejar menceritakan kejadian berlaku di taman koperasi polis semasa menemani isterinya berjumpa kawan, beliau terserempak dengan nurul izzah yang menahan kereta mereka serta mohon bercakap dengan, nurul izzal juga mohon utk melihat jari dakwat kekal tersebut. Izzah juga didakwa cuba nak padamkan dengan 2 jenis bahan yang tidak diketahui jenisnya.

Ternyata penipuan izzah kantoi bila tuan punya badan tampil. Dakwat yang didakwa tidak kekal masih kekal dijari mejar seperti gambar yang aku sendiri ambil dijarinya. 

Update Gambar sekitar sesi temuramah sebentar tadi :

Mejar Aszmee Buang turut mengulas sama ada akan mengambil tindakan terhadap Izzah dan Tian Chua yang dilihat cuba mengambil kesempatan terhadap gambar yang diedarkan dalam facebook dan membuat laporan polis itu bagi tujuan menimbulkan kekecohan PRU ini, ini amarannya.

Jika Izzah dan Tian Chua masih lagi mempolitikkan gambar jari beliau, sedangkan layanan beliau sebagai anggota tentera adalah bersifat neutral terhadap mana-mana parti politik, telah disalahgunakan maka beliau sendiri tidak akan teragak-agak akan mengambil tindakan undang-undang terhadap kedua-dua ahli politik berkenaan. 

Ternyata, permintaan NGO yang kononnya BERSIH yang mahukan penggunaan Dakwat Kekal ini sengaja dirancang pembangkang bagi membolehkan mereka membuat lebih banyak kekecohan kononnya itu dan ini kerajaan buat semuanya tidak kena. Yang betul hanyalah mereka sahaja. Dengan kata mudah baik semua datang dari mereka...

OHPOLITIK

3 comments:

Anonymous said...

Sebenarnya niat dia ni hanya nak mengkucar-kacirkan keamanan Malaysia,dia bukan nak jadi pembela rakyat pun,ada yang tak kena dengan mereka-mereka ni,tapi tak apa..aku bagi kata-kata semangat untuk perjuangan mereka,nah..kepala BAPAK kau!

Anonymous said...

anak puaka mcm bapaknya

Anonymous said...

memang ada sesetengah org xkekal dakwat tu.. bukan sebab dakwat, tp pegawai spr xgoncang botol, termendap kat bawah mungkin.. sebab sama tempat undi dgn saya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa