Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, April 10, 2013

PAS MELAKA BERGADUH PASAL CALON:PENYOKONG PEMBANGKANG AKAN BOIKOT PRU13!!!???BELOM MULA PUN KEMPEN PRU13 SECARA RASMI, PAS MELAKA SUDAH MULA DILANDA RIBUT TAUFAN YANG SANGAT DAHSYAT.

PAS CUBA MENGIKUT RENTAK BN YANG AKAN MENCALONKAN ORANG MUDA SEBAGAI CALON PRU 13, NAMUN AKIBAT KETANDUSAN KEPIMPINAN MUDA BERKALIBER DI MELAKA MEREKA TERPAKSA MELETAK ORANG LUAR SEBAGAI CALON KERUSI PARLIMEN DI SINI.


SEBAGAI CONTOH, PAS MASJID TANAH TELAH SEBULAT SUARA MENCALONKAN ORANG LUAR YANG TERNYATA DITOLAK OLEH PAKATAN PEMBANGKANG SENDIRI SEBAGAI CALON AHLI PARLIMEN MASJID TANAH.

MAKA, TIMBUL KEGURASAN DI ANTARA PENYOKONG PEMBANGKANG DI SANA DAN TELAH MULA SABOTAJ KE ATAS CALON TERSEBUT.PEMBANGKANG MASJID TANAH DIKHABARKAN TELAH SEPAKAT UNTUK MENOLAK CALON INI KERANA DIA BUKAN ANAK JATI MASJID TANAH DAN TIDAK PERNAH TAHU SELOK BELOK POLITIK SERTA PERMASALAHAN RAKYAT MASJID TANAH.

PAS MELAKA PULAK SEMAKIN PENING KEPALA KERANA DIKHABARKAN TIDAK ADA CALON TEMPATAN DARI MASJID TANAH YANG LAYAK UNTUK DICALONKAN SEBAGAI AHLI PARLIMEN. 

KEPIMPINAN PAS MASJID TANAH ADALAH TERDIRI DARI ORANG TUA YANG DAH MASUK SENJA. BAGI MENGELAKAN BERLAKU PILIHANRAYA KECIL (JIKA PAS MEMANG LER) MEREKA TERPAKSA MENCALONKAN ORANG MUDA YANG DIAMBIL DARI LUAR KAWASAN.

KALAU DAH NAMA PARTI PAS, MEMANG SATU PUN TAK BOLEH HARAP. ORANG MUDA MEMANG TAK NAK BERSAMA PAS. YANG BERSAMA PAS PUN HANYALAH MACAI-MACAI YANG TERLALU RENDAH KUALITINYA DAN TAK SAMPAI TAHAP UNTUK DICALONKAN.

KALAU DAH MACAM TU GAYANYA, BAIK KITA SEPAKAT PILIH CALON BN YANG DAH TENTU ADALAH YANG TERPILIH DARI KALANGAN YANG TERBAIK.

SEBAB ITU DI MELAKA NI, PAS BELUM PERNAH MEMANG SATU KERUSI PUN SETELAH 12 PILIHANRAYA DILAKSANAKAN.

PAS HANYALAH MELUKUT DI TEPIAN GANTANG DAN TERLALU HINA UNTUK DIANGKAT SEBAGAI PEMIMPIN DI NEGERI INI.

ORANG MUDA DAN RAKYAT MELAKA PILIH BN!!!

JPX

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa