Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Friday, April 19, 2013

PANAS: DAP MELAKA BERGOLAK DENGAN DAP PUSAT ISU CALONDAP MELAKA KINI SEDANG SANGAT BERGOLAK AKIBAT PEREBUTAN KUASA UNTUK MENENTUKAN SIAPA CALON MEREKA DI KAWASAN PARLIMENKOTA MELAKA.

PERGOLAKAN KUAT INI ADALAH DI ANTARA PENGERUSI DAP MELAKA, GOH LEONG SAN DAN LIM KIT SIANG YANG SEHINGGA KINI MASIH TIADA JALAN PENYELESAIAN.
LIM KIT SIANG DAN LIM GUA ENG DILAPORKAN BERKERAS MAHU CALON PILIHAN MEREKA IAITU DR WONG NAMUN MENDAPAT TENTANGAN KERAS DARI GOH LEONG SAN YANG MAHUKAN CHOONG MEI LI, SEORANG AKAUNTAN SEBAGAI CALON PILIHANNYA.


GOH LEONG SAN TETAP DENGAN KEPUTUSANNYA TAPI TIDAK DAPAT RESTU DARI DAP PUSAT.

SEBAB ITU SAMPAI HARI INI DAP TIDAK NAMAKAN SIAPA CALON MEREKA DI PARLIMEN KOTA MELAKA.

CALON PILIHAN LIM KIT SIANG IAITU DR WONG DITENTANG HABIS-HABISAN OLEH GOH KERANA DIA BUKANNYA AHLI PARTI YANG AKTIF DAN TELAH LEBIH DUA TAHUN "TIDUR" DARI PARTINYA.

PENYOKONG DAP MELAKA JUGA TIDAK BERSETUJU DENGAN CALON PILIHAN LIM KIT SIANG DAN MENGATAKAN HAK MEMENTUKAN CALON DI PERINGKAT NEGERI PERLU DIBERIKAN KEPADA PIMPINAN DAP NEGERI.

LIM KIT SIANG TIDAK PEDULI ITU SEMUA DAN LANGSUNG TIDAK HORMAT WALAUPUN SESAMA MEREKA DI DALAM PARTI.

RAMAI PENYOKONG DAP MENGUGUT AKAN BOIKOT PRU 13 INI JIKA LIM KIT SIANG MASIH TERUS MAHU MELETAKAN CALON PILIHANNYA DI PARLIMEN KOTA MELAKA.

DAP MELAKA TIDAK MAHU LAGI LIM KIT SIANG MENCALONKAN ORANG YANG BUKAN-BUKAN DAN TIDAK BOLEH BUAT KERJA UNTUK BERTANDING DI MELAKA.

DAP MELAKA SUDAH SERIK DENGAN PILIHAN LIM KIT SIANG. SEBAGAI CONTOH, PADA PRU 12 LIM KIT SIANG MELETAKAN MENANTUNYA, BETTY CHEW UNTUK BERTANDING DUN MELAKA TAPI CALONNYA ITU TAK BOLEH BUAT KERJA.

UNTUK MAKLUMAN, KELUARGA LIM INI MEMANG MENJADI KEBENCIAN DAP MELAKA. ISU DALAMAN SEPERTI TABUNG BUKIT CINA YANG TIADA PENYELESAIAN  HINGGA HARI MEMBUATKAN DAP MELAKA MEMANG BERBULU HABIS DENGAN LIM KIT SIANG PUNYA KELUARGA.

INILAH SATU SEBAB UTAMA KENAPA LIM GUAN ENG LARI KE PULAU PINANG.

AKU MENDOAKAN AGAR PERGADUHAN DI ANTARA DAP MELAKA DAN DAP PUSAT INI BERTERUSAN. KALAU BOLEH BIAR SAMPAI BERPARANG SENANG SEMUA DAP KOMUNIS KAT MELAKA NI BOLEH MAMPOS!!!

JPX


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa