Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, April 24, 2013

KOMUNIS DI PULAU PINANG SUDAH MULA ARAH BUNUH ORANG BARISAN NASIONAL


NIBONG TEBAL 24 April - Ceramah perdana anjuran Barisan Nasional (BN) Parlimen Nibong Tebal di Jawi di sini gempar apabila berlaku letupan misteri mengakibatkan seorang petugas parti cedera.

Letupan pada kira-kira pukul 10.15 malam itu berlaku di longgokan sampah, terletak kira-kira 10 meter dari pentas utama.

Ketika kejadian, Pengerusi Gerakan negeri, Datuk Dr. Teng Hock Nan sedang berucap di depan hampir 3,000 hadirin.

Antara yang hadir ialah calon BN bagi Parlimen Nibong Tebal, Datuk Zainal Abidin Osman dan Pengerusi BN Pulau Pinang, Teng Chang Yeow.

Seorang saksi, A. Micheal, 39, berkata, dia sedang berdiri berhampiran keretanya yang terletak beberapa meter dari tempat kejadian ketika letupan berlaku.

"Saya terdengar bunyi dentuman yang kuat sebelum nampak sampah berterbangan sebaik letupan berlaku dan ternampak seorang lelaki cedera di bahagian kaki.

"Mujurlah saya dan isteri tidak tercedera namun terkejut dengan kejadian itu," katanya.

Mangsa yang mengalami kecederaan parah di bahagian kaki kemudiannya dihantar ke Hospital Sungai Bakap bagi mendapat rawatan.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis negeri, Datuk Abdul Rahim Jaafar ketika ditemui mengesahkan kejadian itu dan tidak menolak kemungkinan ada unsur sabotaj.

Jelasnya, polis masih menyiasat punca kejadian serta bahan letupan yang digunakan.

"Polis akan meningkatkan kawalan di kawasan ceramah di seluruh negeri sepanjang musim kempen pilihan raya ini," ujarnya. - UTUSAN ONLINE
3 comments:

Anonymous said...

itu lah sebahagian dari ajenda kominis. Ingat lagi peristiwa bukit kepong.

Anonymous said...

Pukimak cina kominis......polis diarah agar memembak saja kominis tidak kira kominis melayu cina atau keling......polis jangan tidur lagi.....

Anonymous said...

Sejak Puak PR ni da dapat 4 negeri, da pandai nak huru-harakan malaysia time PRU13... ni baru 4 negeri... kalau dapat pegang malaysia tak tahu la aku... sebab tue la ISA ni penting demi keamanan negara.... sapa yang mintak mansuh 2 ni la akibat dia... ni baru sikit ni...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa