Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, April 22, 2013

ALHAMDULILAH SYUKUR NIKMAT:PAS & PKR GADUH BESAR


BANYAK yang sudah diperkatakan macai-macai pembangkang tentang kesatuan dan kesepakatan Pakatan haram ini.  Semuanya untuk mengatakan Anwar mampu mengawal parti politik pembangkang – buat pertama kali sejak berpuluh-puluh tahun dalu.

Walaupun berbuih mulut kita mengatakan sebaliknya tapi balaci tak peduli.  Mereka masih berangan Anwar mampu menyatukan parti-parti politik pembangkang di negara ini dan seterusnya memimpin kerajaan Malaysia besok.

Tapi hari ini semuanya jelas  bila pada hari penamaan calon pun, sudah 1 kerusi parlimen dan 5 kerusi DUN yang ditandingi sesama sendiri parti komponen PR ini, apa kata macai sekarang?

Kerusi Parlimen dan DUN yang terlibat adalah:-

Parlimen Labuan (PAS vs PKR)
DUN Kota Damansara (PAS vs PKR)
DUN Sg Acheh ({PAS vs PKR)
DUN Kota Putera (PAS vs PKR)
DUN Seberang Takir (PAS vs PKR)
DUN Bukit Besi (PAS vs PKR)

Masih lagikah Anwar itu pemimpin yang hebat dan layak menjadi Perdana Menteri bila dia tak mampu nak kawal parti-parti politik dalam Pakatan haram ni?

Hakikatnya, semua ini sungguh memalukan, rupanya Anwar hilang kawalan atas semua sekali terutaa hubungan dengan PAS (semua kerusi terbabit melibatkan PAS dan PKR).  Ternyata Pakatan Rakyat ini memang hanya satu nama yang tidak ada erti langsung.  Setakat nak propa di sana sini saja.

Pulak tu, bukan sikit anak kerusi yang terlibat, 6 DUN dan 1 kerusi parlimen!!

Paling teruk pun penulis pernah jumpa masalah seumpama ini ialah pada tahun 2004 bila PAS dan PKR bertanding sesama sendiri di 2 kerusi DUN.  Kalau tak salah satu di Dengkil dan satu lagi penulis dah lupa.  Punca boleh ingat tu sebab penulis ada menulis mengenainya bila memperlekehkan kerjasama pakatan pembangkang ini yang pada itu dikenali sebagai Barisan Alternatif.

Pada BN, semua ini eloklah sebab undi yang akan pecah ialah undi pembangkang, bukan undi BN.  Tapi yang lebih penting, semua ini juga membuktikan bahawa BN adalah perikatan politik yang jauh lebih baik dari Pakatan haram ini.

Ini belum cerita kerajaan lagi, mahu berbunuh sebab nak berebut jawatan.

3 comments:

Anonymous said...

PR bukan Pakatan Rakyat tapi Penipu Rakyat alias Pembelot Rakyat..

Anonymous said...

http://penarikbecas.blogspot.com/

psikik melayus said...

http://penarikbecas.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa