Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, September 03, 2012

MENTERI DAN AMARAN...


AKU SANGAT SETUJU DENGAN PENULISAN RAKAN BLOOGER AKU, PEJUANG MELAKA >>>DI SINI<<< YANG RASANYA SUDAH MUAK DENGAR AMARAN DARI MENTERI SETIAP KALI ADA INSIDEN YANG MELIBATKAN ORANG ISLAM DAN UMAT MELAYU DI MALAYSIA INI.

KALI INI, PERDANA MENTERI PUNYA FOTO JADI MANGSA POLITIK KEBENCIAN ANAK DIDIK PEMBANGKANG.

ADAKAH MENTERI ITU AKAN TERUS BERI AMARAN SEKALIPUN BIG BOSSNYA YANG JADI BAHAN KEJAHATAN PEMBANGKANG KALI INI???

ADAKAH KERJA MENTERI ITU HANYA UNTUK KELUAR AMARAN SAHAJA???

WALAUPUN APA PENJELASANNYA, SUDAH TIBA MASA UNTUK ORANG MELAYU KEMBALI "GARANG" KERANA PADA KETIKA INI ORANG MELAYU HANYA TINGGAL KUASA POLITIK.

JIKA KELEBIHAN YANG SATU INI GAGAL DIGUNAKAN DENGAN SEMPURNA, JANGAN TAK PERCAYA JIKA TIDAK LAMA LAGI MELAYU HANYA AKAN TINGGA NAMA...

JPX

3 comments:

Anonymous said...

Sebenarnya dia ni seorang yang GAGAL. Bubuh jaga Sukan gagal, jaga pelajaran haru biru dibuatnya lepas tangan TS Muhyidin terpaksa settle dan cuci mangkuk. Jaga KDN asyik amaran, asyik tak ada kompromi. No Action Talk Only!!! (NATO). Tu fasal bila dia hunus dan cium keris dia pi mintak maaf lah pulak!!!. Pi...dahh... Gugurkan saja dia dalam PRU13 nanti. Tok Jib mesti beri kepercayaan kepada orang yang berwibawa, berani, tegas, berbisa dan berkarisma. Settle masalah.

Anonymous said...

tak tau lah apa akan terjadi jika org mcm ni jadi ketua negara nanti.. alamatnya huru hara lah jadinya

Anonymous said...

aku pun dah muak sangat dengan AMARAN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa