Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, August 15, 2012

SURAT CINTA ADUN "ITU" KEPADA ABBY ABADI TERSEBARAssalamualaikum WW.

Satu perkara yang kamu mesti tahu Abby ialah YB Nasharudin Mat Isa, AHLI PARLIMEN PAS merangkap Mantan Timbalan Presiden PAS akan keluar PAS dan menyertai UMNO! Kamu terkejut ker, kamu yang baru sebulan dua berlagak heroin songsang dalam Pas nak tunjuk bodoh sombong. Ilmu agama kamu tinggi ker, buatlah macam Nora "Voice Of Ummi" jika kamu mahu berdakwah, beriltizam dan bertawadduk. Ini tidak, kamu tunjukkan ketemberangan kamu yang tidak seberapa itu. Kamu dengar Ustaz Akhil Hayy kata, dia kata dia menyesal kerana dipergunakan oleh sesetengah parti, parti mana lagi Parti Adat Sosial lah.

Kalau kamu duduk diam beristiqamah di surau-surau dan duduk diam membaca buku-buku agama, siapa nak gossip kamu dengan YB itu YB ini. Kamu memang gatal, baru berpisah dengan Norman dah berpegang-pegang dengan lelaki lain, belum kahwin tu, Norman dah kahwin pun kamu sempat lagi dipegang oleh mantan suami. Kamu yang bodoh sombong boleh kata tanyalah tuan punya diri kenapa pegang kamu!

YB Pas dia lelaki juga, nafsu dia macam syaitan juga kalau Iman tak kuat, kalau tidak mana mungkin YB PAS Selingsing berselingkuh dalam gerabak kereta api. Mana mungkin Mat Sabu Al Khalwati memadu kasih dengan isteri kawan dia. Kamu tahu ker Mat Sabu pergi ke Medan dan lebih suka masuk Disco daripada masuk Masjid!

Kamu sudah baca Penyelewengan Wang Anak-Anak Yatim dan keluarga janda-janda Memali macam kamu. Kamu ke kedai buku sekarang cari Buku C.N. Al-Afghani. Kamu baca dan lihat YB Senator PAS pun seleweng wang-wang Memali. Kamu baca bagaimana Mat Sabu Al Khalwati diarah menutup mulut Al-Afghani jangan hebahkan penyelewengan itu. Itu kamu kata Islamik!


1 comment:

roym as said...

salam bro, mohon linkkan blog saya ke blog saudara..ronyanuar.com , saya akan berbuat demikian juga..terima kasih - bertam ulu blogger

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa