Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Tuesday, July 17, 2012

PANAS: PAK LAH PAKAI BAJU OREN HADIR KE PERHIMPUNAN OREN!!!???


AKU TERTARIK DENGAN KEIKHLASAN PENULIS DI SUARA PAKATAN RAKYAT >>>DI SINI<<< YANG SECARA TERANG-TERANGAN TELAH MENGATAKAN PERHIMPUNAN OREN YANG DIANJURKAN OLEH PAS TEMPOH HARI GAGAL.

PENULIS LAMAN BLOG TERSEBUT KECEWA DENGAN BEBEREPA PERKARA TERMASUKLAH PENYERTAAN PERHIMPUNAN ITU.

MANA TIDAKNYA, PENULIS MENDAKWA BAHAWA PAS MENGADAKAN PERHIMPUNAN ITU UNTUK MEMBANTU MENYELAMATKAN WARGA FELDA DARI "KEZALIMAN" KERAJAAN UMNO/BN, TETAPI SECARA TERANG-TERANGAN WARGA FELDA MENOLAK "BANTUAN" DARI PAS DAN TIDAK MAHU HADIR KE PERHIMPUNAN OREN TERSEBUT.

YANG RAMAI HADIR ADALAH AHLI DAN PENYOKONG PAS SAHAJA. MEREKA YANG LEBIH SUDU DARI KUAH. MEREKA YANG SEBUK-SEBUK MENYEBUK HAL FELDA SEDANGKAN WARGA FELDA SENDIRI TIDAK MAHUKAN APA-APA BANTUAN DARI MEREKA.

    


SUDAHLAH PAS GAGAL KUMPULKAN WARGA FELDA UNTUK "DIBANTU", YANG HADIR PULAK DATANG BAWAK WARGA EMAS DAN KANAK-KANAK YANG AKAN DIJADIKAN PERISAI MANUSIA DALAM USAHA PAS MEMBUAT HURU-HARA.

JELAS DI SINI, PAS HANYA MENGGUNAKAN FELDA HANYA SEBAGAI SATU TAJUK ATAU BAHAN POLITIK JAHAT MEREKA.

FELDA DIJADIKAN SEPERTI HUDUD, MEREKA JAJA KE SANA KE MARI DALAM CERAMAH DAN TEPI JALAN UNTUK MEMUASKAN NAFSU POLITIK MEREKA YANG TAK PERNAH PUAS!!!

PAS SEPATUTNYA SEDAR DENGAN KETIDAK HADIRAN WARGA FELDA YANG DI PERHIMPUNAN OREN ANJURAN MEREKA ADALAH ISYARAT JELAS PENOLAKAN WARGA FELDA TERHADAP "BANTUAN" DARI PAS.

WARGA FELDA TIDAK MAHU MENJADI ALATAN ATAU BAHAN POLITIK JAHAT PAS YANG TELAH LAMA TERBUKTI GAGAL DALAM MENTADBIR PARTI MEREKA SENDIRI. 

SETELAH GAGAL DALAM MENTADBIR PARTI MEREKA SENDIRI, PAS CUBA MENJANJIKAN BULAN DAN BINTANG KEPADA WARGA FELDA. MANA MUNGKIN WARGA FELDA MAHUKAN TERIMA JANJI PAS SEDANGKAN BANYAK JANJI SEDIA ADA PUN, PAS GAGAL LAKSANAKAN DI NEGERI-NEGERI TADBIRAN MEREKA.

APA PAS INGAT ORANG SEMUA BODOH MACAM DIA KE???

PAS YANG TERLALU NAIF DALAM POLITIK TERLALU MUDAH DIPERGUNAKAN OLEH DAP SEBAGAI ALAT POLITIK PARTI KOMUNIS ITU.  


PAS INGAT DENGAN BUAT POSTER PERHIMPUNAN OREN ADA MUKA PAK LAH DAN KU LI, WARGA FELDA AKAN TERPEDAYA???

JELAS DAN NYATA PAS DAH TERLALU "GILA" HINGGA SANGGUP MELETAKAN DIRI MEREKA DI TEMPAT YANG MANA MANUSIA WARAS DAN BERMARUAH TIDAK AKAN PERGI.

DEMI POLITIK, PAS BERTUHANKAN NAFSU DAN MENIPU SERTA BERBOHONG ADALAN ZIKIR MEREKA!!!

WARGA FELDA ADALAH GOLONGAN MANUSIA YANG TAHU BERSYUKUR DAN SEDAR TANPA PEMIMPIN BN YANG BIJAK MENGATUR DAN MENTADBIR TIDAK MUNGKIN FELDA CAPAI KEJAYAAN YANG SANGAT BESAR SEPERTI HARI INI.

PAS HANYALAH BUDAK SURUHAN KEPADA DAP DAN TIDAK LAYAK MENAWARKAN APA-APA BANTUAN KEPADA SESIAPA. PAS YANG SEBENARNYA YANG PERLU DIBANTU UNTUK SEGERA KEMBALI KEPADA TAUHID SEBELUM SELAMANYA SESAT DALAM GENGGAMAN KOMUNIS.

WARGA FELDA TOLAK PAS DULU, KINI DAN SELAMANYA!!!

JPX

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa