Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Saturday, June 02, 2012

PERHIMPUNAN HIJAU BIBIT PAS KELUAR PAKATAN PEMBANGKANG???Setelah berakhirnya Himpunan Hijau anjuran Parti Islam Se Malaysia (PAS) di Stadium Darul Aman, didapati wujudnya ritual pelik yang dilakukan oleh penyokong parti itu.
Mungkin rasa terpanggil dengan saranan dan ucapan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang menggesa ahli-ahli parti itu supaya menentang kemungkaran terutama berkaitan maksiat.
Selaras saranan itu, lantas ribuan penyokong-penyokong Pas dengan aggresifnya mula memijak-mijak bendera sebuah parti yang banyak menyimpan pemimpin-pemimpin yang mengamalkan maksiat sama ada di antara kaum sejenis atau berlainan iaitu PKR.
Mungkin kerana penyokong Pas selama ini sudah jelas bahawa kebanyakkan pemimpin PKR sememangnya mengamalkan perbuatan yang mungkar termasuk membuat maksiat, berzina dan mengamalkan hubungan seks sejenis.
Tidak perlu disebut siapa orangnya, penyokong Pas sendiri sudah maklum sangat siapakah pemimpin yang dimaksudkan.


1 comment:

Anonymous said...

Parti Anjing Se Malaysia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa