Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Thursday, June 14, 2012

PANAS: TIAN CHUA DAN LIM GUAN ENG BERGADUH???


CUBA KORANG TONTON VIDEO CERAMAH YANG PENUH DENGAN PEMBOHONGAN OLEH TIAN CHUA TENTANG KAPAL SELAM MALAYSIA.

DARI AWAL DIA DAH BOHONG, DIA CAKAP KAPAL SELAM TU TAK BOLEH MENYELAM. ADA KE PATUT...??

TAPI BERBEZA PULAK DENGA LIM GUAN ENG, MULA-MULA DIA PUN SAMA MENIPU RAKYAT MALAYSIA CAKAP KAPAL SELAM TAK BOLEH MENYELAM.

CUBA BACA PENGALAMAN LIM GUAN ENG MENYELAM DI DALAM KAPAL SELAM YANG KONONNYA TIDAK BOLEH MENYELAM SEPERTI YANG DIDAKWA TIAN CHUA.

LANGKAWI 9 Dis. – Selepas melalui pengalaman menyelam bersama kapal selam KD Tun Razak selama satu setengah jam hari ini, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng mengakui akan kemampuan kapal selam negara yang sebelum ini menjadi kritikan beberapa pemimpin pembangkang yang dikatakan tidak dapat menyelam. 
Guan Eng turut menyifatkan pengalamannya menaiki kapal selam buat pertama kali hari ini sebagai sesuatu yang menarik dan mengujakan selain memuji sikap profesionalisme pegawai dan anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM). 
"Kita menyelam 30 meter. Ia tidak dapat diragukan lagi,” katanya kepada pemberita selepas melalui pengalaman menyelam dan tiba dengan helikopter di Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi, di sini hari ini. 
Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP berkata, beliau sangat tertarik dengan sikap profesionalisme pegawai pemerintah dan anak anak kapal. 
"Jika anda memasuki kapal selam, ia merupakan ruang terkurung. Bagi 32 pegawai dan kru yang mampu mengendalikannya dalam ruang yang terkurung untuk satu tempoh yang lama, ia adalah sesuatu yang luar biasa dan pencapaian yang hebat. Saya amat bangga dengan mereka,” katanya. 
Bagaimanapun, beliau mempunyai pandangan yang berbeza mengenai kos kapal selam itu. 
"Kita perlu ada kapal selam. Tapi ada satu perkara yang kami mempunyai pandangan sendiri iaitu mengenai kosnya,” katanya. – BernamaTAPI BILA DIA DAH NAIK SENDIRI KAPAL SELAM TERSEBUT, DIA TERPAKSA MENAHAN MALU BILA DIA DAH SEDAR BAHAWA PEMBOHONGAN DIA AKHIRNYA MEMAKAN DIRI.

PERSOALANNYA, KENAPA TIAN CHUA MASIH NAK BOHONG PASAL KAPAL SELAM NI??

ADAKAH DIA CEMBURU TAK DAPAT NAIK KAPAL SELAM TU???

ADAKAH DIA MEMANG TAK PERCAYA CAKAP LIM GUAN ENG YANG SENDIRI MENGAKUI BAHAWA KAPAL SELAM BOLEH MENYELAM???

ADAKAH TIAN CHUA DAN LIM GUAN ENG ADA GADUH PASAL HAL PEMBOHONGAN MEREKA TENTANG KAPAL SELAM NI? 

YANG PASTI, TIAN CHUA MEMANG PEMBOHONG BESAR DAN CAKAP DIA LANGSUNG TAK BOLEH DIPERCAYAI!!


JADIK KORANG SEMUA TAHULAH APA YANG PERLU DILAKUKAN KEPADA PEMBOHONG MACAM TIAN CHUA NI YER...FAHAM SENDIRI SUDAH!!!

JPX

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa