Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, June 11, 2012

MARI BACA CERITA ALOQ LALOQ DAN UTC


SEORANG SAHABAT BLOOGER, ALOQ LALOQ TELAH BERKONGSI INFO PASAL URBAN TRANSFORMATOIN CENTER YANG BARU DIBUKA DI MELAKA.

KORANG BACA LER KALAU NAK TAHU KESAH LANJUT...

UTC atau nama penuhnya Urban Transformation Center mula beroperasi sepenuhnya hari ini. 
Mungkin ada antara anda yang masih blur2 apekah UTC ni kan??? 

Hah..pada sapa2 yang tak tau..UTC ni merupakan salah satu daripada inisiatif transformasi yang diilhamkan oleh YAB PM sendiri, melihatkan kepada penambahbaikkan servis Kerajaan untuk rakyat. 
Maklumlah PM punya tag line kan dah berbunyi "rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan".
Ape yang ada kat UTC ni? 

UTC ni menawarkan hampir keseluruhan perkhidmatan asas untuk rakyat termasuklah dari sektor kerajaan dan swasta. Pendek kata semua ada lah dalam 1 bangunan ni. 

>>>TERUS BACA DI SINI<<<

KITA NILAIKAN SENDIRI. MEMANG KERAJAAN SEDIA ADA KERJA SIANG MALAM PAGI PETANG SUBUH SENJA UNTUK MELAKSANAKAN JANJI MEREKA KEPADA RAKYAT.


MEMANG KERAJAAN KITA SEKARANG NI TERLALU BAIK DAN KOMITMEN MEREKA KEPADA RAKYAT TAK BOLEH DINAFIKAN.


MEREKA SEDAYA UPAYA MEMBERIKAN KEPUASAN KEPADA RAKYAT WALAUPUN MEREKA TIDAK BERKUASA 2/3 DI DALAM PARLIMEN. PENDEK KATA, MEREKA TAK PILIH BULU.


ORANG PAS KE, ORANG PKR KER TERMASUK KOMUNIS DAP PUN MEREKA LAYAN SAMA RATA. ASAL RAKYAT MALAYSIA KERAJAAN LAYAN DENGAN SEHABIS BAIK.


OLEH KERANA LAYANAN YANG SEBEGINI RUPALAH, KITA DAPAT LIHAT SOKONGAN RAKYAT KEPADA KERAJAAN SEMAKIN HARI SEMAKIN KUAT DAN INI MENGGUSARKAN PAMBANGKANG.


SEMOGA SOKONGAN INI KEKAL HINGGA KERAJAAN BN KEMBALI BERKUASA DENGAN LEBIH KUKUH UNTUK TERUS BERJASA KEPADA RAKYAT MALAYSIA. AMIN.


JPX

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa