Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Saturday, May 05, 2012

PANAS: PESERTA BERSIH 3.0 DITANGKAP SEDANG "TUT" DALAM BAS PESIARAN!!!???


Since sudah berada diatas nampaklah gelagat mereka yang menyertai perhimpunan bersih nie dan sempat ambil beberapa keping gambar dari atas seperti yang anda lihat nie, Tiba-tiba ada pelancung dari Arab bertanya Syah mengenai situasi ini dan terpaksalah menerangkannya dalam bahasa inggeris yang Syah rasa betul kot apa yang Syah sampaikan tu........ Hehehehhe.  Disebabkan keadaan tak mengizinkan Syah turun semula dan ikut jalan bawah tanah tu ke LRT Putra untuk ke KL Sentral ambil komuter balik Rawang. 

Dalam komuter balik Rawang memang ramai peserta perhimpunan ini yang naik komuter untuk balik ke distinasi masing-masing. Sampai KTM Syah nampak banyak bas persiaran yang sebelum ini tak pernah nampakpun.  Bila Syah amati betul-betul, nampak banyak yang pakai baju kuning dalam bas-bas berkenaan.  Rupa-rupanya transport mereka yang terlibat ini dalam perhimpunan ini disediakan.  Patutlah ramai transport disediakan dan elaun-elaun yang lain tu Syah tak pasti.   Dalam komuter tadi banyak Syah tengok orang-orang yang sudah berumur sama-sama menyertai perhimpunan ini tak kira lelaki ataupun perempuan.


CERITA DI ATAS AKU JUMPA MASA BLOGWALKING. MEMANG CERITA YANG MENARIK. KALAU KORANG MASUK BLOG SUMBER CERITA DI ATAS, MEMANG AKU YAKIN KORANG PERCAYA CERITA TU SEBAB BLOG TU BUKAN BLOG POLITIK!!!

BLOG TENGKU SYAH ADALAH SATUBLOG PERIBADI RAKYAT MALAYSIA YANG CINTAKAN KEAMANAN. AKU DAH EXPLORE MEMANG TAKDE UNSUR POLITIK LANSUNG. SO, DIA LAPOR CERITA APA YANG DIA LIHAT PADA MASA ITU.

SUMBER GAMBAR

SAMA JUGAK MACAM DI KUANTAN, MASA KOMUNIS BUAT DEMO PASAL LYNAS, MEMANG MEREKA GUNA BAS UNTUK AMIK ORANG LUAR.

KALAU ADA YANG KATA BERSIH 3.0 AMIK ORANG SINGAPURA PUN MEMANG ADA ASASNYA. MEREKA ANGKUT PESERTA DARI SELURUH NEGERI DENGAN HARAPAN DAPAT CAPAI 500,000 ORANG SEPERTI YANG MEREKA HAJATKAN.

BERSIH 3.0 GUNA TERLALU BANYAK DUIT UNTUK TANGGUNG SEMUA INI. BAYAR DUIT TSHIRT, DUIT MAKAN MINUN, DUIT BAS, DUIT PEGUAM DAN BAYAR UPAH PERUSUH.

WALAUPUN NIK AZIZ ADA KATA DIA ADA BAYAR GUNA DUIT DIA, TAK MUNGKIN DIA MAMPU TANGGUNG SEMUA NI.

PERSOALANNYA, DARI MANA DIA DAPAT DUIT NI??? MESTI ADA YANG SALUR DANA UNTUK MENJAYAKAN BERSIH 3.0.

KALAU DAH ADA YANG SANGGUP SALUR DANA, MESTI ADA PERJANJIAN DI ANTARA KEDUA-DUA PIHAK NI. APA PULAK JANJI MEREKA??

MEMANG TAK SALAH KALAU KITA KATA MEMANG AADA TANGAN YAHUDI DALAM BERSIH 3.0.

KALAU KITA BENARKAN BERSIH TERUS ADA DI MALAYSIA, PASTI MALAYSIA AKAN JADI SEBAHAGIAN DARI HAK YAHUDI SATU MASA NANTI.

JPX

1 comment:

Anonymous said...

generic propecia generic propecia discount - generic brand of propecia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa