Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Saturday, May 19, 2012

PANAS: AMBIGA "MATI" DI MERLIMAU


KREDIT UNTUK ALOQLALOQ

HARI INI NEGERI MELAKA MENCIPTA LAGI SATU SEJARAH APABILA AMBIGA, PENGERUSI BERSIH TERLALU TAKUT UNTUK BERCERAMAH DI MERLIMAU HINGGA TERPAKSA MEMBATALKAN CERAMAHNYA PADA SAAT AKHIR.

AMBIGA DIJEMPUT OLEH PAS MELAKA UNTUK MEMBERI CERAMAH “AGAMA” DI MARKAZ AS-SOLIHIN, MERLIMAU PASIR.

WALAUPUN SATU MALAYSIA DAH TAHU YANG AMBIGA NI ANTI ISLAM, PAS MASIH MENGGUNA PAKAI AMBIGA ATAS ARAHAN DAP KOMUNIS.

MENGIKUT SUMBER, AMBIGA MEMBATALKAN CERAMAHNYA PADA SAAT AKHIR APABILA LEBIH 500 ORANG MERLIMAU SIAP SEDIA UNTUK MEMBERIKAN SAMBUTAN HANGAT KEDATANGAN MUSUH ISLAM INI.

PENDUDUK MERLIMAU YANG SEDIA MAKLUM DENGAN KEJAHATAN YANG DIBAWA OLEH AMBIGA, BERSATU HATI UNTUK MEMASTIKAN BETINA CELAKA INI TIDAK MEMBERIKAN CERAMAH APATAH LAGI MENJEJAKKAN KAKI KE MERLIMAU.

TERNYATA PENDUDUK MERLIMAU YANG BERHIMPUN SECARA AMAN DI HADAPAN MARKAZ AS SOLIHIN BERJAYA MENGHALANG KEDATANGAN AMBIGA.

INI ADALAH SATU KEJAYAAN BESAR DAN BUKTI AMBIGA HANYA BERANI BERCAKAP DENGAN PENYOKONGNYA SAHAJA, TETAPI TAKUT UNTUK BERHADAPAN DENGAN RAKYAT YANG MAJORITINYA BENCIKAN BERSIH 3.0.

INI JUGA ADALAH BUKTI KUKUH, RAKYAT MELAKA TERUTAMANYA PENDUDUK MERLIMAU MENOLAK AMBIGA DAN PAKATAN RAKYAT.

RAMAI YANG KESAL KENAPA PAS SANGGUP BAWA AMBIGA KE SINI WALAUPUN TAHU SIAPA AMBIGA YANG SEBENARNYA. TERNYATA MEREKA DALAM KEADAAN TERDESAK  DAN TERPAKSA MELAKUKAN APA SAHAJA UNTUK MENDAPAT SIMPATI POLITIK.

AKU JUGA HARAP SEMUA NEGERI DALAM MALAYSIA DAPAT SEDIAKAN SAMBUTAN YANG PALING HANGAT KEPADA AMBIGA JIKA DAPAT TAHU DIA NAK DATANG TEMPAT KORANG SEMUA.

PASTIKAN TEMPAT KITA TIDAK DIMASUKI OLEH MUSUH ISLAM KERANA AKU YAKIN JIKA KITA MENENTANG KEJAHATAN PASTI ALLAH AKAN BERKATI PEJUANGAN KITA.
SORRY AMBIGA…LAIN KALI BOLEH CUBA LAGI. SATU MELAKA BENCI AMBIGA!!!

AMBIGA PENAKUT. NOKTAH!!!

JPX


8 comments:

usin said...

KAMBING - Kumpulan Anak Muda Benci Ambiga kembali mengganas! bravo!!!

mohd. natar said...

... Terima kasih dan TAHNIAH orang Merlimau. Sebagai anak Serkam dan jiran sekampong saya merasakan sesungguhnya tindakan anda semua itu adalah merupakan satu JIHAD yang suci. Itu hari silaknat itu telah ditonggengkan buntut oleh bekas perajurit perajurit kita dekat rumahnya. Ini adalah simbolik kebencian kita sebagai orang Islam yang cintakan keamanan dan sayangkan negara kita yang makmur terhadap silaknat ini. Tidak seperti orang orang PAS yang telah dibutakan hati hati mereka. Semoga Allah bersama kita semua didalam memerangi kejahilan ...

RashidAli said...

mudah2an cepat MAMPUIH dan diduga dengan segala kesusahan dan disiksa di dunia ini seberapa segera...turut dalam senarai adalah AnwarIbrahim, NikAziz, AzminAli, LimGuanEng, KarporSingh, LimKitSiang...

Anonymous said...

Orang Merlimau memang handal!! Tak lupa jugak orang kampung sebelah2, sg rambai, serkam, jasin...bersatu teguh bercerai roboh!!! hidup jiwa paradox!!!

Mus Ajzmal said...

Steady r ko org sume.. Pegi jahanam ngan mereka2 yg dok suka mengata-ngata!!

Anonymous said...

perghhhhhhhhhh inilah anak bangsa yang cintakan agama, tanah air dan bangsa melayu.... ayuh kita org melayu bangkit menentang segala anasir yang boleh membawa kepada perpecahan kita sebagai org islam dan org melayu..... ambiga dan konco2nya harus diajar di bumi melaka......

Anonymous said...

bangit remaja melaka.... ayuh kita bangkit... pertahankan tanah air kita dari mereka yg durjana ini... sepatutnya al-juburi tu pun kita patut ajar mcm ambiga ni.... baru dia tahu semangat anak melaka... semangat hang....

mk said...

PAS hari ini dipimpin oleh Syaitan jadi apa yang perlu dihairankan kalau Syaitan menjemput Iblis untuk memberi ceramah didalam majlis majlis anjurannya ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa