Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Friday, May 25, 2012

Hari Kedua Mempamerkan Pelbagai Aktiviti Menarik Untuk BeliaPUTRAJAYA 25 Mei – Hari Kedua Himpunan Jutaan Belia 2012 telah mempamerkan pelbagai aktiviti menarik telah disediakan untuk para pengunjung.

Bermula seawal 6 pagi hingga ke tengah malam, pelbagai aktiviti telah disediakan sebagai pengisian program bagi menarik minat para pengunjung khususnya golongan belia untuk melibatkan diri.

Antara aktiviti berkonsepkan keagamaan yang dijalankan pada hari kedua ialah kolokium kepimpinan belia Islam dan program subuh bersama pendakwah muda.

Sementara itu, para pengunjung juga boleh mencuba nasib dengan menyertai pertandingan karaoke yang diadakan.

Budaya dan adat sesebuah kaum juga tidak dilupakan kerana para pengunjung boleh mencuba permainan tradisional yang terdapat di negara kita, pertunjukan kebudayaan dan persembahan tarian tradisional.

Oleh itu, golongan belia dijemput untuk datang beramai-ramai bagi memeriahkan program ini dan menyertai pelbagai aktiviti menarik yang disediakan kerana secara tidak langsung ia dapat memupukkan semangat perpaduan antara kaum. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa