Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Sunday, April 15, 2012

ANWAR IBRAHIM DISAMBUT BAGAI PUTERA RAJA DI TERENGGANU
PRU13: Pas Terengganu minta PKR 'ukur baju' badan sendiri'

Sinar Harian
10 Mac 2012

KUALA TERENGGANU - Hasrat PKR untuk bertanding di 11 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan tiga Parlimen dikecam pimpinan Pas termasuk Timbalan Ketua Penerangan Pas Terengganu, Azman Shapawi yang meminta parti itu "mengukur baju di badan sendiri."

Menurutnya, parti itu perlu sedar dengan suasana dan perkembangan politik semasa yang dikuatiri boleh menjejaskan usaha pembangkang menawan Terengganu.

“Kita minta dia (PKR) ukur baju di badan sendiri. Dengan suasana yang ada hari ini, mereka tidak patut bercakap sebebasnya, lebih-lebih lagi perlu mengambil kira pandangan Pas yang menjadi tunggak parti pembangkang di negeri ini,” katanya kepada Sinar Harian, di sini.

Azman Shapawi dalam nada sinis berkata, jika parti itu mengikut apa yang diidamkan, sudah tentu mereka mahu ‘makan banyak walaupun benda yang diidamkan itu tidak boleh dimakan’.

Baca seterusnya di Snar Harian sini.


AKU DENGAR ORANG TERENGGANU DAH STANDBY HABIS DALAM MENUNGGU KETUA PEMBANGGANG, ANWAR AL JUBURI YANG DIJADUALKAN AKAN KE SANA ESOK.

YANG MELAYU SIAP DENGAN BUNGGA MANGGAR, YANG CINA DENGAN TARIAN NAGA, YANG INDIA DENGAN KELAPA SEMUA DAH SEDIA UNTUK SAMBUT PELIWAT NEGARA TU.

AKU DENGAR ADA JUGA MAK BAPAK YANG SOROK ANAK JANTAN MEREKA TAKUT JADIK MANGSA LIWAT.

ADA JUGA SUAMI YANG TAK BAGI BINI KELUAR TAKUT KENA SAPU OLEH ANWAR.

YANG BESTNYA, BILA AKU BACA BERITA DI ATAS, AKU DAPAT RASAKAN YANG ORANG PAS SENDIRI DAH BERBULU DENGAN ANWAR IBRAHIM.

INI SATU PETUNJUK YANG BAIK. PAS DAH MULA SEDAR SIAPA ANWAR DAN APA KEROSAKAN YANG DIBAWA OLEH ANWAR KEPADA PAS.

MEMANG BUKAN SEMUA YANG SUKA PADA ANWAR DAN RAMAI YANG MEMANG BENCI PADA ANWAR IBRAHIM TERMASUK DI TERANGANU.

KITA TUNGGU LER ESOK MACAM MANA ORANG TERANGGANU SAMBUT ANWAR. MINTAK KAWAN-KAWAN YANG KAT SANA BOLEHLAH KONGSI CERITA YER...

ANWAR JANGAN PULAK TENDANG KERETA SENDIRI KASIK KEMEK LEPAS TU CAKAP UMNO YANG BUAT YER... TAKTIK TU DAH BASI LER..!!!

APAPUN SAMBUTAN ORANG TERANGGANU, KAU REDHA JER YER ANWAR. KAT SITU KAU BOLEH TAHU APA MACAM PENERIMAAN ORANG PADA KAU!!!

JPX

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa