Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, March 07, 2012

RASUL MELAYU KENA SEBAT: WALI SELIPAR BILA LAGI???MEMANG PATUT KENA HUKUM SI KAHAR NI...
BIAR JADI CONTOH DAN TAULADA KEPADA SEMUA...
DIA INGAT SUKA-SUKA JER BOLEH MENGAKU SEBAGAI RASUL??
TAPI KALAU RASUL MELAYU DAH KENA HUKUM...
WALI SELIPAR BILA LAGI...
TAPI DIA NI BUKAN MENAGKU RASUL MELAYU..
TAPI DIA KATA NABI MUHAMMAD SAW SAMA MACAM MAMAT KAMPUNG...
ADA KE PATUT???
TAK PERCAYA???
TENGOK VIDEO NI...


AGAK-AGAK...
APA HUKUMAN NAK BERI PADA WALI SELIPAR TU YER???

JPX

SHAH ALAM 6 Mac – Mahkamah Rayuan Syariah di sini hari ini mengekalkan hukuman penjara 10 tahun, denda RM16,500 dan enam sebatan ke atas ketua ajaran sesat “Rasul Melayu”, Abdul Kahar Ahmad.
Abdul Kahar mengaku bersalah terhadap lima tuduhan pindaan mengikut Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor 1995 di Mahkamah Tinggi Syariah di sini, tiga tahun lepas.
Bagaimanapun, beliau merayu terhadap hukuman dijatuhkan Mahkamah Tinggi itu.
Panel tiga hakim, Tan Sri Ibrahim Lembut, Datuk Md. Yusup Che Teh dan Datuk Aidi Mokhtar membuat keputusan itu selepas mereka sebulat suara menolak rayuan Abdul Kahar, 62, untuk meringankan hukuman yang dijatuhkan ke atasnya pada 21 Oktober 2009.
Dalam penghakiman mereka, Ibrahim selaku pengerusi berkata, pihaknya menolak lapan alasan yang dikemukakan oleh Abdul Kahar bahawa Hakim Abu Zaky Mohammad telah terkhilaf semasa menjatuhkan hukuman itu ke atasnya.
Mereka sebaliknya berpendapat, hukuman penjara, denda dan sebatan itu sesuai dengan kesalahan perayu mengaku dirinya sebagai rasul yang sangat serius serta merosakkan akidah umat Islam. – BERNAMA

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa