Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Thursday, February 09, 2012

A.SAMAD SAID HIMPUN 100K ORANG BANTAH KENYATAAN BIADAP DAP SARAWAK 

SECARA PERIBADI, AKU MEMANG MINAT DENGAN A.SAMAD SAID. AKU MEMANG BACA KARYA TAPI  ZAMAN MULA DAN PERTENGAHAN AJER. BANYAK NOVEL/CERPEN SEPERTI WIRA BUKIT, TAMU DI BUKIT KENNY DAN TAMRIL GIL AKU BACA BERULANG KALI SEBAB MEMANG SERONOK DI BACA. 

PUISI A.SAMAD SAID PULAK JANGAN CERITA. KALAU BACA SILAP-SILAP BOLEH MELELEH AIR MATA.

TAPI SEMUA MANUSIA MELAKUKAN KESILAPAN. AKU SECARA JUJUR A.SAMAD SAID BUAT SILAP BESAR BILA JOIN PAKATAN RAKYAT DAN MENJADI ALAT RADAS KEPADA KEJAHATAN PR.

PR MENGGUNAKAN A.SAMAD SAID SEBAGAI SENJATA YANG SANGAT EFEKTIF. ISU PPSMI DIGUNAKAN OLEH PR SEBAIKNYA HINGGA BERJAYA MENYEBAB NEGARA HAMPIR DARURAT.


A.SAMAD SAID SELAKU SASTERAWAN NEGARA MENJADI HERO PR DALAM KES PPSMI. SI TUA INI MENGUMPULKAN PELAJAR YANG DIDIDIK OLEH PENSYARAH PRO PR UNTUK BERDEMO DAN USUNG KERANDA 152.

A.SAMAD SAID JUGA TAK HENTI ULANG KERAJAAN BN ZALIM KEPADA BAHASA KEBANGSAAN DAN ZALIM KEPADA RAKYAT KERANA TIDAK AKUR KEPADA PERLEMBANGAAN NEGERA 152.

KERAJAAN PULAK BILA KENA ASAK, MACAM BIASA...BUAT KAJIAN. BILA KEPUTUSAN KAJIAN KELUAR, PPSMI DIHENTIKAN. A.SAMAD SAID "MENANG" DAN BERHENTI MENYALAK. PR PULAK SUKA SEBAB RASA RAKYAT LIHAT MEREKA SEBAGAI HERO KERENA BERJAYA BELA BAHASA MELAYU.


TAPI HARI INI, SEORANG CINA DAP KOMUNIS LANTANG BERSUARA MENGATAKAN BAHASA MELAYU TIADA NILAI EKONOMI DI PERINGKAT ANTARABANGSA.

CINA DAP KOMUNIS INI MEMPERSOALKAN PERLEMBANGAAN NEGERA PERKARA 153, BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA KEBANGSAAN.

CINA DAP KOMUNIS INI SEPERTI MEMPERSENDAKAN BAHASA MELAYU YANG DIPERUNTUKAN DI DALAM PERLEMBAGAAN SEBAGAI BAHASA KEBANGSAAN.

SOALNYA.... DI MANA A.SAMAD SAID KETIKA BAHASA MELAYU PERLUKAN PEMBELAAN???

MANA MANUSIA YANG BERDUYUN-DUYUN BUAT JALAN RAYA TUTUP TEMPOH HARI ATAS ALASAN SAYANGKAN BAHASA MELAYU???

DI MANA LELAKI DAN PEREMPUAN YANG BERBONDONG-BONDONG MEMIKUL KERANDA 152 YANG KETIKA ITU MENGAKU SEBAGAI PEJUANG BAHASA MELAYU???

ADAKAH A.SAMAD SAID SEDAR APA YANG BERLAKU ATAU PUN BUAT-BUAT TAK TAHU???

ADAKAH HANYA KERANA YANG CAKAP INI CINA DAP, RAKAN PAKATAN IANYA TIDAK MENJADI APA-APA KESALAHAN???

ADAKAH A.SAMAD SAID HANYA AKAN BERTINDAK JIKA BAHASA MELAYU TERANCAM JIKA KONONNYA PENYEBABNYA ADALAH UMNO/BARISAN NASIONAL???

DAN YANG PALING AKU NAK TAHU, ADAKAH A.SAMAD SAID HANYALAH ALAT PERMAINAN POLITIK PR UNTUK MELAMPIASKAN NAFSU SARAKAH PEMIMPIN PR???

JIKA BENAR ENGKAU PEJUANG BAHASA DAN RASAKAN DIRI KAU LAYAK BERGELARAN SASTERAWAN NEGARA, BERKATA BENARLAH WALAUPUN IANYA PAHIT.

AKU CABAR A.SAMAD SAID KOMEN (SIKIT PUN OK) BERKAITAN ISU YANG DIBAWAKAN OLEH CINA DAP KOMUNIS NI....!!!!

JPX

5 comments:

Anonymous said...

si tua ni dah nyanyuk kot. tak pun cuba siasat berapa banyak duit dia dapat dari ambiga untuk jadi timbalan pengerusi bersih

Jiwa Paradox said...

PAK SAMAD NI MUNGKIN DAH TERLALU PANDAI HINGGA TERLALU PANDAI UNTUK MENILAI APA YANG BETUL DAN APA YANG SALAH

Anonymous said...

sebelum nak bersihkan negara si uban ni harus bersihkan batang tubuh dia sendiri!..jijik aku tengok sorang Sasterawan Negara cam ni!! uwekk!!!

☺ ☺ ☺ ♂ ☺ ☺

Anonymous said...

mana berani dia...dah terang nanti pkr akan bagitua dia, ni semua gimik bn walaupun yang buat kenyattan tu rakan pkr sendiri...kepala pun dah bertalam2 dalam negara cakap gah tak ingat demi rakyat lah demi keadilanlah...dekat luar negara bagi jatuh negara, tak taulah keadilan mana yang diperjuangkan rakyat mana yang nak dipelihara..yang majoriti pun tak mampu ko nak selesaikan siubk hak asasi minoriti oh maaf aku tarik balik perkattan minoriti tu..aku ganti kan dengan hak2 di luar tabie manusia nak dipertahankan..

Jiwa Paradox said...

KALAU PAK SAMAD TAK BERANI NAK JERKAH DAP PASAL ISU NI MEMANG SAH PAK SAMAD DAH MAKAN NASIK KANGKANG...

PAK SAMAD JER YANG PATUTNYA BARING DALAM KERANDA 152 TU...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa