Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Tuesday, January 10, 2012

ALI RUSTAM UCAP TERIMA KASIH PADA ANWAR IBRAHIM???SYABAS DAN SETINGGI TAHNIAH KEPADA KEPIMPINAN YAB DATUK SERI HJ MOHD ALI RUSTAM YANG TELAH KERJA KUAT HINGGA NEGERI MELAKA NEGERI KU SAYANG, NEGERI BANDAR TEKNOLOGI HIJAU INI DIKENALI DAN TERSENARAI SEBAGAI "THE 45 PLACES TO GO IN 2012" OLEH MAJALAH THE NEW YORKS TIMES. >>> DI SINI<<<

WALAUPUN SEBELUM INI ANWAR IBRAHIM SIBUK DAN TAK HENTI-HENTI PUSING SATU DUNIA MEMBURUK-BURUKKAN IMEJ NEGARA, INI ADALAH SATU TANDA BESAR BAHAWA DUNIA SUDAH TIDAK PEDULIKAN ANWAR IBRAHIM.

WALAUPUN DIA RASA DIA SEORANG YANG PUNYA PENGARUH BESAR DENGAN PEMIMPIN LUAR, TERUTAMANYA YAHUDI, INI SEDIKIT TIDAK MENJEJASKAN PENERIMAAN DUNIA TERHADAP MALAYSIA.

MUNGKIN SEBELUM INI ADA SEDIKIT KERAGUAN TENTANG BADAN KEHAKIMAN DI MALAYSIA (ITU PUN DI ATAS KERJA KUAT FITNAH YANG ANWAR REKA) NANUM DENGAN PEMBEBASAN ANWAR DARI TUDUHAN MELIWAT TERNYATA DUNIA TELAH YAKIN BAHAWA ANWAR TIDAK BERCAKAP BENAR.

IMEJ MALAYSIA JUGA SEMAKIN TINGGI DAN DIHORMATI. MELETAKAN MELAKA DI DADA MAJALAH BERTARAF ANTARABANGSA PADA TANGGA KE 25 UNTUK DILAWATI ADALAH SESUATU YANG MENGAGUMKAN.

INI BERMAKNA KERJA KUAT KETUA MENTERI DAN PASUKANNYA BERHASIL YANG LUMAYAN. SEBAGAI ANAK JATI NEGERI MELAKA, AKU SANGAT BANGGA DENGAN PENCAPAIAN INI. 

BAYANGKANLAH, SATU DUNIA YANG BESAR, NEGERI MELAKA YANG KECIL INI DIPILIH DAN DIKENALI. HATTA DALAM MALAYSIA YANG 14 NEGERI INI, MELAKA SAHAJA YANG TERPILIH. BUKANKAH INI SESUATU YANG PATUT DIBANGGAKAN?

NAMUN APA YANG DICAPAI PADA HARI INI BUKANLAH BOLEH DICAPAI DALAM SEKELIP MATA. MASA 12 TAHUN KEPIMPINAN YAB KETUA MENTERI DI MELAKA DAN MENYAMBUNG DARI KEPIMPAN TERDAHULU BUKANLAH SATU MASA YANG SINGKAT. 

TAPI UNTUK MENHANCURKAN SEMUA YANG TELAH DIBINA INI AMAT MUDAH. IANYA SEMUDAH MENEMPAH TIKET PENERBANGAN KE LUAR NEGARA DAN BERCAKAP PERKARA YANG  BURUK TENTANG NEGARA TERCINTA INI SEPERTI YANG BIASA ANWAR LAKUKAN.

KINI TERPULANG KEPADA KITA UNTUK MENILAI YANG PALING LAYAK UNTUK MEMIMPIN NEGARA INI.

JPX

6 comments:

Anonymous said...

semoga allah merahmati kita semua.. dan selamatkan malaysia untuk generasi akan datang.. amin....

moga allah tunjukkan jalan kepada kita semua.. percayalah..

Perancangan allah lagi benar.. Insyallahh kita akan ditunjukkan jalan yg benar..

Moga yg diainaya akan dapat pembelaan sewajarnya di kemudian hari.. amin..

-atas pagar-

layari hbo, axn, star world, discovery channel, fox movies premium secara online tanpa melanggan astro.. -->>

http://liveradio.super-resources.com/category/tv-channels/

Jiwa Paradox said...

SEMOGA ALLAH MAKBULKAN DOA YANG BENAR...

AMIN...

njah50 said...

Sepatutnya Anuar, Nur Izah dan Isterinya dan juga pengikut-pengikutnya memohon maaf kepada Dato Najib dan kerajaanya di atas ketelanjuran dan fitnah yang disebara mereka merata Malaysia dan dunia. Pembebasan beliau menunjukkan tomahan mereka selama ini tidak berasas, dan selepas ini rakyat tidak lagi perchaya dengan mereka. Allah telah menunjukkan jalan yang benar kepada mereka yang berfikir

Jiwa Paradox said...

APA PULAK ANWAR DAN KELUARGA NAK MINTAK MAAF... ANWAR BUKANYA SALAH.
DIA LIWAT PUN SUKA SAMA SUKA

Adi Kencana said...

Isy, Melaka tersenarai tapi Penang x masuk list pun? Penang kan contoh negeri paliiiiing baik dalam dunia, diperintah pemimpin umpama Umar AL Aziz, tapi tak diiktiraf langsung?

NURUL IZZAH KANTOI LAGI CUBA FITNAH SPR!! Baca di sini!!

http://apakecoh2.blogspot.com/

Jiwa Paradox said...

PENANG BANYAK KOMUNIS..HEHEHE

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa