Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Sunday, September 04, 2011

ANWAR DALAM KEADAAN NAZAK:ARAHAN DAH TAK BOLEH PAKAI!!!

1. JPX SUMPAH HAIRAN BAGAIMANA BLOGGER PUAK PUAKA NI MASIH LAGI GAGAT MEMPERTAHANKAN ISU YANG MEREKE CIPTA PASAL CINCIN RM24 JUTA.
2. KALAU DIPERHATIKAN SEMAKIN HARI MEMANG SEMAKIN TERUK. PUAK PUAKA INI SEMACAM HIDUP MATINYA DIGUNAKAN UNTUK MEMBOHONG DAN BUAT FITNAH.
3. CONTOH TERBESAR BILA KOMPAS.COM SENDIRI TELAH MOHON MAAF ATAS KESALAHAN LAPORAN BERITA MEREKA. 
4. KOMPAS SIAP HANTAR WAKIL JUMPA PM UNTUK MOHON MAAF DAN MENERANGKAN HAL YANG SEBENARNYA.


5. KOMPAS JUGA ADA TULIS SATU ARTIKEL (DI BAWAH) DENGAN JELAS DAN TERANG MENYATAKAN BAHAWA BERITA YANG MEREKA LAPOR BERKAITAN ISU CINCIN RM24J ADALAH ARAHAN ANWAR IBRAHIM.
6. JADI KENAPA BLOGGER PUAK PUAKA NI MASIH NAK MENEGAKAN BENANG YANG BASAH. KENAPA MASIH NAK SPIN CERITA INI??? APA YANG KORANG TAK PUAS HATI SANGAT???
7. JPX BERHARAP AGAR MEREKA INI DAPAT PULIH DAN BERFIKIR SECARA WARAS. JPX JUGA BERHARAP RAKYAT MALAYSIA TIDAK ADA YANG TERMAKAN PENIPUAN AKHIR ZAMAN YANG DIBAWA OLEH ANWAR DAN PUAK PUAKANYA!!!

Rakan media kami di Indonesia mengakui bahawa KOMPAS akan meminta ampun dan maaf (walaupun sebelum Hari Raya Aidilfitri) kepada YAB Perdana Menteri dan Keluarga di atas tulisan KOMPAS yang melampau dan sama sekali melanggar etika kewartawanan.
Wartawan KOMPAS yang mengeluarkan berita – dikhabarkan muka depan muka surat akhbar tersebut mengakui bahawa dirinya RAPAT dan AKRAB dengan Anwar Ibrahim (dan wujud arahan tacit Anwar agar KOMPAS menyerang Najib Razak) dalam berita tersebut. Wartawan itu mengakui bahawa Anwar meminta tolong daripada dirinya untuk mengeluarkan berita yang bersifat NON-TRUTH mengenai keluarga PM.
Bagi mereka yang biasa dengan gerakerja media pastinya faham bahawa berita yang TIDAK ADA NILAI KEBENARAN biasanya tidak akan mendapat liputan. Kecuali ianya mampu dibantu dengan data dan maklumat yang menyokong. Adalah sangat malang, sebuah akhbar yang mempunyai nama besar seperti KOMPAS – tunduk kepada desakan seorang ahli politik bankrap seperti Anwar. Tidak kira apa jua hubungan yang ada di antara Anwar dan Indonesia; FITNAH buruk seperti yang dilakukan KOMPAS tidak dapat diterima oleh pengamal media.
Kami dimaklumkan rakan di KOMPAS, bahawa pimpinan tertinggi akhbar tersebut akan bertemu dengan PM Najib Razak petang ini; tanggal 18 Augustus 2011. Sehari selepas Hari Kemerdekaan Indonesia.
Semoga ini menjadi pengajaran kepada media kedua-dua Negara agar tidak BERLEBIHAN dalam melakukan liputan. Mereka wajar lebih kenal siapa Anwar Ibrahim sebenarnya; yang tidak berasa segan dan silu untuk MENIPU bagi mencapai kemenangan politik.
Apabila KOMPAS meminta AMPUN daripada PM Najib Razak petang ini – ianya sekaligus meletakkan Anwar sebagai pemain politik paling kotor abad ini. Rakan media Indonesia MESTI lebih bertanggungjawab dalam melaksanakan tugasan masing-masing.
Istri PM Najib dan Cincin 24 Juta Dollar – KOMPAS
Kontroversi lain yang melingkupi Datin Rosmah adalah hubungannya dengan calon besan bernama Maira Nazarbayev asal Kazakhstan. Maira Nazarbayev yang memiliki gaya hidup ala Imelda Marcos konon memiliki kaitan dengan Organisatziya atau mafia Rusia. Maira Nazarbayev kerap bepergian bersama Datin Rosmah.Mungkinkah kasus cincin berlian 24 juta dollar AS ini nanti menjadi pintu perubahan dan demokratisasi Malaysia? Hanya rakyat Malaysia sendiri yang menentukan. (Iwan Santosa) 

3 comments:

Anonymous said...

anwar makan ludah sendiri ke?

Jiwa Paradox said...

HAHAHAHA...
PENIPU DAH KENA TIPU..
ANWAR NAK TIPU...
TAPI DIA YANG TERKENA..
PADAN MUKA...

Anonymous said...

wahai insan jijik benama anuar..kau akan rasa azab walaupun tidak didunia akan perbuatan kau..teruskan lah sifat dajal kau tu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa