Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, June 08, 2016

AZMIN ALI SABOTAJ UNDI PAN DI PRK SG. BESAR


Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Menteri Besar Selangor, Azmin Ali, dikhabarkan “gembira” sekiranya Parti Amanah Negara (PAN) kalah dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar pada 18 Jun 2016 nanti.

Azmin yang kecewa dengan tindakan PKR dan Pas tidak menyokong cadangan beliau supaya PKR dibenarkan bertanding satu lawan satu dengan BN di Sungai Besar sudah menarik semua jentera pilihan raya di bawah kawalan beliau.

Walau pelbagai alasan yang diberikan oleh Presiden PKR, Dr Wan Azizah Wan Ismail mengenai “kehilangan” jentera PKR Selangor di bawah Azmin, yang nyata Azmin sudah bersedia mengorbankan kerusi ini untuk Pilihan Raya UMUM.


azmin peluk mat sabu

Sumber kem Azmin menyatakan sekiranya calon PAN, Azhar Shukor, memenangi PRK ini, kumpulan Rafizi Ramli (Setiausaha Agung PKR) akan besar kepala dan tidak mustahil akan menyingkirkan beliau pada masa akan datang.

“Kekalahan PAN di PRK Sungai Besar akan memberi isyarat jelas kepada Presiden Parti (PKR) bahawa Azmin mempunyai strategi politik yang lebih baik berbanding Rafizi.”

Sekiranya PAN masih menang tanpa bantuan jentera Azmin, Menteri Besar Selangor tersebut bakal berhadapan dengan “pemberontakan” dalaman dari PKR dan DAP.

“Justeru mahu tidak mahu Azmin perlu memastikan calon PAN tidak mendapat undi yang mencukupi dari kaum Melayu untuk menang PRK kali ini,” jelas sumber terbabit.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa