Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, April 01, 2015

AHLI PARLIMEN PKR SECARA TERBUKA MEMALUKAN ANWAR IBRAHIM!!!


 

Kalau ramai-ramai, dialah yang paling ke hadapan dan berlagak seolah-olah dialah yang paling berani, paling hebat dan paling pendekar. Tapi bila dengar pihak berkuasa nak ambil tindakan, dialah yang lari dulu. Dialah juga yang kelam-kabut menyorok atau cari tempat persembunyian.

Itulah Sam Ketot, watak yang paling menyerlah kebadutannya sepanjang penggal bergelar Ketua AMK. Selepas menang kerusi Parlimen Bukit Katil setelah pengundi-pengundi Cina Bukit Katil yang dimanjakan dan didahulukan oleh Ali Rustam, berpaling tadah dan menyertai gerakan besar-besaran pengundi Cina untuk menjatuhkan Kerajaan Barisan Nasional dan menaikkan DAP sebagai Ketua Pakatan Rakyat, Sam Ketot yang merupakan Ahli Parlimen dari PKR, dah kurang sedikit bengong dan bengapnya.


Rupa-rupanya kalau dah bengap dan bengong sejak azali, ia tidak boleh dihilangkan dengan mudah walaupun sudah bergelar Ahli Parlimen. Buktinya ialah apabila Sam Ketot mempersoalkan mengapa dokumen persidangan Parlimen masih tidak diserahkan kepada Anwar Ibrahim.


Sebagai seorang PENJENAYAH, Anwar Ibrahim perlu menjalani hukuman yang telah dijatuhkan oleh mahkamah. Sepanjang dia berada di dalam penjara, kehidupannya bukan lagi kehidupan normal. Dia tertakluk kepada undang-undang mahkamah dan penjara. Secara tidak langsung, Anwar Ibrahim tidak lagi mempunyai sebarang akses lagi dengan sebarang urusan Parlimen, samalah seperti ketua kongsi gelap atau sindiket jenayah terancang tidak lagi boleh menguruskan kongsi gelap atau sindiket jenayahnya.


Takkanlah sebagai seorang peguam, Sam Ketot tak tahu tentang perkara itu? Adakah dia masih mahu menyatakan bahawa Anwar Ibrahim adalah tahanan politik dan bukannya BANDUAN JENAYAH walaupun keputusan dari siri perbicaraan di mahkamah memberikan keputusan 8-1 yang tidak berpihak kepada Anwar setelah mengambil kira fakta dan bukti untuk tempoh 7 tahun perbicaraan dan hampir 80 kali penangguhan?


Simpanlah sikit baghal dan bengap kau tu, Sam Ketot... sesekali, cubalah tunjuk sikit yang kau tu memang ada otak dan akal... jangan sepanjang masa duk tunjuk bebal yang tak boleh diubati!!!--TFK

5 comments:

Anonymous said...

Sam kayu....mkn gaji buta.X buat homework n kaji fakta.mungkin dah sblm ni di liwat anwar tu yg jd bodoh n bengap.

Anonymous said...

Tak sunat lagi agak, tu sebab bengap n bongong

Anonymous said...

Dia bodoh la..... Macam Mahpus dan Mat Sabu

Anonymous said...

Mat Jenin berangan dah tak kira sempadan. Buat sesuatu tiada berasas. Lebih parah apabila 'berlagak' lebih sudu dari kuah.

Anonymous said...

bukan badan je ketot tapi otak pun sama.. kesian.. hidup hanya bertuankan alJuburi.. insaflah!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa