Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Sunday, March 23, 2014

MEMILIH WAN AZIZAH SEBAGAI PEMIMPIN ATAU PELAKON???

TAK dinafikan, Wan Azizah ini dari segi latar belakang akademiknya memanglah cemerlang.  Kalau tak kahwin dengan Anwar, Wan Azizah mungkin antara beberapa kerat orang Melayu yang pakar dalam bidang perubatan mata di Malaysia hari ini.

Kecerdikan lampau Wan Azizah bagaimanapun tidak mampu menghalangnya dari menjadi alat untuk kepentingan politik suaminya.  Ini dah masuk kali kedua air mata Wan Azizah dijadikan modal simpati bila Anwar terperangkap kerana terlalu suka menaburkan air mani di punggong lelaki.

Dulu atas cadar dan tilam di Trivoli Villa, kini, 4cm dalam dubor Saiful.

Terpaksalah anak ikan Anwar, Rafizi Ramli kehulu ke hilir menipu orang kampung di Kajang bahawa DNA itu tidak boleh ditentukan asal dari air mani atau tidak, boleh jadi asal dari rambut yang dimasukkan ke dalam dubor Saiful, temberang Rafizi.  Entah apa pengalaman dia dalam bidang DNA pun tak tahu, tapi itulah yang dia dok canang beberapa hari ini  di Kajang.

Walhal, berdasarkan nota Mahkamah, DNA tu adalah dari ekstrak air mani (haploid, 23 kromosom) – kenyataan itu tidak disangkal oleh peguambela Anwar sendiri.

Anyway, balik pada cerita Wan Azizah tadi memang sejak mula dia terlihat dipergunakan untuk kepentingan Anwar – yang kalau ikut kelayakan akademiknya, sekadar cukup-cukup nak jadi pegawai rendah kerajaan, tapi boleh membonekakan Wan Azizah yang bergelar doktor pakar bertauliah.

Sebab itu jalan ringkas yang digunakan Wan Azizah setiap kali dipergunakan suaminya ialah dengan menaburkan air mata, nak tarik simpati.  Kalau nak lawan fakta, sudah tentu kalah.  Dalam kes Kajang ini pun serupalah, sebaik Anwar dijatuhkan hukuman penjara 5 tahun, nombor satu Wan Azizah buat ialah tabur air mata dulu di khalayak ramai supaya orang boleh ambil gambar.

Gambar itu pulak, disebar-sebarkanlah ke seluruh Kajang seolah-olah setiap masa Wan Azizah ini berendam air mata, walhal kalau tidak silap penulis, hanya 2 kali saja Wan Azizah menangis sejak Anwar dijatuhkan hukuman, pertama kali di Mahkamah pada  7 Mac, kedua, pada Konvensyen Pakatan Rakyat keesokkan harinya.

Lepas pada itu, tidak sekali pun Wan Azizah menitiskan air mata, menunjukkan, takdelah sedih mana pun bila Anwar masuk penjara.  4 cm air lekit tu masuk dalam dubor Saiful, nak sedih apa, bukti dah jelas.

Jadi rakyat Kajang ingatlah ini, memang betul Wan Azizah akan menang di Kajang (sentimen Cina menolak BN masih tak berkurang sejak PRU13), tapi anda sebenarnya bukanlah mengundi manusia kalau memangkah PKR, tapi mengundi boneka yang telah bersumpah seumur hidup akan setia kepada suami dan suaminya sahaja tidak kira apa.

Mana ada cerita kepentingan rakyat sama sekali.

1 comment:

Anonymous said...

Kita semua tahu bhw Wan Azizah akan menang.
90% kaum Cina akan mengikut arahan Lim Kit Siang utk mengundi PKR. Kaum Cina sedar hanya ada satu jalan shj utk mereka merebut kuasa politik dan memerintah secara mutlak di Republic of Malaysia - iaitu dgn memperkudakan orang2 Melayu PKR dan PAS. Melayu PKR dan PAS ini adalah bodoh sangat yg akan berpuas hati dgn sedikit pemberian kuasa oleh Cina DAP. Lihat sahajalah kedudukan bilangan PAS dlm Majlis2 Tempatan di Selangor yg dikuasai oleh Cina DAP dan PKR. Itulah sebabnya peniaga2 kecil Melayu dgn mudah boleh dihalau dpd berniaga tetapi peniaga2 Cina tidak terusik langsung.
Wan Azizah yg begitu lembik akan dgn mudah diperkotak-katikkan oleh Cina DAP.
Dgn keadaan Najib yg begitu telah hilang arah spt orang bodoh maka dgn mudah shj Cina DAP akan merampas Putrajaya di PRU14 nanti. Barisan Nasional akan jadi Pembangkang yg akan terkangkang shj. Setelah Pakatan Rakyat berkuasa, maka Cina DAP akan menjemput sekutunya iaitu Cina PAP dari Singapura utk menyertai Malaysia. Dgn Ahli Parliamen Cina yg sudah ada melebihi dari 2/3, mereka dgn mudah akan mengubah Perlembagaan Malaysia dgn menghapuskan Keistimewaan Kaum Bumiputera, menghapuskan Institusi Raja-Raja Melayu dan menjadikan Tanah Melayu sebagai sebuah Republik - the Republic of Malaysia.
Orang Melayu akan mengemis di negara sendiri. Menangis air mata darah pun sudah tidak bermakna lagi. Anak cucu-cicit kita akan kencing di atas kubur ibubapa dan nenek moyang mereka yg begitu alpa akan nasib dan masa depan mereka.
Begitulah jadinya dgn kehendak nafsu kita, insyaallah...........
Melayu mudah lupa ..............

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa