Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Saturday, February 08, 2014

MENTERI SUDAH MULA BERTINDAK KE ATAS KEJAHATAN KOMUNIS!!!!


SYABAS DAN TAHNIAH PAS MENTERI...
BETTER LATE THAN NEVER...
INI CINA DAH BANYAK LEBIH...
BAGI BETIS, KEPALA KITA NAK DIKUDAKANNYA...
JANGAN BARI SIKIT RUANG UNTUK MAAFKAN MEREKA..
HUKUM MEREKA DENGAN SEKERAS-KERASNYA...
KASI TUNJUK KITA ADA KUASA...
KALAU MEREKA TAK NAK KONGSI KUASA DENGAN KITA...
KITA GUNAKAN KUASA KITA UNTUK KEKALKAN KUASA KITA...
SYABAS SEKALI LAGI PAK MENTERI...

JPX

KUALA LUMPUR – Sitkom 88 Kopitiam yang bersiaran di saluran Radio Televisyen Malaysia (RTM) dihentikan sementara bagi menyiasat kesahihan dakwaan pembabitan pelakonnya dalam klip video yang dikatakan mencemar imej negara.

Ketua Pengarah Penyiaran Datuk Norhyati Ismail berkata RTM akan memanggil penerbit rancangan berkenaan dalam masa terdekat untuk mengesahkan pembabitan pelakon tersebut.

“Ini untuk memastikan tiada sebarang pihak teraniaya atau dipergunakan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab,” katanya dalam satu kenyataan hari ini sebagai mengulas dakwaan yang mengaitkan pelakon sitkom berkenaan dengan video yang mencemar imej negara.

RTM Hentikan Sitkom 88 Kopitiam : Pelakon Terlibat Video Teresa Kok Hina Negara

Video yang disiarkan melalui media sosial sempena Tahun Baharu Cina itu membabitkan Anggota Parlimen Seputeh Teresa Kok.

Sitkom 88 Kopitiam disiarkan menerusi TV2 pada setiap Isnin, pukul 7 malam dan mengetengahkan isi-isu semasa dalam kalangan masyarakat Cina berlatarkan kopitiam dengan konsep komedi bersahaja.

Norhyati berkata RTM akan mengkaji mana-mana rancangan yang mengaitkan pelakonnya dengan aktiviti yang memburuk-burukkan nama dan imej negara.

RTM tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana pelakon yang terlibat dengan penerbitan program sedemikian, katanya. - BERNAMA


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa