Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, November 25, 2013

PEMBANGKANG MELAKA PALING TERUK DI MALAYSIA


MELAKA, 25 Nov  - Parti pembangkang di Melaka masih gagal melantik ketua pembangkang untuk persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) selepas Anggota DUN Duyong Goh Leong San meletak jawatan pada 8 Okt lepas.
Perkara itu disahkan Speaker DUN Melaka Datuk Othman Muhamad pada persidangan DUN ke-13 di Dewan Undangan Negeri, Ayer Keroh di sini hari ini.
Othman berkata beliau setakat ini belum menerima nama anggota dewan undangan negeri dari parti pembangkang untuk mengisi kekosongan itu.
“Saya telah menulis surat kepada ibu pejabat Pakatan Rakyat lebih sebulan, tetapi belum ada nama pengganti,” katanya.
Terdahulu, Datuk Ghazale Mohamad (BN-Rim) memohon sidang DUN mengumumkan nama ketua pembangkang negeri Melaka.
Beliau berkata ia bertujuan memudahkan anggota DUN dari Barisan Nasional (BN) berurusan dengan pihak pembangkang.
Goh yang juga Pengerusi DAP negeri sebelum ini meletak jawatan sebagai ketua pembangkang tanpa menjelaskan sebab beliau berbuat demikian.
DAP memenangi enam daripada 28 kerusi DUN manakala PAS memperoleh satu kerusi pada pilihan raya umum ke-13 lepas.
Dalam pada itu, ketiadaan ketua pembangkang menjadi usikan beberapa anggota DUN dari BN termasuk Ketua Menteri Datuk Seri Idris Haron yang menyifatkan pembangkang sebagai “cukup bagus ada pasukan tetapi sukar tanpa ketua”.--UMNO ONLINE

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa