Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Saturday, September 14, 2013

SYABAS:NAJIB RAZAK MEMANG HERO ORANG MELAYU!!!Artikel ni ditulis sejurus DS Najib memberi ucapan dan membuat beberapa pengumuman semasa pelancaran Majlis Permekasaan Ekonomi Bumiputera. Beberapa point2 penting ucapan penting PM telah dicatatkan seperti yang di bawah ini dan bagi setiap point terdapat huraian yang mantap dari Perdana Menteri. 

Mendengar beberapa perkara yang diumumkan PM , penulis yakin Najib sememangnya serius dalam membantu orang-orang Melayu dan Bumiputera dalam semua aspek, pendidikan , ekonomi, aset , pemilikan ekuiti dan perniagaan. Diharapkan apa yang diumumkan itu dapat dilaksana dengan berkesan . 

Keseriusan Najib dalam memastikan agenda memperkasakan ekonomi Melayu ini berjalan lancar ialah apabila beliau mengumumkan bahawa beliau sendiri akan mengetuai TERAJU. 

Penulis berharap rakan2 bloggers yang lain memahami isi kandungan ucapan Najib dan menyebarkan perkara2 penting untuk kefahaman rakyat terutama orang Melayu dan Bumiputera. 

1. Memperkaya modal insan 

2. Ekuiti bumiputera dalam sektor korporat, memantapkan pemilikan ekuiti bumiputera dalam setor swasta. 

3. Memperkukuh pemilikan aset bukan kewangan bumiputera 

4. Memperhebat keusahawanan dan perniagaan bumiputera 

5. Memantapkan ekosistem penyampaian perkhidmatan 

"Enrolment Uitm ditingkatkan hingga 250,000 , beberapa kampus baru akan dibina' 

"Dana pendidikan MARA berjumlah RM1 billion secara 'matching fund' " 

"TERAJU diletakkan secara langsung di bawah PM , INSKEN dan SUPERB diletak di bawah TERAJU" 

"Penubuhan Majlis Ekonomi Bumiputera (MEB) menggantikan Majlis Tindakan Agenda Bumiputera (MTAB) " 

Hidup Melayu ! Hidup Melayu ! Hidup Melayu ! --SUMBER

8 comments:

Anonymous said...

NAK MUNTAH BACA TAJUK ENTRI KO...

anti-CinaKiasu said...

Hidup Islam, Melayu dan Bumiputra. Kita sudah tiada masa lagi. Pergunakan peluang ini utk mempertingkatkan martabat kita. Kita lanyak habis-habisan cinabeng2yang kurang ajaq tu.

Anonymous said...

YB PM kita, DS Najib makin ikut jejak bapanya, bekas PM dan TPMnya, BAPA-BAPA KEMERDEKAAN/PEMBANGUNAN TERCINTA Tanah Melayu kita ini, yg. amat BERJASA pd. bangsa, agama dan negara, Allahyarham-Allahyarham YB PM Tun Abdul Razak Hussein (bapa YB PM kita) dan YB TPM Tun Dr. Ismail Abdul Rahman. SYUKUR ALHAMDULILLAH di atas agenda Memperkasa Ekonomi Bumiputera oleh YB PM kita ini - Lihat di http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Intipati_MemperkasaEkonomiBumiputera/Article/index_html, Intipati: Memperkasa Ekonomi Bumiputera, 2013/09/14 - 11:44:28 AM!

Sedangkan pd. 16 Sept. ini, seorg. siTUA tak sedq diri masih sibuk BERANGAN mcm. si DUNGU-dgn-muka-MENGGERUNKAN, nak jadi PM, dibuai PARTI KENCING RAKYAT (yg. sebenarnya diDALANGI Puak SATANIS Kristian Zionis DAPSYAITAN/PKR, dgn sekutu PAP-Barat-Israelnya), yg. terus MENJAHANAMkan hak umat Islam/Melayu di TANAH MELAYU pusaka nenek moyang kita, sebelum diJAJAH British-Zionis laknat lagi!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

Anonymous said...

Minta banyak lagi jawatan2 kosong untuk anak2 Melayu lepasan ijazah di dalam Jawatan Kerajaan dan swasta.

Anonymous said...

Tunggu dan lihat siapa yg akan pulun kontrak memperkasakan segelintir bumiputera

Anonymous said...

dah ada dah suara2 kapir@pendatang@bkn melayu dn islam nk mempertikaikan peruntukan
brbillion ringgit kpd bumiputera, dasar pendatang dh diberi betis nk peha, dpt duduk kat msia org melayu dn bumiputera terima dh patut ko brsyukur, siap hidup mewah kaya raya sibuk nk prtikaikan hak bumiputera pulak

Anonymous said...

Tunggu n lihat..jgn mcm ayam berkokok berderai derai.. Ayam terlepas..tangan bau...actions speak louder than words

hangkedee said...

NATO -No Action Talk Only.OIC- Oooo I See.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa