Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, August 14, 2013

PENGHINAAN KE ATAS ISLAM:RANCANGAN UNTUK RAMPAS MALAYSIA!!!


Senario penghinaan yang berterusan terhadap agama Islam yang merupakan agama rasmi negara kita telah sampai ke peringkat yang agak kritikal. Ini kerana proses ini telah berlaku secara berterusan dan seolah-olah telah dirancang untuk memperkotak-katikkan kesucian Islam dan maruah kedaulatan bangsa Melayu

Negara kita telah mencapai kemerdekaan sejak dari tahun 1957 lagi.  Bermula dari tarikh tersebut maka negara kita yang terdiri dari berbilang kaum dan agama telah mencapai persetujuan dengan adanya kontrak sosial  pra kemerdekaan iaitu  Perlembagaan Persekutuan pada tahun 1957 memberikan kewarganegaraan terbuka kepada bukan Melayu, sebahagiannya imigran dan diterima secara automatis sebagai warga Negara dan diberikan jus soli.

Inilah antara sifat negara dan bangsa Malaysia yang harus difahami – berbilang kaum tetapi berakar umbi dalam sistem kenegaraan Melayu. Perlembagaan juga mengiktiraf bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan, Islam sebagai agama rasmi dan sistem pemerintahan beraja.  Ianya berkait rapat dengan perlembagaan, kemerdekaan, hubungan kaum dan sistem pemerintahan negara.

Selama ini juga semua kaum di  negara kita tahu menghormati satu sama lain dan tidak pernah cuba menyentuh sensitiviti  agama Islam yang merupakan agama rasmi  negara kita. Namun sejak pembangkang  yang terdiri daripada DAP, PAS dan PKR mula menunjukkan taring dan mencabar segala-gala yang berkait rapat dengan agama Islam dan orang Melayu maka siri penghinaan terhadap Islam dan orang Melayu telah berlaku secara bertali arus.

Pembangkang tahu bahawa UMNO telah dianggap sebagai parti penjaga nasionalisme Melayu atau ketuanan Melayu. Menurut perlembagaan parti ini, asasnya adalah untuk berjuang mendukung cita-cita kebangsaan Melayu demi mengekalkan maruah dan martabat bangsa, agama dan negara. Ia juga yang memperjuangkan hak-hak istimewa orang Melayu dan orang Bumiputera.

Demi untuk menjatuhkan UMNO untuk merampas pemerintahan Negara dari Barisan Nasional maka pembangkang cuba melemahkan unsur keislaman dan kemelayuan yang menjadi nadi perjuangan UMNO. Mereka sanggup mengadaikan keharmonian dan kemakmuran yang selama ini dikecapi oleh rakyat yang berbilang kaum dan agama di Negara kita.

Selama ini Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dan Ordinan Darurat 1967 juga telah berjaya menjaga keharmonian rakyat dengan mengekang segala unsur negatif yang cuba dibawa oleh mereka yang tidak bertanggungjawab. Namun desakan pemansuhan kedua-dua akta ini telah membuka ruang yang cukup luas untuk musuh-musuh  Negara melaksanakan agenda jahat mereka.

Oleh itu kerajaan dan warganegara Malaysia yang bertanggungjawab harus sama-sama berganding bahu memastikan keharmonian dan kemakmuran  negara akan terus dapat dipertahankan. Semua rakyat yang berbilang bangsa dan agama harus menghormati satu sama lain berteraskan    bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan, Islam sebagai agama rasmi dan sistem pemerintahan beraja.

1 comment:

Anonymous said...

Paderi-paderi Kristian pula boleh MEROGOL anak-anak kecil, lelaki mahupun perempuan, berdekad lamanya, dan dilindungi si Vatican. Dan bukankah puak Kristian dan gereja yg. membunuh dan merompak, beramai-ramai (berjuta) dan MENGKRISTIANkan Native Americans/Canadians (disembelih kulit kepala mereka), Aboriginal Australians (dipotong kemaluan yg. lelaki) dan Bumiputera Latin Amerika/Afrika berabad dulu? Lepas itu, puak Kristian bersama Yahudi juga yg. sekarang membunuh umat Islam (juga berjuta) sesuka hati seperti di Palestin, Libya, Syria, Somalia, Afghanistan, Mali, Sudan, Nigeria, Lebanon, selatan Thailand/Filipina, Iraq, dsbnya. Semua pembunuhan ini adalah utk tujuan utama utk merompak kekayaan Bumiputera Islam dan Bumiputera lain! Jadi mana-mana Bukan Islam, sebelum menghina Islam/umatnya, baik tengok tamadun sendiri!

Dan golongan liberal Islam/Melayu memang PENJAHANAM agama, bangsa dan negara. Kerana mereka sudah TAKSUB dgn "demokrasi/hak asasi" SAMPAH si Barat-Zionis! Kononnya falsafah dan undang-undang Barat-Zionis yang 'terbaik' (pala hotak si KAPIAQ Barat-Zionis PENIPU ini!), di mana wang, kebebasan seks termasuk pelacuran/pornografi/kehamilan luar nikah (termasuk kanak-kanak), dadah, alkohol dan perjudian - menjadi tuhan mereka!

Tengok lagi PENGHINAAN makin GANAS dari CINABANGKAI BERULAT DAPigs! JANGAN sekali bagi peluang mereka berkuasa kat seluruh Tanah Melayu ini! P. Pinang dan Selangor mesti DIAMBIL BALIK, demi KESELAMATAN umat Islam/Melayu, yg. makin diPIJAK dgn begitu HINA oleh bangsa PENDATANG yg asalnya dibawa British-Zionis laknat! Lihat di
1. http://www.pisau.net/dap-desak-kongsi-rumah-ibadat/, DAP Desak Kongsi Rumah Ibadat,
Posted by: pisau in Berita Nasional; dan

2. http://bbcdrasmi.blogspot.com/2013/08/tanah-wakaf-dijadikan-tempat-ibadah.html#disqus_thread, Tanah Wakaf dijadikan tempat ibadah bukan Islam di Pulau Pinang.

Memang BANGSATnya si CINA DAPKURAP yg asal bangsa PENDATANG dibawa British-Zionis laknat! Tapi, jangan haraplah si Cina berani CEROBOH kuil Hindu - mungkin HILANG KEPALA!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (dulu saya MAKCIK Tempurung; tapi saya asyik mimpi keenakan masakan KAMPUNG Melayu kita, nasi sambal belacan dgn ikan masin, dan ulam petai/jering!)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa