Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, July 03, 2013

BUKTI DAP MAHU HAPUSKAN MELAYU SEMAKIN JELAS!!!


POLEMIK rasisme yang ditimbulkan DAP lanjutan dari keputusan kerajaan Melaka untuk menutup pusat penjaja di Jonker Walk, telah menyerlahkan isi perut sebenar parti rasis yang mengaku sebagai berbilang kaum itu.

Sementara kerajaan negeri Melaka membuat keputusan berkenaan untuk ‘melegakan’ kesesakan lalulintas yang diakibatkan oleh pembukaan Jonker Walk pada 2010, DAP pula memandang tindakan itu sebagai balas dendam kerajaan BN terhadap masyarakat Cina (akibat menolak BN dalam PRU13) yang membentuk kumpulan majoriti peniaga di Jonker Walk.

Menyerlahkan lagi kerasisan tersebut bila Ketua Menteri Pulau Pinang,Lim Guan Eng mengancam untuk tidak membenarkan bazar Ramadhan dibuka di negeri tersebut pada bulan puasa yang akan datang.

Apa alasan untuk tidak membenarkan orang Melayu Pulau Pinang berniaga pada bulan Ramadhan, adakah sama dengan masalah yang berlaku di Melaka ??? 

Dan apa kaitan pulak hal yang berlaku di Melaka dengan Pulau Pinang ??? Aku cabar Guan Eng tutup Bazar Ramadhan, itupun kalau beranilah, jangan cakap saja lebih.

Lagipun, ini bukan pertama kali DAP menutup periuk nasi peniaga Melayu, sudah banyak kali tapi kurang diketengahkan. 

Sementara orang Cina diberi sebesar-besar kebebasan untuk berniaga mengikut suka hati mereka di negeri yang mereka jajah. Sekurang-kurangnya dengan berlaku penutupan Bazar Ramadhan di Pulau Pinang ini, orang Melayu di seluruh negara akan semakin berat untuk mengundi DAP.

Sekarang pun dah berat,tambah dengan tindakan macam ini, lagilah berat.Dari kejadian ini nampak jelas bahawa DAP memang sebuah parti rasis, menggunakan alasan rasis untuk menghasut orang Cina supaya tidak mengundi BN dan bila cubaan itu gagal menumbangkan BN, DAP mengangkat hampir setiap keputusan kerajaan persekutuan/negeri berkaitan orang Cina sebagai isu rasis.

Semua ini dilakukan bagi menutup kegagalan (lebih kepada pembohongan) Anwar Ibrahim menghadirkan jumlah undi yang cukup dari orang Melayu dan orang India untuk menumbangkan kerajaan BN, bila mana DAP berjaya menghasut hampir 100% orang Cina untuk menyokong Pakatan Rakyat dalam PRU13 yang lepas. 

‘Tragedi’ ini sepatutnya membuka mata banyak pihak yang enggan melihat DAP sebagai parti rasis. Banyak yang sudah disebutkan tentang perkara tersebut, tapi malangnya masih ada juga segelintir dari masyarakat kita, terutama orang Melayu yang tergamak memberi undi kepada parti rasis ini.

3 comments:

Ghazali said...

Sdr Penulis,

Sebenarnya semua rakyat Malaysia termasuk kaum Cina, India, serta kaum-kaum Pribumi lain mengetahui secara jelas siapakah sebenarnya parti DAP ini. Artikel dan analisis sdr akan mengesahkan lagi andaian atau maklumat mengenai siapakah parti ini. Kerajaan (Pemerintah) khususnya YAB PM perlu meneliti hakikat ini kerana sifat kerasisan DAP ini nampaknya kini diterima baik oleh masyarakat Cina, dan sebahagian masyarakat Melayu yang terpengaruh dengan hasutan Anwar. Kita seharusnya menjelaskan dengan lebih terperinci mengenai penerimaan masyarakat Cina terhadap sikap ini menggambarkan bahawa orang Cina Malaysia sudah tidak mahu hidup bersama kaum-kaum lain di Malaysia tetapi mereka mahu memiliki Malaysia sebagaimana mereka memiliki Singapura.

Anonymous said...

ISKANDAR BIN ISMAIL

PERLUKAH MELAYU PADA UMNO??? SEKIAN LAMA DITIPU PARTI TUA INI MASIH LAGI TAK SEDAR2. BERUBAH LAH MELAYU OI! BUKAN CINA DAP YANG JUAL TANAH GENTING, BAGI LANGKAWI KT VINCENT TAN, BAGI PENJARA PUDU KAT VINCENT TAN, BAGI GULA KT ROBERT KUOK SAMPAI JADI BILLIONAIR...LAST2 MELAYU TERBANYAK YANG KENA BAYAR HARGA GULA NAIK SABAN TAHUN

Anonymous said...

PERLUKAH MELAYU PADA PAS DAN PKR??? SEKIAN LAMA DITIPU PARTI SONGSANG NI MASIH LAGI TAK SEDAR2. MELAYU DAH TOLAK PAS DAN PKR OI. HANYA TINGGAL PENCACAI KALDAI MANGKUK AYUN JER YANG MASIH DENGAN PAS DAN PKR. CINA KOMUNIS DAP KAFIR HARBI YANG RAMPAS TANAH MELAYU KAMPUNG BATU UBAN, PUAK HAMPAS YANG BAGI HAK MILIK TANAH 99 PADA BEKAS KOMUNIS DI PERAK, BAGI DATUM JELATEK KAT KAFIR HARBI DAP SUPAYA MEREKA JADI BILLIONAIRE...LAST2 MELAYU HAMPAS YANG KENA TIPU BERNIAGA KOHILAL RUGI, TABUNG MEMALI KENA CURI

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa