Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Sunday, June 09, 2013

PANAS:BUKTI DAP BEKERJASAMA DENGAN KONGSI GELAP CINA DIDEDAHKAN!!!simonattacked

SimonThongJaw
Ugutan bunuh terhadap Tunku Aziz melalui panggilan telefon merupakan tindakan terdesak pembangkang berikutan pembongkaran strategi dan agenda pembangkang. Ini bukan satu-satunya cara ala mafia dan kongsi gelap yang dilaksanakan oleh DAP. 

Sebelum ini penulis telah memberi cadangan untuk menangani masalah pemberontakan bangsa Cina maka kerajaan harus bertindak dengan berani  dan tegas untuk menghapuskan sekolah aliran Cina, kekang ekonomi mereka dan benteras kongsi gelap Cina. 

Mungkin setengah pihak beranggapan bahawa cadangan penulis ini sesuatu yang melampau. Namun hakikatnya, kita harus berani menghadapi kenyataan sebenar polar politik pembangkang.  Ini merupakan bentuk serangan politik komunis  alaf baru.

Red Bean Army merupakan tentera komunis alam maya yang berfungsi memancung kerajaan dengan hasutan dan fitnah jahat mereka. Bentuk peperangan alam maya masih boleh kita tangani dengan menyerang balas di alam maya juga. 

Namun keganasan pembangkang yang lebih mirip kepada aktiviti kongsi gelap ala mafia ini pula harus ditangani dengan pembenterasan intensif  yang berterusan terhadap kongsi-kongsi gelap terutama di Selangor dan Pulau Pinang yang semakin sombong, angkuh dan bongkak.

Wee Choo Keong  pernah mendakwa exco Selangor terbabit dalam kegiatan kongsi gelap. Pegawai polis Bukit Aman telah mengambil keterangan kakitangan  dua exco kerajaan Selangor, Ronnie Liu dan Ean Yong Hian Wah. 

Namun tindakan yang cukup tegas tidak di ambil terhadap mereka. Dengan kata lain, siasatan menyeluruh , terperinci tidak dilaksanakan bagi memastikan kegiatan kongsi gelap dapat dibenteras sepenuhnya. Menurut sumber, kematian Teoh Beng Hock juga berpunca dari keganasan kongsi gelap. Teo kurang berpuas hati dengan cara pentadbiran berberapa adun DAP di selangor, cara Ronnie dan Hian Wah menggunakan kongsi gelap dalam pentadbiran kerajaan dan dengan mengunakan peruntukan kewangan kerajaan negeri untuk membiayai kegiatan kongsi gelap.

Ronnie dan Hian wah telah menggunakan kongsi gelap, dan pejabat Exco juga telah digunakan sebagai tempat bermesyuarat mereka yang dikatakan mempunyai kaitan dengan peniagaan haram dan aktiviti haram.

Walaupun maklumat telah diwar-warkan bahawa DAP , telah menjadikan Red Rock Hotel yang terletak di Jalan Macalister sebagai Pusat Gerakan War Room DAP dan kubu kuat mereka namun pihak kerajaan kerajaan tidak menjalankan siasatan terhadap dua orang “Gangster” Cina yang bernama – Loh Lam Peng dan Loh Nam Seng iaitu pemilik Red Rock hotel ini. 

Mereka berdua ini adalah daripada kumpulan kongsi gelap – Hung Mung yang bermakna “Pintu Merah”

Kerajaan harus sedar bahawa kongsi gelap Cina ini merupakan penyokong dan pendokong kuat DAP. Kita tidak mahu kebangkitan pemberontakan bangsa Cina ini seiring dengan kebangkitan kongsi gelap. 

Mungkin DAP telah menjanjikan kebebasan beroperasi terhadap kongsi gelap, ini sememangnya di luar pengetahuan kita kecuali ada bekas pemimpin DAP tampil membongkar perkara ini. Namun sanggupkah kita membiarkan Negara kita dikuasai oleh kongsi gelap sehingga merosakkan keamanan dan ketenteraman yang selama ini dipupuk oleh Barisan Nasional. 

Maka tindakan yang bijak harus diambil oleh kerajaan dengan menghapuskan kongsi gelap Cina dan pada masa yang sama dapat menghapuskan pemberontakan bangsa Cina yang dimonopoli oleh DAP.

1 comment:

Anonymous said...

Tanah/negeri pun makin tergadai kepada geng-geng samseng DAP samada dari kongsi gelap atau pertubuhan pengganas Kristian Zionis diketuai CIA-MI5-Mossad-NATO!

YAB PM dan UMNO harus berhati-hati apabila berurusan dengan rejim Amerika/Barat, yang sebenarnya di bawah kuasa CIA-MI5-Mossad. Rejim US/Barat-Zionis sebenarnya adalah dalang dua muka yang amat merbahaya kepada Islam, umat Islam dan negara-negara Islam serta seluruh “Dunia Ketiga“ yang kaya dengan minyak-gas/sumber asli lain/tanah subur (untuk pertanian global GM yang diharamkan di Eropah kerana menyebabkan kanser dll).

Oleh yang demikian segala projek yang melibatkan pengambilan tanah-tanah negeri yang amat luas terutamanya di bawah rejim DAP/PKR (yang merupakan sekutu kuat penjajah Barat-Zionis), untuk projek-projek perumahan mewah, yang semakin menindas dan menghalau Bumiputera Melayu dan Bumiputera lain, serta yang Islam, terutamanya yang miskin, mesti dihalang dan diperbaiki dengan segera. Kerana ini juga merupakan strategi penjajahan Barat-Zionis yang halus, tetapi sangat merbahaya. Ini termasuklah melalui program “Rumah keduaku” yang juga dimonopoli oleh sekutu mereka yang lain dari pro Barat-Zionis iaitu Singapura/Jepun/Korea Selatan/Taiwan, dan seterusnya melalui harga rumah/flat yang terlalu tinggi disyaki dikhaskan untuk penyokong-penyokong DAP-PKR yang kaya, terutamanya yang Bukan Bumiputera!

Maka kerajaan BN/UMNO mesti membuat undang-undang baru yang lebih ketat untuk membataskan hak pembelian tanah dan rumah oleh orang asing, serta membataskan monopoli perumahan oleh golongan kaya, serta menyiasat latarbelakang syarikat tempatan dan yang asing, demi KESELAMATAN negara, contohnya projek perumahan dan komersial yang mahu dibina kawasan yang amat luas ini, di kawasan strategik berhampiran KLIA (syarikat US-barat besar seperti Horizon Group Properties Inc ini selalunya ada terlibat rejim Zionis Israel), seperti di bawah. Dan saya mengesyaki Mainstay Properties Sdn. Bhd adalah kepunyaan penyokong DAP/PKR (dan mungkin subsidiari sebuah syarikat UK, tetapi tiada maklumat dapat dikesan). Sudahlah kawasan/negeri strategik lain seperti P.Pinang di bawah DAP/PKR, juga makin habis TERGADAI kepada rakyat asing dan Bukan Bumiputera PKR/DAP, sekarang Selangor yang juga di bawah mereka, turut tergadai (disyaki Melaka dan Johor juga - untuk pelabuhan dan Teluk, terutamanya Selat Melaka yang amat penting menjadi sasaran agresif rakyat asing dan pengkhianat negara DAP/PKR ini) – UMNO/NGO-NGO Bumiputera Melayu dan Bumiputera lain, terutamanya yang Islam, jangan lagi berpeluk tubuh demi mempertahankan kedaulatan dan keselamatan negara, bangsa dan agama. Sila lihat di:

http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2013/6/8/business/13214376&sec=business, Mainstay to invest in Sepang retail project, Saturday June 8, 2013, By EUGENE MAHALINGAM
KUALA LUMPUR: Mainstay Properties Sdn Bhd, the property arm of Mainstay Holdings Sdn Bhd, which has tied up with United States-based property developer Horizon Group Properties Inc, will be investing RM180mil to develop the first phase of The Outlet Shoppes in Sepang, Selangor.
Horizon Group chief investment officer David Nelson said the 300,000-sq-ft retail project would be funded through a combination of debt and equity.

“We've started to look at retailers and expect a good reception. We're looking at predominantly retailers from the US and Europe, and selected ones from Malaysia,” he said at a media briefing yesterday. “For the local retailers, we're targeting those from the banking and food and beverage sectors.”…adding that the retail outlet would be strategically located.

“Sepang is an attractive location. It's near the airport…..Mainstay deputy chairman Terry Teo, meanwhile, said the company had about 16.19ha of land in Sepang that it intended to develop….

MAKCIK Tempurung.

(PERHATIAN: ada PENYAMUN paling penakut disyaki dari DAP/PKR durjana yang sekarang meniru gelaran saya tetapi sebagai "Pakcik Tempurung/Temporung" untuk mengelirukan pembaca).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa